Evo sto kaze drug, prije nego sto nastavim sa slikama, da napisem nesto o motorima i opremi.
Ima tu 4000 slika nego vas ne zelim pretrpavati, pa cu lagano slati poneke sa naznakom mjesta.
Ima tu da se opisu i eseji i price, ali sam slabiji sa vremenom zbog posla, a i to ide bolje negdje uz pivo
Sto se tice motora, oba imaju V4 agregat, iste specifikacije kocnica, naprijed diskove 330 sa sest cilindara...,
Jedan je 130ks a drugi 173 ks, istu elektroniku, na papirima izgledaju slicno, a sto i pretpostavljate, u
voznji dva svijeta.
Crosstourer je stvarno fenomenalan, V4 motor mu daje jak momenat u malim i srednjim obrtajima,
slican je kao novi gs sto se tice odaziva gasa i kocenja. Lijepo se obara, i imas osjecaj da sjedis u motor
a ne na njemu, sto mi se svidja. U opustenoj i laganoj sportskoj voznji uopste ne zaostaje za brzim
motorm, a o udobnosti da ne pricamo

jednom rijecju motor je glatak a ujedno i brz
Sada o VFR1200F. Ako ga uporedim, sa ostalim enduro motorima, brutalno veci odaziv snage, preciznosti
upravljanja, odaziva gasa i kocenja. Zamislite CBR1000RR sa dodatnih 60kg... to je Vfr1200. Na brze puteve
i krivine, jede i Multistadu za dorucak. Na spore krivine i los asfalt, tu tesko moze dominirati VFR nad
enduro motorima, moras se potruditi. Max brzina 265 (sto sam ja postigao sa ful opremom) a ubrzanje oko
3sek. Mada sve ovo stoji na papiru, ali sam se i ja pitao kakva li joj je udobnost. Rucice vas blago vuku naprijed
ali nista strasno, sic je udoban za krace ekskurzije, tako da sam naknadno kupio Comfort gel, e noge su vam
savijene, skoro kao na Gsxr1000 s tim sto imate vise prostora za namjestati se (veci motor naravno)
Sve u svemu, prezadovoljan sam, i iskreno neznam koji bi drugo motor izabrao osim njega. Najslicnije je da
ga poredim sa Hayabusom koja da zamislimo ima full touring opremu, i naravno gladji prenos snage.
Sa opremom smo dobro opremljeni, tu su dva para sport touring kaciga Horizon Agv sa komunikatorima
Scala Rider i dva para Shoei touring kaciga. Mogu reci da smo svi zadovoljni sa udobnoscu
Ja i djevojka smo u ful Dainese opremi, a svo cetvoro nosimo sigurnosne prsluke "Dainese Dair Street"
za vise opisa ukucajte u google, najnovija tehnologija zastite preko wifi i senzora, ugradjena u Milano.
Svu opremu smo kupili 2014. na EICMA Show, u Dainese radnji. Prezadovoljni smo a i skoro pa isti izbor
Imate u Beogradu u mozda najboljoj radnji za opremu, vidite na sajt mass.rs
Sto se tice "vremena"

33dana na putu je izaslo 6600eura. Jedan motor, vozac i suvozac. Ukupan budzet
Tu nisam racunao servis i nove gume po povratku kuci.
Put sam ja planirao mjesec dana, bez zurbe, pretrazivao sam internet, i kakav je bio na papiru, jos bolji i dozivljen.
Uskoro cu nastaviti lagano sa slikama, ako sam sto preskocio, javljajte