Pozdrav

Predstavljanje , sta vozite i nevozite...
Gago
Stoper
Stoper
Vozim: Yamaha YBR 250

Pozdrav

Post by Gago »

Zdravo svima,

Nisam naročit pisac - tačno imam osećaj da ću ići zbrda zdola, ali ne mari, prva mi je objava na ovom forumu pa mi niko neće zmeriti ;)
odavno sam imao želju da vozim motor ali tek pre godinu dana sam položio vozački ispit.. i to sa svojih 24 godine. Ne mislim da je bilo kasno, ali voleo bih da je to bilo i ranije :)
Godinu dana kasnije (tačnije, pre nedelju dana) i ja sam kupio svoj prvi motor - Yamaha YBR 250 (zadovoljstvo i entuzijazam > lvl 1000). To je bio i model na kome sam naučio da vozim. Bilo je i lepših i većih i jeftinijih i svakavih, no računao sam da je to odličan motor za početak (samim tim što ga koristi auto škola). Šteta je što u CG ne postoji veći izbor. Pomišljam da su zbog toga i cene toliko visoke polovnim motorima.

Još uvek se navikavam na osećaj (iako sam njime prešao preko 200km do sada) i suzdržavam se da me brzina ne "povuče", svestan sam rizika te vozim pažljivo, a želja mi je da ga što češće koristim za kraća i dalja (međugradska) putovanja. Jedina poteškoća koju sam iskusio je što nema krov, a to može da smeta kada pada kiša :D
Takođe, imam nameru da jednom u životu odem na neku dugačku vožnju (više zemalja odjednom) sa svojom devojkom i okusimo život na otvorenom - i sve to sa BMW 1200GS. O tom potom :)

Imam mnoga pitanja vezana za vožnju, održavanje, opremu (očigledno; na forumu sam :) ) ali verujem da ću već naći neku objavu na kojoj se mogu prikačiti.

Nadam se dobrom druženju i uspešnoj saradnji! :)
:auto-sportbike:
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: Pozdrav

Post by Galiot »

Pozdrav i dobro došao!
Na pravom si putu,ništa ne brini. "Ibro" 250 je odličan motor za početnika,možeš se jako fino navozati sa njime.
Sviđa mi se što te privlače putovanja,znači da nisi agresivan i drago mi je što težiš da kupiš R 1200 GS. Nemoj se dati nagovoriti na neki drugi motor (tipa KTM,Yamaha,Honda,Aprilia...) jer se takav put koji planiraš (više zemalja odjednom) može kvalitetno odvozati jedino na 1200 GS-u.
:D :D :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Dobro dosao.ahahaha samo prati galiota,on sto kaze nema dalje :D
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Dobrodosa!
citaj i starije postove, ima dosta poucnog
Hold your horses, man
Freeride
dub_c
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Suzuki vStrom650

Post by dub_c »

DObrodosao!
Saamo naprijed, samo polako, samo strpljenja i iz mog iskustva...pazi se kruznih tokova, svadja sa djevojkom i okretanja za drugim djevojkama. Slabo ide uz motor.
GS ali samo najnoviji sa svom opremom mogucom ;)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

živio!
svaka čast na prestavljanju!
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Dobro dosao i moj savjet-ako imas vremena i benzina samo vozi :D Jedino tako se uci i stice iskustvo.Pozdrav za tebe.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Dobrodosao!
Navozaj se prvo dobro sa "Ibrom" mozes i sa njim na kraj svijeta slobodno
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
bole35
Stoper
Stoper
Vozim: HONDA NC750X DCT

Post by bole35 »

Dobro Došao,

Pa motor nema krov, zbog toga je ljeti uživanicja ga voziti , ali ako krećeš na duži put (nebitno u okolini ili dalje) ,kvalitetnu kabanicu da uvjek imaš u koferu ili ruksaku, jedan broj veći od moto jakne i pantalona koju nosiš, iz mog iskustva, od kiše spašava, pa makar dok voziš da ne kisneš, pinlock na vizir kacige da ne magli, pa je lakse voziti , ako te đe kiša uhvati......

Ja sam inače poagao za motor po kiši (duga priča) , i skvasio se..... i od tad kabanica mi je uvjek u ruksaku ili koferu
veljilaz
Stoper
Stoper
Vozim: Yamaha YBR 250

Post by veljilaz »

Dobrodošao na forum i u svijet motora.
I ja već devet godina vozim YBR250, tako da se slobodno javi ako ti treba kakav savjet oko održavanja i sl.
Sa tim motorom može se lijepo navoziti i veoma je pogodan za početnike.
Pozdrav
Post Reply