Albanija-Grčka-Makedonija 13-16 Jul 2017.

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
advbiker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS Adventure

Albanija-Grčka-Makedonija 13-16 Jul 2017.

Post by advbiker »

Sa zakasnjenjem da i ja ukratko opišem putovanje :) Image
U četvrtak oko 5 ujutro ja i otac krenusmo na put,da bismo izbjegli podgorički žaropek.Prođosmo granicu i prvu pauzu smo pravili u Draču.Odatle se zaputismo pud Valone gdje smo takodje pravili pauzu.Nakon toga krenusmo za Sarandu obalnim putem.Jedna dionica puta,tačnije prelaz preko prevoja Mount Çika (2044mnv),malo lošiji put uzbrdo kad se kreće oštre krivine,uzska cesta,pokoja rupa,....Na prevoj već ljepše krivine,lijep pogled na obalu duz Himare i Sarande.Ima fin vidikovac gdje smo i pauzu pravili i pojeli po sendvič.Odatle se zaputismo pud Himare.Od velike vrućine uhvatila nas vrtoglavica obojicu,pa smo pravili jos jednu pauzu u Himare.Osvježismo se i krenusmo ka Sarandi.Oko 16h došli smo u Sarandu.Pronašli smo Hotel Panorama u koji smo noćili,smjestili se i odmorili malo,i pravac na bazen :).Ujutro smo ufatili krug kroz Sarandu,osvježili se i u 11h check-out.Noćenje 50eura.Nakon toga spremili smo se i krenusmo pud Preveze.Da ne bismo kružili 90 km okolo zaliva otišli smo na Butrint cable ferry.Prolaz za jedan motor je 2eura što je korektno,nepunih 30 metara.Ubrzo došli na granični prelaz.Na ulaz u Grčku,na njihov granični prelaz se parkirali sa strane i pjeske se ide s dokumentima kod carinika.Udjosmo u Grčku i počeli su lijepi putevi široki,ali veoma čudno skoro svuda stoji dupla puna linija.Prošli Sagiadu jedno od poznatih njihovih kupališta.Lijepe pješčane plaže,...Ubrzo stigosmo u Igumenicu gdje smo stali da se odmorimo.Odatle smo krenuli nekim putem koji je jednim djelom obalom išao,posle se malo udaljismo.Ta dionica puta je dobra za vožnju bila,bilo krivina,pravaca finih,panorama,dobar asfalt,....Relativno brzo smo doši u Prevezu.Smjestili smo se u Lydia apartman,noćenje isto 50eura bilo.Odatle do plaže nepunih 30 metara.Na sami ulaz u ogromni zaliv.To je već Jonsko more.Znatno je toplije dosta slano,pješčane prelijepe plaže.Predveče smo "iskočili do grada" po namirnice.U Prevezi narod je LUD!,90% ljudi vozi one mopede 110-125cc.Niko skoro ne nosi kacige,vidjeo sam da pojedini čak i pričaju na tel dok voze mopede,iznenadih se što vidjeh sve.U cijeloj Grčkoj samo smo jednu patrolu policije vidjeli.Grčka je što bi moj otac rekao propala totalno,nije ka što je bila prije 30 godina.Sve im skupo,počevši od namirnica,kafića i goriva (1,44-1,47 B98).Ujutro krenusmo za Meteore ,preko Ioanine.Jednu dionicu smo prešli autoputem,isključili se na Metsovo s autoputa prije Kalambake,omašili smo i napravismo đir nekih skoro 80 km preko neke planine Mount Erebus mislim.Ipak lijep pogled,krivine,put bili pa je vrijedilo.Stigosmo do Kalambake i čuvene turističke atrakcije Meteora.Opalismo lijepe slike,vidjeli lika iz HN [FACE WITH TEARS OF JOY],i s nekim bajkerima iz Njemačke pričali.Osvježili se,i krenuli za Ohrid.Odatle se zaputili pud Grevene starim nacionalnim putem.Prošli nekoliko kilometara i došli i zagubili se ponovo.Stadosmo da pitamo neke ljude kuda za FYROM :) ,dobili smjernice i opet na neki autoput usli koji nas je vodio pud Ptolemaide.Ubrzo došli na granicu,ušli u FYROM :).Stadosmo u Bitolu,otišli do Heraclea-e čuvene slikali i produžili pud Ohrida.Nestade nam goriva i punili smo motore u Resenu.Iznenadih se da je gorivo toliko jeftino u MK.Ubrzo došli u Ohrid.Smještaj nam bio u Starom gradu u Vili Mesokastro.Soba nam pucala na najljepši pogled na jezero i grad Ohrid.Noćenje je bilo 32 eura,gdje sam se prijatno iznenadio čak.Smjestili se,parkirali motore i 5 minuta pješke od Starog grada do obale.Sjedosmo u Aquarius kafić,konektovali se na wifi,kad saznah da je družina koja je bila do Odese u Ohrid :).Ilija,Neven,Balša,Emir i Dušan .Kontaktirasmo Iliju i ubrzo smo se našli u jednom restoranu gdje smo se ispričali fino :).Sutradan zajedno krenusmo pud Cg.Kod Struge nas ufatio jak pljusak gdje smo malo plesali motorima po asfaltu :).Kad smo dosli do suvog asfalta momci su vozili njihovu voznju i nijesmo bili u mogućnosti da ispratimo.Bilo je tu preticanja preko pune i čuda,opet jače mašine i iskusniji vozači :).Mi lagano išli poštovali propise.Trebalo je da se nađemo na ulaz u Elbasan.Međutim kad smo stigli ja i otac njih nije bilo i kako je plan bio krenusmo starim putem za Tiranu preko planine.Cijelim putem izgledalo nam kao da smo ispaljeni,jer smo se ipak dogovorili da idemo zajedno.Prošli Tiranu,Skadar,došli na granicu Cg i pitasmo carinike dali su prolazili 5 orica njih nedavno.Ovi nam odgovoriše da nijesu.Stigosmo kući i otac poslao Iliji poruku koja je imala dvojako značenje."Žao nam je što smo se izgubili,zbog nedostatka komunikacije,.. Drago nam je makar sto smo imali priliku da na kratko vozimo s vama" tako nešto :D..... Posle Ilija javlja da je jednome pozlilo i da su morali u Elbasan stanuti.Njih 5 orica su imali komunikacije Sene20s.Uglavnom lijepo je bilo na ovome putovanju,nepunih 1500 km otprilike,Benelli odradio s lakoćom sve :) Zaključak: Komunikacija da se nabavi za duža putovanja,jer olakšava dosta,i i nesporazume uklanja [FACE WITH TEARS OF JOY].To bi bilo ukratko.Slike ću probat ubacit,jer se photobucket plaća.[VICTORY HAND]Marko Radoman/adv.biker (instagram)- tu imam slike s putovanja ukoliko ne budem uspjeo ubacit ovđen.
POZDRAV SVIMA,I JOŠ JEDNOM IZVINJAVAM SE ŠTO SU NEKI DUŽE ČEKALI ZA PUTOPIS UKOLIKO SE OVO MOŽE I ZVAT TIME [FACE WITH TEARS OF JOY].Nov sam na forumu pa dok pofatam stvari [VICTORY HAND]
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Re: Albanija-Grčka-Makedonija 13-16 Jul 2017.

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
advbiker
Grijač guma
Grijač guma

Post by advbiker »

Image
Tižu
Žutalj
Post Reply