SA 35 C DO OLUJE

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Jocko Africa
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Twin Africa XRV 750

SA 35 C DO OLUJE

Post by Jocko Africa »

Jutro za majicu bez rukava,a u glavi euforija.....Jedva smo cekali da stignemo do Bobana koji nas je cekao u Kolasin sa svojim cetvorotockasem :D Image
Mali predah i blejanje u daljinu koja taaako prija u jutarnjim satima,pa put pod noge!!!!Image
Uz put sam pokusao da se oslobodim tereta sa motora jer sam bio raspolozen za divljanje po planini, :liar: Image
Neuspjeli plan..... :( Ustala je malo prije nego je prosao voz...Image
Da bih dokazao da nisam imao namjeru da je ubijem i sam sam morao leci na sine i cekati strasni voz! Toliko strasni voz da takav jos niste vidjeli.....MUNJOVOZImage
ETO I MUNJOVOZA....CUVAJ TeE SE !!!!!Image
U kanjonu smo se sreli sa SLOW DRIVEROM i njegovom ljepsom polovinom.Otisli do Kolasina na pice odakle su on i zapalili na Biogratsko jezero a mi pravac do sky centra pa navise!Image
Image
Image
prva krivina odakle se dogovaramo koliko ima da se vozi i sto nas ocekuje...neznajuci sto nas ceka....Image
malo romantike pa na divljanje.....Image
Ispeli smo se po ne bas ravnom putu..i stigli do predivnog planinarskog doma gdje smo proveli najljepsi dio izleta gdje smo se igrali sa domacim zivotinjicama
Image
Image
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: SA 35 C DO OLUJE

Post by djodja »

Top su slike, i vidim da je bilo extra :clap: Morao sam da primijetim munjovoz :animals-dogrun: Mada imam jedno pitanje, most sa prvih par slika, dje je to jer nikako ne mogu da provalim. Gledamo li se u UL
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Jocko Africa
Grijač guma
Grijač guma

OD 35 C DO OLIJE II DIO

Post by Jocko Africa »

Image
Image
Image
Image
Probudio se i onaj djetinjasti duh u nama pa smo se igrali i na snijegu...do duse bez sneska belicaImage
Image
poslije grudvanja smo se zaputili dalje u namijeri da dodjemo ovim divljim putem do Biogratskog jezera.....
Image
Ni primijetili nismo da nebo nije vise one lijepe plave boje...Takvo crnilo smo primijetili tek kada je poceo pravi potop i kada je u trenutku pocela rijeka blata da se sliva niz uzasan put kojim smo pokusavali i Boban i Ja da sletimo i izgubimo se sa potpuno golog vrha planine gdje je poceo uz kisu i grad da nam lupa po kacigama i nama a gromovi bukvalno svakih 3 minuta da udaraju sasvim blizu nas.Zanr ljubavnog izleta se u pola minuta mijenja u horor i paniku...Nisam siguran kojom brzinom smo se spustali ali meni je sve to bilo jako sporo....Rijeke blata,kamenja i nekih novonastalih potoka koji su nam presijecali put mi nisu dali da ni pomislim da snimim kroz sto smo vozili/Tek u zadnjih 100 metara makadama sam slikao doduse onaj najblazi i najudobni dio pota te tad crne planine...Image
Image
Image
Tako mokar nisam bio nikada u zivotu.Adrenalin drzi temperaturu,mada sam jedva cekao da dodjemo kod Bobana kuci gdje nam je dao suvu garderobu i odakle smo otisli na rucak u jednoj rusticnoj drvenoj konobi u tada suncanom Kolasinu.Tek sto smo zalozili onaj zadnji zalogaj shvatili smo da se sprema kisa i odma sa sve onim zalogajem sjeli smo na Africu i puni gas niz kanjon.Neznam da li je Africa spora ili ja los vozac ali me kisa jako brzo stigla i naravno opet mokar i Ja i moja ljepsa polovina koja mi je duz cijelog puta sramotila majku,tatu pa cak i neku rodbinu za koju nisam znao ni da je imam :lol: :lol: :lol:
Najzad kada smo stigli u Budvu,pravac pod tus,po saku nekih sarenih tableta i krevet... Danas smijeh,prepricavanje raznih situacija i zadovoljstvo do onog plavog neba kakvo je bilo juce kada smo krenuli na Bjelasicu.....Volim vas bickeri! pozdrav!!!! ;) ;) ;) ;)
Jocko Africa
Grijač guma
Grijač guma

Post by Jocko Africa »

djodja29 wrote:Top su slike, i vidim da je bilo extra :clap: Morao sam da primijetim munjovoz :animals-dogrun: Mada imam jedno pitanje, most sa prvih par slika, dje je to jer nikako ne mogu da provalim. Gledamo li se u UL
Taj stravicni most je na starom putu izvise Petrovca....Nego od kada su probili Sozine malo je saobracaja tuda,a asvalt i krivine su pravljene za dvotockase...
Jocko Africa
Grijač guma
Grijač guma

Post by Jocko Africa »

Posto mi je ovo prvi put da postavljam slike nisam odma skapirao da sam mogao da nastavim produzetak ove male nadam se zabavne reportaze pa sam napisao jos jednom isti nalov sa oznakom II dio!!! Taj II dio je ustvari prava prica..... Pogledajte ga obavezno...
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Re: OD 35 C DO OLIJE II DIO

Post by fat boy »

lijepa avanturica, ali drugi put, kad je loše vrijeme, zamoli nekog od komšija da ti obiđe ovce, a ne da se ovako patiš... :lol:
p.s. ovo pišem iz čiste ljubomore :twisted:
pero drive
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: yamaha MT-01

Post by pero drive »

svaka cast,a sto se tice tereta ne igraj se znas li okle je mala :violin:
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

E ako si htio na sledece divljanje sam da ides onda nijesi nikako smio zurit sa te planine :naughty:
Od voza utece sama a od kijameta je ti spasi :lol: normalno da ce opet s tobom ici.
Sala - mala, prelijepo nema sto
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

uh, blato, sjajno :D
stvarno lijepo... nista ljepse nego kad ima i iznenadjenje! ;)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hellboy
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha MT 01 & Cagiva raptor

Post by Hellboy »

hahaha ljudi bilo nam je extra, ja bih opet. Adrenalin pici 100 na sat, pratio sam Jockov motor i zurio u njegovu gumu i divio se kako drzi onoliko magare jer mu zadnji tocak u svaki metar proklizava, svaka cast na drzanju. Drugi put da se okupimo za jedno 20-ak dana jer jos uvijek su neki djelovi puta zatrpani snijegom i jako tesko bi se sada probili kroz njih. Svoje ljepse polovine ostavite za nesto drugo da se ne stravljuju od munja i grmljavine, a mi pun gas pa menju njima. Super je bilo, morate da probate nesto tako jer ne znate sta ste propustili juce sto niste dosli sa Joskom i njegovom ljepsom polovinom. Organizovat cemo se uskoro opet jer ima toliko toga da se obidje...Jocko kad cemo jooopet? :D
Post Reply