Durmitor, Susicko jezero tj. zasto bih da kupim Enduro

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Durmitor, Susicko jezero tj. zasto bih da kupim Enduro

Post by Space Director »

Blazo je sedmicu ranije sa Borisom skocio do Zabljaka, medjutim na putu preko Sedla zatekli su snijeg i namete. Odlucili su da pokusaju alternativnim putem i ispostavilo se da je alternativa - fantasticna! Susicko jezero!
Susicko jezero je jedno od 18 jezera na Durmitoru i nalazi se na 1150m nadmorske visine. Iz njega izvire rijeka Susica i njeno korito prolazi kroz cuveni susicki kanjon.
Dogovor je bio da ide nas sestorica, voznja do tamo, kampovanje i rostilj, medjutim, porodicne obaveze i zdravstveni bilten je uzeo danak i ipak se na pumpi pored Delte nalazimo samo nas trojica: Blazo, Nino i ja! Prethodni dan, Kopljas je stavio na svoj motor kofere, spakovao drva za potpalu, opremu za kampovanje, pa mi je dao svoj motor, a ja sam njemu ostavio svoj! Dakle, na Susicko jezero krecu tri BMW-a!

Mislim da je vec opste poznato da Blazo voli da natovari GS-a, pa onda vise nije GS, nego Dajc!
Image
Nino doliva u svoj Dakar! Inace, Nino je laka konjica, on putuje sa malo prtljaga! hehe, malo torbu koju je ponio, prebacio je kod nas i vozi se ko gospodin.
Image
A, da ti je be-em-ve! :D
Image
Sjedmo na motore i gas. Do Niksica dobar tempo, brzo stizemo i odlucujemo da kupimo meso i ostale stvari u Mexu na kruznom toku. Blazo i ja trgujemo unutra, izlazimo napolje i vidimo da je Nino zaustavio neke bajkere, bracni par iz Madjarske, na Pan European, voze turu kroz Srb, CG, CRO, SLO.
Razgovaramo malo sa njima, kupujemo im mapu i objasnjavamo da moraju da posjete Ostrog, Lovcen, Stari Grad u BD i KO. Oni nas caste jagodama :)
Image
Gas ka Pluzinama i lagano pocinju poznati lijepi pejzazi:
Image
Nastavljamo ka Trsi:
Image
Nino pokazuje za sta je ustvari napravljen GS650Dakar:
Image
Image
ADV view:
Image
Malo odmaramo:
Image
Posle toga nailazimo na ljude i masine koji probijaju put kroz namete snijega, te se vracamo nazad:
Image
Image
Kraj je Maja mjeseca, nameti jos nisu probijeni, Nino i ja odlucujemo da uzmemo stvari u svoje ruke:
Image
Image
Posle zimskih radosti nastavljamo dalje:
Image
Image
Slijedi nekih 10tak km makadama, koji je bio malo zahtjevniji tako da odatle nemamo slike, vec direktno sa jezera:
Image
Image
Bacamo se na posao, Nino pali vatru za rostlj, Blazo podize sator, ja se bavim skupljanjem drva i povrcem:
Image
Image
Image
Image
Image
Mora se nesto i spremiti za jelo:
Image
Image
Image
NO LIMIT BIKERS!
Image
Ostatak veceri provodimo uz salu i razonodu:
Image
Image

:)
To je ukratko jer me nesto zahebava racunar, ostatak slika od drugog dana, sa sve jutarnjim iznenadjenjem ce biti kad predjemo na drugu stranu, da bude previse slika na jednoj! :)
I kad stojim tesko me pratiti...
Laki 086
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........

Re: Durmitor, Susicko jezero tj. zasto bih da kupim Enduro

Post by Laki 086 »

Vidim lijepo da je Nordkap ekipa dobila novoga člana, još ako se kupi F 800 nećemo te gledat :lol:

ps. stavljaj te slike, ne jadi nas :mrgreen:
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Heheh, a treba bogami jos dosta truda da se prati NordKapp ekipa, tako da ne znam koliko ima govora o nekom clanstvu, ali dobro, za sad me trpe po ovim lokalnim turama :)

Inace, Susicko je fantasticna destinacija, moze se tamo stici i kolima, doduse ima par mjesta koja su bas, bas, bas zajebana, tako da bih ja radije sa nekim dzipom otisao do tamo, ili autom donekle, a ona se parkirao i spustio pjeske.
Navece smo nalozili bas veliku vatru, navalili neki veliki panj koji smo nasli u blizini. Kako je pao mrak, tako je poceli da suska i da puca po onim gredama i brdima oko jezera, da smo se zapitali ocemo li imati kakvih komsija nocas :D :D
Medjutim, nalozili smo dosta drva i to je tinjalo i gorelo sve do ujutru, dok nije stigao jedan drugi komsija.. hehehehe

Inace, tamo i postoji planinarski dom, koji je zakljucan, sto inace nije pravilo ne smije da se radi, jer moze da zatreba nekom putniku namjerniku. Kasnije smo saznali da je to izdato nekome, te je zbog toga pod kljucem. A bilo je raznih ideja... :)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ajde dalje slike! eh... enduro je zakon za sve...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Space Director wrote: ...... Kako je pao mrak, tako je poceli da suska i da puca po onim gredama i brdima oko jezera, da smo se zapitali ocemo li imati kakvih komsija nocas :D :D
....
Je li bilo "drz gace drz levor" ? :lol:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
doktor
Stoper
Stoper
Vozim: Suzuki DL 1000 V-Strom, Honda CR 125 R

Post by doktor »

Ovaj Durmitor je nepresusan izvor lepote! Samo ne znam da li ga vise volim zimi ili leti...
Bikers work is never done!
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Durmitor je prva liga, steta sto svi kad kazu Durmitor, misle na Zabljak, na ispijanje kafa u one dvije-tri tuzne kafane, zderanje u pokojnoj Javoravaci i setnju oko Crnog Jezera.
A to nije Durmitor!
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Space Director wrote:Durmitor je prva liga, steta sto svi kad kazu Durmitor, misle na Zabljak, na ispijanje kafa u one dvije-tri tuzne kafane, zderanje u pokojnoj Javoravaci i setnju oko Crnog Jezera.
A to nije Durmitor!
pa daj onda jos slika, ili nijesi drugi film jos razvio
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

direktore,
kako place neki bmw zatobom,
poci ce yamahica, ciknuti nece!

daj slike daj slike daj slike....
kako steee, kako ste svi ?!?!
blazo.milic
NLB Moderator
Vozim: GS1200 Adventure

Post by blazo.milic »

Daj direktore te slike ili ja da postavljam :)
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
Post Reply