Susicko jezero je jedno od 18 jezera na Durmitoru i nalazi se na 1150m nadmorske visine. Iz njega izvire rijeka Susica i njeno korito prolazi kroz cuveni susicki kanjon.
Dogovor je bio da ide nas sestorica, voznja do tamo, kampovanje i rostilj, medjutim, porodicne obaveze i zdravstveni bilten je uzeo danak i ipak se na pumpi pored Delte nalazimo samo nas trojica: Blazo, Nino i ja! Prethodni dan, Kopljas je stavio na svoj motor kofere, spakovao drva za potpalu, opremu za kampovanje, pa mi je dao svoj motor, a ja sam njemu ostavio svoj! Dakle, na Susicko jezero krecu tri BMW-a!
Mislim da je vec opste poznato da Blazo voli da natovari GS-a, pa onda vise nije GS, nego Dajc!

Nino doliva u svoj Dakar! Inace, Nino je laka konjica, on putuje sa malo prtljaga! hehe, malo torbu koju je ponio, prebacio je kod nas i vozi se ko gospodin.

A, da ti je be-em-ve!

Sjedmo na motore i gas. Do Niksica dobar tempo, brzo stizemo i odlucujemo da kupimo meso i ostale stvari u Mexu na kruznom toku. Blazo i ja trgujemo unutra, izlazimo napolje i vidimo da je Nino zaustavio neke bajkere, bracni par iz Madjarske, na Pan European, voze turu kroz Srb, CG, CRO, SLO.
Razgovaramo malo sa njima, kupujemo im mapu i objasnjavamo da moraju da posjete Ostrog, Lovcen, Stari Grad u BD i KO. Oni nas caste jagodama

Gas ka Pluzinama i lagano pocinju poznati lijepi pejzazi:

Nastavljamo ka Trsi:

Nino pokazuje za sta je ustvari napravljen GS650Dakar:

ADV view:

Malo odmaramo:

Posle toga nailazimo na ljude i masine koji probijaju put kroz namete snijega, te se vracamo nazad:

Kraj je Maja mjeseca, nameti jos nisu probijeni, Nino i ja odlucujemo da uzmemo stvari u svoje ruke:

Posle zimskih radosti nastavljamo dalje:

Slijedi nekih 10tak km makadama, koji je bio malo zahtjevniji tako da odatle nemamo slike, vec direktno sa jezera:

Bacamo se na posao, Nino pali vatru za rostlj, Blazo podize sator, ja se bavim skupljanjem drva i povrcem:

Mora se nesto i spremiti za jelo:

NO LIMIT BIKERS!

Ostatak veceri provodimo uz salu i razonodu:

To je ukratko jer me nesto zahebava racunar, ostatak slika od drugog dana, sa sve jutarnjim iznenadjenjem ce biti kad predjemo na drugu stranu, da bude previse slika na jednoj!