Krenili smo u subotu ujutro,imali dobro vrijeme pred nama i gas do Makarske uz poneka stajanja koja su bila neophodna.
U Makarskoj čekamo trajekt,i vidjevši da ćemo čekati preko sat i po odlučujemo da se prebacimo u hladovinu i tu na scenu stupa jedina neprijatna situacija iz cjelog putovanja: prebacili smo motore sa desne strane ceste na trotoar koji je bio na lijevoj strani,ali pošto je bio ivičnjak upalimo motore da se ne patimo preko ivičnjaka.To vidi pandur i dodje da mi naplati kaznu za vožnju bez kacige!! Znači motore smo prebacili 2 metra i on došao da naplati kaznu. Ubjeđuj se sa njim,pričaj,povuci-potegni ali ne odustaje,i naravno,iznerviram se i platim kaznu. 1000 kuna ilitiga 150 €. Za 2 metra što pregurah motor preko ceste i upalih ga da se popnem na ivičnjak. Ne bi se toliko iznervirao da oko nas nisu prolazili drugi motoristi koji nisu imali kacigu na glavi,čak je bio neki lokalac koji je cijelo vrijeme divljao sa FZ6 bez kacige,bez tablice.
No jbg,oni nisu imali takvih problema-dobro po njih a loše se završilo po mene,tj moj fond koji sam predvideo za putovanje.
Tu su kasnije moja dva brata popravili stvar,nisu mi dali ništa više da plaćam,čak mi je Vlado i gorivo plaćao. Ovom prilikom im se iskreno zahvaljujem.
Na trajektu upoznali momka iz Kule koji danima već obilazi HR primorje.Doveo čovjek ženu i djecu na more,ostavio ih na plaži a on gas po okolini da ispita teren. Mnogo dobar dečko,Slobo "ŠEF" iz Kule.
Stigli na Brač. Prekrasno ostrvo sa još boljim cestama nego na kopnu,a to vjerujte treba nadmašiti. Nakon ručka dolazimo u kamp koji se nalazi na najvišem vrhu Hrvatskog otočja,ili u prevodu,najvisočiji vrh Hrvatskih ostrva,koji sa svojih 778 m.n.m.pruža odličan pogled na koji god stranu se okrenete i pogledate. Kamp odličan,u borovoj šumi,sa uređenim mjestma sa kampiranje i sa svim potrebnim za odličan provod na susretima.

Ovde smo bili smješteni
Lagano kruziramo po kampu,gledamo motore,cirkamo i fotkamo motore kojih je bilo fini broj.

Pozdravljamo se sa starim znancima koje redovno gledamo po susretima kao i sa nekima koje nismo odavno vidjeli kao čuveni Hrvatski putopisac Darko Labaš koji je bio sa svojom vjernom pratiljom Yamahom FJ 1100 kojom je išao do Nepala i ko zna gde sve. Motor je bio predstavljen i u Moto Pulsu,prešao je preko 900.000 km.

Za ne povjerovati! Još veća anegdota vezana za ovog čovjeka je da drži moto trgovinu u Varaždinu,zastupa Triumph,Kawasaki,Apriliu,Moto Guzzi,Norton,itd,itd, tj,sve osim Yamahe a on vozi Yamahu!!!! Ponuda hrane i pića je bila odlična,tri velika šanka su se brinila da niko ne čeka na piće,veliki roštilj za gladne sa odličnom hranom i malo po malo nakon dobre mjuze dodje vrijeme i za koncert Zabranjenog Pušenja.

Zaista odličan bend sa odličnim Sejom Sexonom koji se starao da svi uživaju napravio je odličan nastup koji je trajao preko tri sata.

Nakon njih na scenu stupa STOJA!!!

Tako smo mi barem pomislili kad smo vidjeli striptizetu!!
Nakon odlične zabave odosmo na spavanje ali od toga ništa nije bilo zahvaljući vrednim majstorima koji su si dali truda i vremena i napravili ovo.

Kad ovo vidite na susretima slobodno zaboravite na spavanje!
Još malo obilazimo,slikamo motore

Ovo zadnje valjda spada u rat bike!
Nedelja sviće,Vlado zbog obaveza kreće odmah nazad a mi još malo šetamo po Braču i divimo se zaista prelijepom ostrvu.

Povratak kući je protekao dobro,osim zaista potresne scene saobraćajne nesreće u Dolini Neretve gdje su učestvovala 3 automobila,makaze su bile u pitanju,otac i četverogodišnja ćerka su izgubili život. To se dogodilo par minuta pred nama,još je sve bilo svježe,povređeni ljudi izlaze iz kola,ma strašno.
Zahvaljujući Vladovoj dojavi da je na Debelom Brijegu gužva,prelazimo preko malog graničnog prelaza posle Vitaljine i eto nas brzo kući,zdravi i bogu zahvalni za sretan put koji smo imali iza nas.