motorijada "brac" 3-4-5 jul

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

E ovako: na Brač je išao (za sada prijavljeni)kompletan Crnogorski ogranak čuvene R.A.T.(Riders Association of Triumph) zajednice,znači nas dvojica,Jagerbd i Galiot,pojačani sa Yamahom FZ1 i Galiotima FZ1.
Image
Krenili smo u subotu ujutro,imali dobro vrijeme pred nama i gas do Makarske uz poneka stajanja koja su bila neophodna.
U Makarskoj čekamo trajekt,i vidjevši da ćemo čekati preko sat i po odlučujemo da se prebacimo u hladovinu i tu na scenu stupa jedina neprijatna situacija iz cjelog putovanja: prebacili smo motore sa desne strane ceste na trotoar koji je bio na lijevoj strani,ali pošto je bio ivičnjak upalimo motore da se ne patimo preko ivičnjaka.To vidi pandur i dodje da mi naplati kaznu za vožnju bez kacige!! Znači motore smo prebacili 2 metra i on došao da naplati kaznu. Ubjeđuj se sa njim,pričaj,povuci-potegni ali ne odustaje,i naravno,iznerviram se i platim kaznu. 1000 kuna ilitiga 150 €. Za 2 metra što pregurah motor preko ceste i upalih ga da se popnem na ivičnjak. Ne bi se toliko iznervirao da oko nas nisu prolazili drugi motoristi koji nisu imali kacigu na glavi,čak je bio neki lokalac koji je cijelo vrijeme divljao sa FZ6 bez kacige,bez tablice.
No jbg,oni nisu imali takvih problema-dobro po njih a loše se završilo po mene,tj moj fond koji sam predvideo za putovanje.
Tu su kasnije moja dva brata popravili stvar,nisu mi dali ništa više da plaćam,čak mi je Vlado i gorivo plaćao. Ovom prilikom im se iskreno zahvaljujem.
Na trajektu upoznali momka iz Kule koji danima već obilazi HR primorje.Doveo čovjek ženu i djecu na more,ostavio ih na plaži a on gas po okolini da ispita teren. Mnogo dobar dečko,Slobo "ŠEF" iz Kule.
Stigli na Brač. Prekrasno ostrvo sa još boljim cestama nego na kopnu,a to vjerujte treba nadmašiti. Nakon ručka dolazimo u kamp koji se nalazi na najvišem vrhu Hrvatskog otočja,ili u prevodu,najvisočiji vrh Hrvatskih ostrva,koji sa svojih 778 m.n.m.pruža odličan pogled na koji god stranu se okrenete i pogledate. Kamp odličan,u borovoj šumi,sa uređenim mjestma sa kampiranje i sa svim potrebnim za odličan provod na susretima.
Image
Ovde smo bili smješteni :lol: !

Lagano kruziramo po kampu,gledamo motore,cirkamo i fotkamo motore kojih je bilo fini broj.
Image
Image
Image
Image

Pozdravljamo se sa starim znancima koje redovno gledamo po susretima kao i sa nekima koje nismo odavno vidjeli kao čuveni Hrvatski putopisac Darko Labaš koji je bio sa svojom vjernom pratiljom Yamahom FJ 1100 kojom je išao do Nepala i ko zna gde sve. Motor je bio predstavljen i u Moto Pulsu,prešao je preko 900.000 km.
Image
Za ne povjerovati! Još veća anegdota vezana za ovog čovjeka je da drži moto trgovinu u Varaždinu,zastupa Triumph,Kawasaki,Apriliu,Moto Guzzi,Norton,itd,itd, tj,sve osim Yamahe a on vozi Yamahu!!!! Ponuda hrane i pića je bila odlična,tri velika šanka su se brinila da niko ne čeka na piće,veliki roštilj za gladne sa odličnom hranom i malo po malo nakon dobre mjuze dodje vrijeme i za koncert Zabranjenog Pušenja.
Image
Zaista odličan bend sa odličnim Sejom Sexonom koji se starao da svi uživaju napravio je odličan nastup koji je trajao preko tri sata.
Image
Nakon njih na scenu stupa STOJA!!!
Image
Tako smo mi barem pomislili kad smo vidjeli striptizetu!!

Nakon odlične zabave odosmo na spavanje ali od toga ništa nije bilo zahvaljući vrednim majstorima koji su si dali truda i vremena i napravili ovo.
Image
Image
Kad ovo vidite na susretima slobodno zaboravite na spavanje!

Još malo obilazimo,slikamo motore
Image
Image
Image
Ovo zadnje valjda spada u rat bike!

Nedelja sviće,Vlado zbog obaveza kreće odmah nazad a mi još malo šetamo po Braču i divimo se zaista prelijepom ostrvu.
Image
Image
Povratak kući je protekao dobro,osim zaista potresne scene saobraćajne nesreće u Dolini Neretve gdje su učestvovala 3 automobila,makaze su bile u pitanju,otac i četverogodišnja ćerka su izgubili život. To se dogodilo par minuta pred nama,još je sve bilo svježe,povređeni ljudi izlaze iz kola,ma strašno.
Zahvaljujući Vladovoj dojavi da je na Debelom Brijegu gužva,prelazimo preko malog graničnog prelaza posle Vitaljine i eto nas brzo kući,zdravi i bogu zahvalni za sretan put koji smo imali iza nas.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Sve bi fino lishe onog policajca koji ti ote 150e
E, za prashkove mu trebali... :lol:
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Re: motorijada "brac" 3-4-5 jul

Post by Gasho »

Bili ste na Vidovu goru smjesteni. Svaka cast...
Vidim da ste se dobro proveli, a Brac je nesto najljepse na Jadranu, definitivno...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

E pa bilo je bas fino lisi tog policajca ... :doh: :doh: :doh: da mi ga je bilo kako ljustiti necim.
Zao mi je sto nisam stigao stici do drugog kraja ostrva, ali ima dana za megdana :lol:
Ja se moram prije svega zahvaliti Galiotima i Galiotu na super drustvu, paznji i upoznavanju sa jadranskom magistralom iz ugla nekoga ko voli da vozi motore po njoj.
Ako bog da ponovice se tura i bez susreta.
I jos da dodam, na susretima su bile dvije stvari koje dosada nisam nigdje vidio
1. jesu one egzoticne u ulcinj bile bzv, al ih je STOJA zajebala (ovo bikerske oci nisu nikada vidjele)
2. Masina za pucanje koja je kako procitah na nekim forumima napravljena od Ford Caprija V6 i koja se ugasila u 6 ujutro :D ...valjda radi ovoga V6
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
ema
Stoper
Stoper
Vozim: desnom stranom?!

Post by ema »

haha,u subotu sam i ja bila na Korculi,dobro se nismo sreli negdje usput :lol: ne bi se prepoznali haha.. :mrgreen:
wrong rider
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by wrong rider »

svaka čast momci, počeli smo lagano sad nas svuda ima neka svijet zna da smo živi :clap: :clap: :clap:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

super!
ima li tamo stvarno neki kamp, inace?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Evo još malo slika,a biće ih još kad sakupimo sve na jedno mjesto sa svih aparata koji su bili u upotrebi tih dana.

Image
Image
Image
Definitivno FZ6 sa najvećim ulaganjem koje smo vidjeli ikad:Rizoma,Ohlins,Paintbrush,itd,itd,i onda ga vlasnik koji je to sve radio proda za 5000 € i kupi FZ1 i opet sve isto uradi na novom motoru.

Image
Image

A ovo je za one koji "sve svoje sa sobom nose" ali ipak im standardna oprema Gold winga nije dovoljna :D
Image
Image

Lijep ali za sad rijedak motor,Honda CB 1000 R
Image

A ovo je za sve one koji mi ne veruju da Bosanci prelaze granice na "majkemi". Kako to? Fino,dodje na granicu,carinik ga pita:"Jel to tvoj motor"? a ovaj kaže:"je,Majke mi"!
Image

A sad nagradno pitanje: Koji motor je na slici?
Image

Zahvaljujem se dotičnima za "dozvolu" da postujem sledeće slike:
Image
Image
Ovo je bila Vladova "simpatija" za tu veče :lol: :lol: :lol: !!!!

Od samog kampa nemam puno slika,čak bolje rečeno,samo ovu jednu da valja ali je kamp prelijep.
Image
Kamp se zove Gažul,i kao što reče Gašo,na Vidovoj Gori je.Lijepota koja je tamo se ne može ovde ni prenijeti slikama.
UGRADNJA I SERVIS:
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
Galiot
NLB Moderator
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

DrMracni wrote:super!
ima li tamo stvarno neki kamp, inace?

Ovaj kamp je zaista prelijep iako je udaljen dosta od obale. Dok smo obilazili ostrvo primjetio sam dosta kampova tako da neće biti problem da se smjestite i kampujete. A privatni smještaj je oko 100 kuna/dan ili 15€/dan/osoba. Pošto se i oni žale na slabu sezonu neće Vam biti problem niti tako da boravite na Braču.
Od Risna do tamo,oko 250 km. Trajekt je oko 90 kuna za motor i osobu. Ali zaista se ima što vidjeti...
Cesta po ostrvu je odlična,za razliku od recimo Hvara i takođe za razliku od Hvara cjelo ostrvo je jednako razvijeno i ima dosta benzinskih pumpi,tako da oko toga ne morate da brinete. Na koju god stranu okrenete imate što za vidjeti i uživati.
UGRADNJA I SERVIS:
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Odlično i za tim ,,trocilindraša'' i za pratnju, glupo potrešene pare (mislim na one date policajcu).

P.S. odvojio sam ovo od najave, tako da budu u posebnoj temi utisci sa skupa ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply