Suzuki GSR 750

Novosti, komentari novih i starih motora...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Suzuki GSR 750

Post by wulfy »

Suzuki u sportskom segmentu ima tradiciju u klasi 750. Oni su jedini zadržali sportski motor u toj klasi ( GSX-R 750 ), ipak da se zna ko je začetnik te klase. U klasi sportskih nakeda taj domen im je ostao prazan, no, izgleda ne zadugo. Po dostupnim (špijunskim) informacijama izgleda da će na osnovi novog GSX-R 750 praviti i naked model sa oznakom GSR 750. Time bi Suzuki ugrozio Kawasaki Z750 i Apriliu Shiver 750 ...

Kako će da izgleda još se ne zna, moguće da će dizajnom biti oslonjen na manji model GSR 600, tako da uz ovaj tekst prilažem kompjuterski crtež koji i ne mora da odslikava linije budućeg Suzukijevog nakeda.

Image
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Re: Suzuki GSR 750

Post by sparco »

slobodno nek uzmu i liniju gsr-a i opet ce biti prelijep skroz na skroz, al sva prilika da ce biti prednji kraj b kinga
risk,is what makes life worth living.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ovaj motor PRELIJEPO IZGLEDA!!!Dizajn i boja su mu bruka.Ako ovakav izadje kao sto je na slici,bice to tron za Suzuki u ovoj klasi naked motora.Stvarno obecava,a i agregat od 750cc je izmisljena kubikaza.Bas mi se svidja!!!
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Post by Charuga »

Madza wrote:Ovaj motor PRELIJEPO IZGLEDA!!!Dizajn i boja su mu bruka.Ako ovakav izadje kao sto je na slici,bice to tron za Suzuki u ovoj klasi naked motora.
Koliko sam citao i Kawasaki totalno obnavlja modele Z-750 i 1000, da nebude za Suzuki kao sa Ovogodisnjom R-1...tresla se gora rodio se mis....
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Evo ga zvanični crtež ovog modela. Dakle nema više nagađanja, ovaj motocikl će se pojaviti. Mašina je iz modela GSX-R 750, naravno prilagođena drugačijoj namjeni.

Image
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ideja, kao ideja je fenomenalna, jednostavno Suzukijev agregat od 600cc, koji je u GSR-u, nudi mnogo vise od konkurencije, a tek 750cc bi bio puuuun pogodak. Onda aluminijski ram, moderna zadnja viljuska, sve to mu doprinosi da je fenomenalno vozan motocikl.

Medjutim, ovo idejno resenje mi je skroz bezlicno...
Sta je ovo, kopija Z-1000.....?
I kad stojim tesko me pratiti...
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

I meni je ovo isti model kao z-1000,pogotovo zadnji kraj
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

a direteore...ja mislim da mora da lici na 1000-ku...pa lice i gsx-ri jedan na drugom..male su razilke...tako da je i za ocekivati da lice i ovi nakedi
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Direktore moram da ti zamjerim na nepreciznosti. Ovo moze biti samo kopija Benellija TNT jer je on prvi seriski neked sa izvanzemaljskim izgledom (prvi pokretac i reformator ove klase) tesko je nazvati nesto kopijom, kopije. A ni sa tim se ne slazem ovo je potpuno originalan motor i dizajn sa dost slicnih elemenata kao i kod konkurencije, ako bi smo tako razmisljali onda se svi motori medjusobno kopiraju. Slicna stvar kao i sa svim ostalim.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

bu2rider wrote:a direteore...ja mislim da mora da lici na 1000-ku...pa lice i gsx-ri jedan na drugom..male su razilke...tako da je i za ocekivati da lice i ovi nakedi
Ali nema GSR1000, pa da 750ka lici na njega. Prave novi model, tj. rade update sa GSR600 na GSR750. GSR600 je imao elemenata B-kinga, ali je to bilo skroz OK, meni je B-king nakaradan.

Mozda sam ja previse subjektivan, ali ne svidja mi se motor koji skroro da ne mozes raspoznati lici li na Z-1000, CB1000r ili tamo nekog Benelija...

Po meni su trebali samo da nabilduju 600tku i to bi izgledalo odlicno...
Ovako....
Ne znam, moguce da sam ja pristrasan.
I kad stojim tesko me pratiti...
Post Reply