pomoc
-
nikola
- Stoper

pomoc
moze li da mi neko ppomogne pri odabiru skutera do 50cc il 125 ..meni se svidja i razmisljam se da kupim malaguti centro od 50 cc 4t oko 2250 kosta a od 125 2900 ..mogu li ja tim od 50cc4t da stignem do budve il kotora ,cuo sam da su 4taktni slabi uz brdo
- djodja
- Silovatelj krivina

- Vozim: BMW R1200GS 13
Re: pomoc
Druze Nikola, posto je ovo izgleda tvoj prvi post pod jedan ti predlazem da se predstavis u podforumu clanovi da nebi ovi djetici sto odrzavaju red i mir na ovom forumu zakljucali post dok ne uradis isto. Pod dva, nisi naveo odakle za BD ili KO, a moj licni predlog, u koliko planiras da ides van grada a zelis skuter, onda je to definitivno Beverly 250 ili Yamaha XCity 250. Ovo ti predlazem jer oba skutera imaju veci promjer tockova, samim tim su stabilniji, vecu dodirnu povrsinu sa asfaltom te i bolje kocenje, imaju vise snage i samim tim neces morati da razmisljas dal ce neki trkac da naidje na tebe dok se tvoja munja znoji uz brdo, drugim rijecima mocices da pratis tempo vecine kola. Sto se finansija tice, kao sto si mozda i sam vidio, moze da se nadje jako dobar Beverly za nekih 2900, par godina star i malo presao, i kad dodje vrijeme za prodaju mocices da ga prodas za skoro iste pare. Siguran sam da ce mnogo kolega odavde ti potvrditi kvalitet gore navedenih skutera. Toliko od mene, i poslednji savjet, sto god da kupis samo pamet u glavu, o ledinu je nekad dosta i samo jednom da zavrsis svoju moto karijeru, a obicno razlog zbog kojega si zavrsio u nemiloj poziciji nije vrijedan toga
Pozdrav
Pozdrav
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
-
Ivan Grozni
- Silovatelj krivina

- Vozim: V-strom DL650
Nidzo, momce mlado, poslusaj Djodju sto ti mudro veli. Ako planiras da ides van grada sa skuterom, definitivno beverly. Jos je i kraj sezone, tako da svi sad prodaju i imaces veliki izbor motora na raspolaganju. Samo pamet u glavu i sa srecom.
Pozdrav.
Pozdrav.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
- wrong rider
- Silovatelj krivina

kolega bajkeru obzirom da si mlad i vjerovatno imaš dozvolu do 125 ccm i možda je prvi motor u pitanju predložio bih ti da uradiš sledeće -
kupiš motor ne skuter naučiš da šaltuješ jer ćeš vremenom htjeti nešto jače , moj predlog ti je da kupiš yamahu ybr 125 sa njom možeš i u grad i na bilo koji put, lagano se vozi pregledna je i ne traži održavanje. sa kineskom varijantom Vulfi se slatko navozio (svuda) i napravio pozamašan broj kilometara.
kupiš motor ne skuter naučiš da šaltuješ jer ćeš vremenom htjeti nešto jače , moj predlog ti je da kupiš yamahu ybr 125 sa njom možeš i u grad i na bilo koji put, lagano se vozi pregledna je i ne traži održavanje. sa kineskom varijantom Vulfi se slatko navozio (svuda) i napravio pozamašan broj kilometara.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Nemoj bacat pare na 50 cc i na nov motor , ne isplati se , dosadiče ti brzo , dosta se gubi .. samo se ti dobro zarazi i promijenit ćeš dosta motora dok ne nađeš pravi . poz
Nema kraja sezone za dobro zaražene.
Nema kraja sezone za dobro zaražene.
+1389+
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Koliko para toliko i muzike, kad vec pitas izmedju 50ccm i 125ccm, ja bih ti predlozio Gileru runer 50ccm. Pored motora po gradu vozim ovaj skuter i veoma je praktican a vjerovao ili ne nakon razrade kad skines obije blokade ovaj skuter ide do 80 km po ravnom prilicno je stabilan a i dimenzija guma nije losa, mislim da nemas potrebe da kupujes 125 jer to se vec vodi kao motor a 50 cc ima trajnu registraciju i sa tim zavrsavas sav posao pa kad skupis pare za motor onda razmisljaj o motoru.
Ipak obrati paznju na kawasaki zx 250 a vidio sam u oglasu da ima cagiva raptor za 3100 to je ipak jako ozbiljan motor uz jos malu doplatu.
Ja se slazem sa ostalima i ona filozofija "novno je nov" vazi samo ako imas dovoljno para ili te strah polovno da uzimas. Po oglasima moze sad da nedjes super motore, povedes nekog sa sobom ko se razumije u motore i mozes da kupis polovan motor kao nomv sa 30% manjom cjenom.
Ipak obrati paznju na kawasaki zx 250 a vidio sam u oglasu da ima cagiva raptor za 3100 to je ipak jako ozbiljan motor uz jos malu doplatu.
Ja se slazem sa ostalima i ona filozofija "novno je nov" vazi samo ako imas dovoljno para ili te strah polovno da uzimas. Po oglasima moze sad da nedjes super motore, povedes nekog sa sobom ko se razumije u motore i mozes da kupis polovan motor kao nomv sa 30% manjom cjenom.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...