Pg - Pluzine jedne subote...

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Pg - Pluzine jedne subote...

Post by goku »

Kako je vec u ranim jutarnjim casovima bilo pakleno vruce, poziv od mog kuma da se odvezemo do Pivskih planina i isprobamo tamoshnje kulinarske specijalitete zvuchao je sasvim pristojno, tako se malo iza podna nadjosmo u mjesto zvano Jasenovo Polje, cekajuci Ivana i Anu koji su malo prispali, jel'te 8-)
Kako to vec biva, kafa, sok i - via Žineplu ;)
Malo prije Pluzina smo svratili u Etno selo cijeg se imena nikako ne mogu sjetiti :lol: i gdje je nekome i pored kacige udarilo sunce u glavu :lol:
Image
naravno, suvishno je reci da je pogled bio fantastican
Image
jer se imalo sto i vidjeti
Image
tu nam je ljubazni domacin objasnio turistichko - razvojne potencijale ovog mjesta, skontasmo da je klopa tu dobra i da cemo u povratku svratiti na rucak
Image
Put nas vodi dalje, do pivskog manastira gdje vlada savrshen mir i tishina
Image
Image
i gdje su se probale neke polu-zrele shljive :mrgreen:
Image
Nastavismo ka Trsi kroz neke nimalo prijatne tunele, do finog mjesta pored puta odakle se pruza pogled na pivsko jezero
Image
Image
Image
Naravno bilo je tu i malo poziranja ;)
Image
Image
Neko je i telefonirao
Image
Odatle u Pluzine, na "gradsku plazu"
Image
i neko je o5 pozirao
Image
Image
neko o5 telefonirao
Image
a neko zvjerkao po "plazi" ;)
Image
u neka doba stigosmo u ono etno selo cijeg se imena i dalje ne mogu sjetiti :mrgreen: a tamo
Image
nesto kasnije nam se pridruzio kolega SlowHand koji je tog jutra krenuo rano za Zabljak
Image
i cijim se shalama nismo mogli prestati smijati :lol:
Image
E tu je vec i baterija na fotoaparatu pocela lagano umirati, tako da smo krenuli kuci, bez ikakvog usputnog stajanja.
Tako prodje jedna fina subota sa puno zezanja, druzenja, dobre voznje i klope ;)

P.S. ne dozvolite da Vas nadimak SlowHand nasheg kolege zavara, vozi onog BigOne-a ko sam djavo :lol:
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Pg - Pluzine jedne subote...

Post by LION »

fino.bravo vi ga,pravo bajkersko drustvo :mrgreen: :clap: ako moze jedna mapa kuda ste tacno isli do tog restorancica na klopu...mozda bi prosetao sa mojom boljom polovicom :mrgreen: naravno,mapa od pg pa dalje.......THANK YOU
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

fino fino, ja ipak odlucih da odem na bokesku, izvozah se do dolje bas fino, pa onda opet nazad, bilo je tako vruce da mi se nije ostajalo dolje da spavam :)

to je neki novi etno kamp, mislim da cak prenociste uospte nije skupo... tj polupansion
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Tattoo wrote:Fenomenalno....nego, kako se zove to etno selo? :mrgreen:
Izlazak
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

lijepo lijepo pravo uzivanje....
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

ekipo, onaj kačamak, sir, pita, pa onaj domaći Tuborg... ša reeeeeeći, danke dojčland za onakav provod juče!
Post Reply