Honda CBF600S

Novosti, komentari novih i starih motora...
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Honda CBF600S

Post by Ivan Grozni »

Na sugestiju velikog poznavaoca motora i mog dragog prijatelja, bu2 rider-a, poceo sam da se interesujem za ovu masinu.
Dakle u pitanju je ova hondica koja spada u half naked allrounder-e, a pogodan je za bajkere pocetnike i one koji se ponovo zaljubljuju u sve sto ide na 2 tocka. Pogonski agregat je preuzet iz Honde CBR600RR i naravno olaksan za nekih 40 konja, vjesanje promjenjeno da zadovoljava neke commuting varijante i mini ture. Dakle, u pitanju je redni cetvorocilindras, sa 77 konja, koji naravno zadovoljava Euro 3 norme.

Evo i slika
Image
kao i pogled od 360 stepeni na motor
http://www.huntsmotorcycles.co.uk/Viewe ... Viewer.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Zasto sve ovo pisem? Zato sto vec duze vremena imam skup nekih motocikala koji su usli u uzi izbor kao moj sledeci motorin.
Iako nisu u bas istoj klasi, pokusacu da ga uporedim sa v-stromom DL 650, inace soft enduro, i jos jedan od mojih kandidata:
-4 cilindra, prema 2 kod stroma
-cca 10 konja vise od stroma,
- nizi od stroma i samim tim pogodniji za gradsku voznju
- zastita od vjetra, ipak bolja kod stroma nego kod cbf-a
-sjediste 2x udobnije kod stroma, nego kod nje,
-trenutno je honda jeftinija oko 800 eura nego v-strom (priznajem, cijene su podlozne promjeni, tako da ova moja tvrdnja i ne mora biti tacna, jer je kraj sezone i svi polako pocinju da snizavaju cijenu)

i nova paleta boja za 2010 godinu koju je Honda pripremila za ovaj model:
-moj licni favorit - Pearl Cool White/ Black
Image

-Pearl Siena Red/ Black
Image

-Dragon Green Metallic/ Black
Image

-Pearl Nightstar Black
Image
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Honda CBF600S

Post by Ivan Grozni »

Evo sto o ovom modelu kaze Matt Kelly, srecnik koji je dobio dozvolu da provoza sve modele iz Hondine trenutne game

Toliko za sada,
pozdrav svima,
Ivan
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
wrong rider
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by wrong rider »

ozbiljna sprava veoma dobar izbor :clap:
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

wrong rider wrote:ozbiljna sprava veoma dobar izbor :clap:
hvala, hvala, jos samo da ga kupim :lol: :lol:

Evo kako je covjek rijesio pitanje neudobnog sjedista za njega
http://www.dailymotion.com/video/x2hihn ... bf600_auto" onclick="window.open(this.href);return false;
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

Karakteristike preuzete sa http://www.fireblades.org" onclick="window.open(this.href);return false;:

Engine: Liquid-cooled 4-stroke 16-valve DOHC
Displacement: 599.3cm³
Bore and Stroke: 67 x 42.5 mm
Compression Ratio: 11.6 : 1
Max power: Output 57kW / 10,500min-1 (95/1/EC)
Max torque: 59Nm / 8,250min-1 (95/1/EC)
Carburation : PGM-FI Electronic Fuel Injection
Ignition System: Computer controlled Digital Transistorised With Electronic Advance
Starter: Electric
Transmission: 6 speed
Clutch: Mechanical; cable-actuated, wet, multiplate with coil springs
Final Drive: O-ring sealed chain
Front Suspension: 41mm telescopic fork, 120mm axle travel
Rear Suspension: Monoshock damper with 7-step adjustable preload, 125mm axle travel
Wheels: U-section, 6 spoke cast aluminium
Tyres Front: 120/70, ZR17M/C (58W)
Tyres Rear: 160/60, ZR17M/C (69W)
Brakes Front: 296 x 4.5mm dual hydraulic disc with dual piston (combined 3 piston - ABS version) callipers and sintered metal pads
Brakes Rear: 240 x 5mm dual hydraulic disc (Combined - ABS version) single piston calliper and sintered metal pads
Frame: Mono-backbone, gravity die-cast aluminium
Caster Angle 26°
Trail: 110mm
Dimensions: 2,160 x 765 x 1,110mm
Wheelbase: 1,490mm
Seat height: 785mm (+/- 15mm)
Ground Clearance: 130mm
Fuel capacity: 20 litres (including 4-litre warning)
Kerb weight: 213kg (F: 103kg; R: 110kg)
Tyre front: 120/70 ZR17M/C (58W)
Tyre rear: 160/60 ZR17M/C (69W)
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Kumara,ovo je dobar izbor,to sam ti već rekao. Honda,udoban motor,provjerena mašina,mogućnost ABS-CBS,itd,itd mislim da je odličan motocikl za ono što ti želiš.
Još jedan plus koji CBF ima u odnosu na Strom je što je lonac auspuha klasično postavljen dole,tako da sutra možeš bilo koje aftermarket torbe ili kofere da kupiš i montiraš ;)
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

welcome to the HONDA WORLD :D :D :D :D :D :D :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
ti znas sto ja mislim o Hondi...mislim da neces pogrijesiti sa izborom...skoro sam siguran u to ;) ;)
jos jedan VELIKI GLAS za HONDU
a evo i kolega Matt Kelly se slaze samnom :D :D :D
i jos nesto bijela boja je extra mada ni ova zelena joj ne stoji los,a ni crna nije losa :D :D :D :D :D hehee
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

@Galiot
Jos jednom hvala za sve savjete i info koje si mi dao za motore. I jedno veliko HVALA sto si imao zivaca da me saslusas svo ovo vrijeme i sa mnom razglabas koji bi mi motorin odgovarao.

@bu2rider
kako stvari stoje, ako ne naleti koji polovan v-strom, ocuvan, za pristojan iznos, honda ce biti definitivno moj izbor kao nova. Jer smijesno je davati 7800 eura za novog Suzukija koji je do prije godinu i po kostao skoro 1000 jeftinije, a uz to honda je ipak honda (znam da ce goran69 imat repliku na ovo :lol: )

Nadam se da sam barem malo pomogao ljudima koji su u nedoumici oko kupovine svoga sledeceg motorina, kao sto sam i ja bio. Jos jedna stvar i definitivno jos jedan plus za hondu je taj sto se i njen novi predstavnik nalazi isto u Baru (da ne bude reklama - pisao sam o njemu ranije, pa da se ne ponavljam), kao i servis, tako da se ne mora vise ici za Dubrovnik za obicnu promjenu ulja.

Toliko.
p.s. i jedno veliko hvala direktoru za smjernice koje mi je davao, volio bih da i ja njemu mogo istom mjerom da odgovorim, bice valjda prilike ;) !

Pozdrav.
Last edited by Ivan Grozni on 06 Sep 2009 21:51, edited 1 time in total.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

problem sjedista i vjetrobana je u sustini vrlo lako rjesivo tako da se zbog toga ne treba razbijati...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ivane,
slazem se sa mracnim da je problem sjedista i vjetrobrana resiv. Sem toga, uzeo si u obzir jos nesto, a to je kako si napisao visina stroma, pa je honda bolja za grad. Ili tako nesto.

Bolji ti je visociji motor za grad, jer ti je preglednije i sl., ali ja bih to potpuno iskljucio kao nesto po cemu bih se upravljao. Nikad neces naci motor koji ti je za sve dobar, za grad i za putovanje i za krivine i sl.

Ako ces motor za grad, radije kupi vespu od 50cc, em manje trosi, em ne deres gume i nabijas kilometrazu na velikom motoru.
Ako ces motor za put, 600cc i 77ks ti je malo. Prljag, koferi, suvozacica, stalno ti mora motor biti u visokim obrtajima.
Dosadice ti brzo, a kupujes nov motor, pa ces da prodas, pa da gubis...
Nadalje, Honda...Provozao sam i ja par Hondi u zadnje vrijeme i utisci su pozitivni, strahovito sam se iznenadio...Otprilike i onoliko koliko sam se i iznenadio kad mi se Stromov mjenjac 10 puta zaglupio u 30km, i kad sam otkrio kako se nisko i neugodno sjedi, bar za moju konstituciju. A mjerkao sam Stroma, dugo...:)

I jos jedna stvar. Super je novi motor, ali ja bih novi motor kupio samo kad bih imao jako puno para. Kolega Tatto prodaje Stroma koji je presao 2000km, sa koferom i krashbarom, uradjenim servisom, registrovan godinu... za 5200. Koliko je novi Strom? Plus, sve ovo... ispaspce te 8000. A ne mislim da je izgubio 3000 na vrijednosti, posle predjenih 2000km. To je strahovita trgovina, kome Strom odgovara.
U svakom slucaju, pokusaj da provozas ono sto namjeravas da kupis.

Razmsli i o nekom polovnom TDM-u ili Varaderu, ako trazis maksi enduro ili nesto slicno...
I kad stojim tesko me pratiti...
Post Reply