naked ili supermoto

Novosti, komentari novih i starih motora...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Re: naked ili supermoto

Post by jagerbd »

ne bi da se ponavljam.NAKED bre...
Mislim da je SM suvise usko specijalizovan i da kao takav bas i nema neku buducnost pred njim.
Pojavice se za par godina neka extremnija verzija SM i onda oni odlaze u penziju...a naked ko naked ...ko vino.
Sto stariji i sto ga vise vjetra profuralo to bolji..... :lol: :lol:
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Hm, naked ili supermoto ... Racionalni razlozi (veća upotrebljivost) su na strani nakeda, no, ako se posmatra racio, zašto bi kupili (bilo koji) motocikl uopšte (skuter može biti racionalna kupovina). Zabava, tu je supermoto u mnogo boljoj poziciji, no, i zabava postaje zamorna ako se forsira čitav dan (recimo, pođe se na put od nekoliko dana). Dakle, ne bih ja rekao da je naked racionalniji, prije bih rekao da je unirvezalniji. No, evo i direknog pitanja:

Aprilia Shiver 750 ili Aprilia Dorsoduro 750?
Ducati Monster 1100 ili Ducati Hypermotorad 1100?
KTM Superduke 990 ili KTM SM 990?
Yamaha MT-03 ili Yamaha XT 660 X?

:think:

Težak izbor
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

STREET TRIPLE :D
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ajde da se i ja uključim u ovu raspravu koju već dugo pratim i zanimala me dokle će se razviti.

ja sam imao ovu dilemu kad sam prije nekoliko godina razmišljao koji motor da kupim tj,prvo sam mislio KTM SM 640,pa onda Aprilia SVX 550,sve dok nisam stao,razmislio i vidio jednu stvar,a to su dve stvari:neudobnost,mala autonomija,mala primenjivost.
NIsam vidio nikog da je sa SM-om napisao kakav putopis. Nisam ga doduše nikad ni probao,pa ne bi sad valjalo ni da blatim SM ali ja sam na strani naked motora.
A dok ovo pišem,pade mi na pamet drugar iz Kotora,čijeg SM-a sam probao i zapitao sam se:na koje SM-e Vi mislite?
Ja sam probao KTM 990 SMR,meni je to bilo jedno novo iskustvo,ne tako daleko od nakeda ali opet drugačije.Tip ima i nosače torbi za njega,bočne torbe,tank bag,top case,šta god hoćeš. I išao sa njim u Italiju bez beda. Šta sad? Po oznaci je to SM,a možeš ga voziti kojim god stilom hoćeš,hoćeš isturiti stopalo dolje ili ćeš se prebaciti u sicu pa ga spustiti na koljeno...
Nemojte mene sad kriviti,kao ovaj Galiot uvjek traži dlaku u jajetu,ali te klasifikacije motora se iz godine u godinu mjenjaju. Toliko da ja koji sam uvijek imao nakeda i uživam u vožnji njime već polako razmišljam o promjeni klase i to naginjem upravo ovoj novoj,Putni SM. Triumph Tiger 1050 bi mi legao kao budali šamar :lol: :lol: :lol:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

e bas ti hvala Galiote, i ocemu mi sad da pricamo?!? :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Pa o ženama,o čemu bi drugo? :lol: :lol: :lol: :dance: :dance: :dance:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

A mislim da je KTM 990 SM, sve samo ne supermoto. Isto vazi i za dorsoduro, tigera, i sl.
Mislim da se u supermoto mogu racunati samo jednocilindricni agregati, male tezine i specificno odredjene namjene, a ovo ostalo... mislim da to nije to to, bar ne u izvornom obliku :)

Daleko od toga da su nesto lose, neprimjenljivi i sl. Mislim da se na 990SM, pogotovo na SMT moze solidno putovati, na Dorsoduru tesko, na Tigeru poprlicno, itd. itd.
I kad stojim tesko me pratiti...
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Space Director wrote:A mislim da je KTM 990 SM, sve samo ne supermoto. Isto vazi i za dorsoduro, tigera, i sl.
Mislim da se u supermoto mogu racunati samo jednocilindricni agregati, male tezine i specificno odredjene namjene, a ovo ostalo... mislim da to nije to to, bar ne u izvornom obliku :)

Daleko od toga da su nesto lose, neprimjenljivi i sl. Mislim da se na 990SM, pogotovo na SMT moze solidno putovati, na Dorsoduru tesko, na Tigeru poprlicno, itd. itd.
Ok, preforumulisaću pitanje, jer su zaista predloženi modeli bili dosta bliski, dakle:

Aprilia 850 Mana ili Aprilia SXV 550 ?
Beneli TNT ili Benelli BX 570 Motard ?
BMW R 1200 R ili BMW HP2 Megamoto ?
Kawasaki ER-6n ili Kawasaki SMX 450 R ?
Suzuki Bandit 650 ili Suzuki DR-Z 400 SM ?

Triumph Street Triple 675 ili KTM SMC 690 ?
Yamaha XJ6 ili Husqvarna SM 510 R ?

Moje lično mišljenje, naked, dok je supermoto više za drugi motocikl. Dok, za one koje sam pomenuo gore možda bih se odlučio da supermoto bude prvi motor. Zaključak: ekstremi nisu za svaki dan, i zato je moj glas na strani nakeda.
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Space Director wrote:A mislim da je KTM 990 SM, sve samo ne supermoto. Isto vazi i za dorsoduro, tigera, i sl.

:clap: I da dodam, zar ne mislite da je ovaj topic na pogresnom mjestu. Admini, mozda podfuorum motori bi bio bolji za ovu diskusiju :think:
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Dzony wrote:
uuuuu :obscene-smokingjoint:
Post Reply