Vjetar u kosi...i jos po nedje

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Vjetar u kosi...i jos po nedje

Post by In_Utero »

Hello svima,

Posto sad polako pristizu lijepi dani, sve vise vremena ce se provoditi na motoru, pa bih postavio jedno pitanjce kolegama, pogotovo onim 30+, jer predpostavljam da vecina imaju problem kao moj...a oni mladji ce ga, nazalost, vjerovatno dobiti...sto bi rekao moj ljekar..problem savremenog muskarca (a da nijesu hemoroidi)
Elem, imam problem sa prostatom :oops: ...posto mi je cio radni vijek prosao za volanom i u kancelarijskoj stolici, imam problema sa hronicnim prostatisom, pa me interesuje na koju foru da sprijecim "promaju dolje" dok vozim :D da nosim zimske gace ne ide jer se co'ek perznoji pa napravi jos goru stvar, a u ljetnjim varijantama gaca promaja u tom dijelu je obavezna...Ima li ko slican problem i kako ga rijesava?

Hvala unaprijed...a i u nazad...kako god okrenete :lol:
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Vjetar u kosi...i jos po nedje

Post by DrMracni »

McKiNLEY ima odlicnu alpinisticku opremu i za ljeto, kupis windstoper pantalone, ne propustaju vjetar a lagane su kao trenerka. to ti je dobitna kombinacija
u Intersportu imas njivohu opremu

http://www.mckinley.eu/technology/texti ... tector.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.mckinley.eu/technology/texti ... shield.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

-u problematiku zastite od pada ne ulazim :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Post by ZoranM »

Ima li u PG Intersport..
Putovati je dva put zivjeti...
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Cini mi se da bi nesto ovako posluzilo svrsi:

http://www.louis.de/_10d7e64b690f6a71c7 ... _gr=209844" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Pojas za bubrege ima još jednu funkciju ;) fini, široki, jer vjerovatno ti je poznato da bi trebalo ugrijati onaj dio ispod pupka, a vecina pantalona nije toliko visoka. Druga stvar, moto pantalone su pravljene da budu vjetronepropusne tako da farmerke, dugačke donje gaće i razne druge kombinacije nemaju efekta kao original moto pantalone, a u to sam se sam uvjerio jer sam nažalost dugo odlagao kupovinu istih. Da ponovim, bez pojasa za bubrege ni do prodavnice :naughty: jer taj dio ispod pupka se ne smije hladiti ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Bogami ljudi koji imaju problem sa prostatom ne bi se smjeli igrat sa tim,a pogoto ne na motor da se voze.Stitio se ne stitio isto ti se hvata.Sto kazu stari-voda i vazduh imaju zube,uvjek nadju put !
I da kad smo se vec ove zdravstvene teme dohvatili,svi cemo mi ispastat po stare dane od motora na ovaj ili onaj nacin!!!
Ali jbg opet ne mozemo bez njega.Ako vec hoces po svaku cijenu,onda kupi prave pantalone sa svim protektorima itd.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Hebiga druže , ljeta 2002 sam baš bio zaglavio sa upalama prostate bilo je došlo do toga da mi je doktor urolog koga poznajem rekao sinko zaglavio si da ti je potomstvo u pitanju . Rezultat je bio godina dana apstinencije od alkohola , motora(skutera) , i začinjene hrane a o sjedanju na ledan beton i hodanju bos po pločicama da ne pričam. Dugo sam bio na terapiji a mislim da sam popijo cisternu uvinog čaja . I dan danas vučem posledice ali se pazim .
Znači oprema je majka- kao što su ti drugari rekli - pantalone , neka duža enduro jakna i što veći vizir na motoru . Zimi nije problem obučeš se i zabundaš ali ljeti na ovih naših 1000 stepeni kome je do opreme + sjedneš mokar na motor i počinju problemi . Ja sam prije ljeti stalno nosio jedno parče neoprena i trpao u gaće kad sjednem na motor , danas nosim jaknu i kuvam se ali je bolje i bezbjednije .

O sinusima neću ni da pričam ;) , poz
+1389+
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

ZoranM wrote:Ima li u PG Intersport..
Profesorska zgrada preko puta vektre
+1389+
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Ma ja sam imam neke ljetnje gace, ali kroz njih vjetar prolazi. Kako rece neko od kolega da cemo ispastati jednog dana zbog motora to je istina. Imacemo problema sa zglobovima(pogotovo koljena), prostatom, testisima, kicmom...al ajde. Iz gore navedenih razloga ja nikad ne vozim motor na duze relacije i bas mi je frka da odem na bilo koji duzi put motorom. Jos jedna stvar koja ostavlja posljedice na testise i prostatu je sjedenje na motoru, pogotovo na sportskim masinama. Doduse, kako rece moj ljekar, preveliko sjedenje, pogotovo u autu dovodi do sigurnog uvecanja prostate. A prostata je u 99% slucajeva povezana sa hemoroidima, tako da, ako imate problema sa hemoroidima 99% imate problema i sa prostatom, ali toga nijeste svjesni. Ja jednom godisnje idem na ultrazvuk iste, a simtomi koji ukazuju na nju su blagi, konstantni i tupi bol u testisima, veoma bolno trpljenje velike nuzde, nemogucnost totalnog ispraznjenja besike (uvijek zute gacice naprijed :lol: ), bol u donjem dijelu ledja. Ako neko ima ovakve probleme, a nije bio kod ljekara neka podje, posto to nije bezazlena stvar. Preventiva uvecanja prostate i hemoroida je setanje. Minimum pola sata dnevno...ko ima vremena da priusti sebi taj luksuz...
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Ma biciklo sam batalio da vozim zbog ovog problema a volem ,sad kad vozim uglavnom vozim u nekom nazovi polusjedećem -polustojećem položaju .Bogami kod mene je bilo krvi i svega , ali kao što rekosmo uz dobru opremu , i ako paziš što jedeš i piješ može da se pregura.

I naravno što više SEXa
+1389+
Post Reply