Smanjivanje snage na motoru??

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Smanjivanje snage na motoru??

Post by Highway_Curves »

Da li mi neko moze objasniti kako se radi odnosno da li se moze ovo raditi na svakom motoru?

Prevashodno iz razloga uchenja vozhnje i sigurnosti, ako se uzme neki jachi motor(jer ako bih ja uzimao, ne bi mi se isplatio troshak kupovanja pa prodavanja nizhe klase, pa opet kupovanje vece kubikazhe),
kao na primjer Honda Hornet cb600, da se spusti na 40-50KS?

ko zna kad cu uzimati, al mi se motor bash svidio...a ipak ne bih volio gorka iskustva, i spreman sam postepeno da ucim :)

isto, da ne otvaram novu temu, registracija za motor od 600ccm, star preko sedam godina, je umanjena za 35%, odnosno trebalo bi da bude oko 180-190e?
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Smanjivanje snage na motoru??

Post by DrMracni »

ti motori od 600ccm imaju ~100ks tek preko 10,000obrtaja. budi malo lakse ruke i to je to, vozi do 6-7,000rpm.
mislim da ti je to najlaksa varijanta, jer ces u istoj sezoni traziti nekog i da ti makne tu blokadu...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ne, imanjuje se samo stavka ,,porez na luksuz'' ;) http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =52&t=1431" onclick="window.open(this.href);return false;

Najlakši način smanjena snage je da se smanji hod leptira gasa, takvu mehaničku blokadu je najlakše napraviti na sajli gasa (stavi se graničnik koji ograničava hod, takvo rješenje je recimo na Yamahi FZ6 sa 78 KS)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Pored tog mehaničkog kojeg je naveo Wulfy postoji i mogućnost ubacivanja restriktora za vazduh na ulazu u airbox.
Ili da ti elektronski smanje snagu,znam da za pojedina tržišta,konkretno NJemačke,snaga za početnike je limitirana na 34 KS,što znači da svaki motor koji kupiš,nebitno od kubikaže( može to biti i R1)mora biti limitirana na tu snagu - što drugim rječima znači da može.

Ali kao što reče DrMračni,da li se to isplati,stavljaj-skidaj...
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Da ne ponavljam sve ovo sto su navele kolege, i jos samo da dodam, da sto se tice registracije, nece ti biti jeftinije od 240e, pa i ako je star preko 7 god.
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Post by Highway_Curves »

DrMracni wrote:ti motori od 600ccm imaju ~100ks tek preko 10,000obrtaja. budi malo lakse ruke i to je to, vozi do 6-7,000rpm.
mislim da ti je to najlaksa varijanta, jer ces u istoj sezoni traziti nekog i da ti makne tu blokadu...
pa jos neko vrijeme necu trgovati nista...i nekako se psihicki propremam za sve rizike i situacije...ono vjerujem u sebe i u ruku...
ali...da li ce isto biti i kad uzjashem? i koliko brzo ce mi zvuk motora spustiti gard? :)
wulfy wrote:Ne, imanjuje se samo stavka ,,porez na luksuz'' ;) http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =52&t=1431" onclick="window.open(this.href);return false;

Najlakši način smanjena snage je da se smanji hod leptira gasa, takvu mehaničku blokadu je najlakše napraviti na sajli gasa (stavi se graničnik koji ograničava hod, takvo rješenje je recimo na Yamahi FZ6 sa 78 KS)
hvala.
Galiot wrote:Pored tog mehaničkog kojeg je naveo Wulfy postoji i mogućnost ubacivanja restriktora za vazduh na ulazu u airbox.
Ili da ti elektronski smanje snagu,znam da za pojedina tržišta,konkretno NJemačke,snaga za početnike je limitirana na 34 KS,što znači da svaki motor koji kupiš,nebitno od kubikaže( može to biti i R1)mora biti limitirana na tu snagu - što drugim rječima znači da može.

Ali kao što reče DrMračni,da li se to isplati,stavljaj-skidaj...
da da...cuo sam za to elektronsko...ima i u engleskoj...
goku wrote:Da ne ponavljam sve ovo sto su navele kolege, i jos samo da dodam, da sto se tice registracije, nece ti biti jeftinije od 240e, pa i ako je star preko 7 god.
ok, hvala na konkretnoj rachunici.
Post Reply