Yamaha XTX 660

Novosti, komentari novih i starih motora...
vladolab
Stoper
Stoper

Yamaha XTX 660

Post by vladolab »

Sta mislite o ovom motoru,kakav je za voznju,kakav je za odrzavanje.Je li dovoljno brz sa obzirom da ima 45 konja,sto nije nesto pretjerano za 660 ccm?
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Re: Yamaha XTX 660

Post by Nik15 »

za voznju odlican, lagan, u gradu okretan... ima odlicno ubrzanje, krajnju oko 170...
Treba da obratis paznju na registraciju 250-300e i potrosnju od 5-7litara
vladolab
Stoper
Stoper

Post by vladolab »

i mislim da mu cijena nije velika za to sto nudi,ko jos ima iskustva nek se javi i ima li dje polovnih djelova za njega,kako se nalaze itd...
bozo85
Stoper
Stoper
Vozim: yamaha xt660x

Post by bozo85 »

Odlican motor, za te pare bolje nemozes. bas se lagano vozi, al nije bas za te vece brzine. registracija ti je oko 280 eura, prije par dana sam ga registrovao, + prenos oko 150e. Dosta je cest motor, pa za djelove nije problem, mada ja do sad nikakvih problema nisam imao sa njim (redovan servis, sipaj i vozi)
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ja sam imao XTX-a, presao sa njim oko 18.000km.
Kvalitetan je i pouzdan motor, ne kvari se. Potosnja okruglo 5l kako god ga vozio.
Odzravanje: agregat je takav da se u toku voznje moze sa njim jako puno kociti, tako da kocnice maltene koriste da stanes na semafor, plocice nema potrebe mijenjati dugo vremena.
Ulje se mijenja na 6000km, filter vazduha obavezno provjeriti na svakih 6000km, meni je fabricki na 12.000km bio toliko zaprljan da se agregat gusio i puno losije je vukao.

Obzirom da je jednocilindricni agregat, agresivan je do 80km/h, pa vuce da se dodaje gas, sto rezultuje da se zadnja guma dosta brzo trosi.
Isto tako, zbog udara, trosi i silent blokove koji su inace jako losi za njega (gume u zadnjem tocku koje ublazuju udar pri kretanju i saltanju), a bogami i lanac strada. Meni je na 14.000km bio za mijenjanje.

Sto se voznje tice, to je posebna prica.
Dosta vibracija, kratke brzine, mora se puno saltati. Okretan je u gradu, a na otvorenom, mene je nerviralo lelujanje zbog mekog vjesanja i nevidjeno mnogo vjetra. Duva, odsvuda. Sto je najludje, duva i odozdo. I otpozadi, cini mi se.
Ali, mora mu se priznati da je okretan i super za grad. Sjediste je u enduro stilu, uzano tako da je dosta neudobno.
Sto se snage tice, ima 48ks, a ne 45, sto nije mnogo, ali je dovoljno, jer po meni, on i nije preko 100-110km/h.

Poz.
I kad stojim tesko me pratiti...
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Post by Nik15 »

Space Director wrote: Duva, odsvuda. Sto je najludje, duva i odozdo. I otpozadi, cini mi se.
:lol: :lol: :lol:
te vibracije i duvanje i kratke brzine meni nesto i ne smetaju...
Najveca mana kod nje mi je sto, ima zicane felne, pa nema tubeles gumu...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

evo http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... ?f=18&t=42" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
vladolab
Stoper
Stoper

Post by vladolab »

a kakav je za planine i makadam???
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

vladolab wrote:a kakav je za planine i makadam???
za to je xtR
ok je za makadam, za nesto ozbiljnije nije jer je tezak
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Sto se izgleda tice za mene je jedan od najljepsih supermoto ako ne i najljepsi za ostalo ne znam a sudeci po komentarima drugih cinimi se dosta pouzdan i izdrzljiv motor i on je moj izbor za ovu god. samo da se jos neke papirne kocke posloze :D mada mi se svidja i v-strom i ako su potpuno dva svijeta ali mi je za sad preglomazan i mislim da se kao takav teze vozi po gradu o xtx-a!
Post Reply