Ducati Monster 796

Novosti, komentari novih i starih motora...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ducati Monster 796

Post by wulfy »

Sledećeg mjeseca po sajmovima biće zvanično prikazan novi Ducati iz familije Monster. Novorazvijeni agregat koji je premijeru imao prošle godine u modelu Hypermotorad sada se našao i Monsteru. Njegovih 87 KS zaduženo je da pokreće paket težak nešto više od 160 kg.

Image

Image

Drugih podataka za sada nema osim ove dvije službene fotografije na kojima se vidi da to ostaje tipični Monster čime se trenutna porodica podjelila na tri djela: mali 696, ovaj srednji 796 i največi 1100. Evo ga i prvi zvanični video

brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
wulfy
NLB Moderator

Re: Ducati Monster 796

Post by wulfy »

Još informacija vezanih za ovaj model. Standardne boje za Monster 796 su: Ducati Red, Arctic White Silk i Diamond Black Silk sve u kombinaciji sa crvenim ramom. Biće dostupne zamjenske plastike za rezervoar, rep, blatobran i spojler iznad fara u bojama koje treba da asociraju na bogatu istoriju fabrike. Evo ga video koji prikazuje primjenu tih zamjenskih plastika.

Ako neko ne vidi dobro video evo kako izgleda Monster sa već montiranim plastikama (postoji sedam kombinacija)

Sport 100
Image

Darmah
Image

Imola 72
Image

Mach 1
Image

IOM78
Image

Pantah
Image

Corse
Image

Kako je rečeno u Ducatiju ovi pokrovi će biti dostupni i za manji i za veći Monster. Ta ponuda plastičnih okvira je dio projekta sa nazivom Monster Art i ovaj projekat noni naziv Logomania. Osim Logomanie iz projekta monster art biće ponuđene još neke opcije. No, kada smo vidjeli u kavim bojama se može uzeti Monster pređimo i na ono ,,bitno'' a to su tehnički podaci.

Tehnički podaci za Ducati Monster 796:

Motor: V2
Zapremina: 803 ccm
Snaga: 87 KS pri 8.250 o/min.
Obrtni moment: 80 Nm pri 6.250 o/min.
Mjenjač: 6 brzina
Težina: 167 kg - sa ABS-om 169 kg
Rezervoar: 15 l
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Ako ima nekoga da mu se ne sviđa ovaj dio projekta Monster Art zvan Logomania postoji i drugi dio projekta Monster Art koji se zove Colour Terapy koji postoji od ranije i nudi se za veći i manji Monster, a biće dostupno i za ovaj ;)

OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Sto ga vise gledam to ga bolje vidim! u startu mi se nije svidio, ima neke dizajnerske supljine, ali vremenom mi se oko navikava i ovaj model mi postaje sve ljepsi naravno uz par modifikacija koje bi napravio pod uslovom da se odlucim za 1100 model.

Ovaj bih izduv obavezno stavio http://www.hpcorse.com/IT/moto/32/monster-1100s" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

OBIS wrote:Ovaj bih izduv obavezno stavio http://www.hpcorse.com/IT/moto/32/monster-1100s" onclick="window.open(this.href);return false;
Ljubi te cika Vlado ....evo ga i buduci za moj motor :dance:
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
OBIS
Grijač guma
Grijač guma

Post by OBIS »

Nisam znao da bi ti se ovaj svidio! Zato sam te pitao na rostilju kakve bi htjeo izduve, htedoh ti predlozit ovaj ali sam mislio da ti se nebi svidio.
inace ja sam ih zvao prije 2 godine kad sam gledao izduv za z750, oni su u Bologni i mozes da im platis Banktrasferom i poslace ti licno, ne moras da trazis dilera! Bar u teoriji... srecno;-)
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

jos samo da prave za moje godiste, zbog polozaja Lambda sonde...a jos kada bi ga mogli napraviti u Crnoj boji (nerro anodizato) ufffffff :pray:
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

stvarno je zestoko lijep
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
OBIS
Grijač guma
Grijač guma

Post by OBIS »

jagerbd wrote:jos samo da prave za moje godiste, zbog polozaja Lambda sonde...a jos kada bi ga mogli napraviti u Crnoj boji (nerro anodizato) ufffffff :pray:
Posalji im jedno upitno pisamce, mozda se za tvoj model busi ili ima rupu za sondu!
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Post by Highway_Curves »

prelijep!
Post Reply