Provjera kilometraže

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
areout
Grijač guma
Grijač guma

Provjera kilometraže

Post by areout »

Kako se može provjeriti je li vraćana kilometraža na motoru(Honda je inače u pitanju, 2007. god. ako je bitno)?!
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Provjera kilometraže

Post by Madza »

Koja je Honda u pitanju,jer znam lika koji to radi?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

EH , može proć iljadu a u tu iljadu da se po.ere u nju a može i preć 30000 pa da je ka nov. ali naši ljudi volu da vide da je mala kilometraža i ako sami znaju da je vraćana -valjda da bi lakše sabrali koliko im ima do sledećeg servisa :D
+1389+
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Kakve uopste veze ima kilometraza na motoru koji j 2007 godiste? Mislim da se malo vodi racuna o nevaznim stvarima. Kilometraza na motorima nije toliko presudna, pogotovo ne na mladjim. Kakve veze ima jel presao 10,000 ili 15,000? Ko se malo razume, moze da vidi jel masina ok ili nije. Ipak, kada se trguje polovno, postoji rizik ali ga ne nosi toliko kilometraza. Mozes lagano da naletis na masinu koja ima svega 5000 km i koja je kanta u odnosu na neku koja ima 50,000
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

kopljas wrote:Kakve uopste veze ima kilometraza na motoru koji j 2007 godiste? Mislim da se malo vodi racuna o nevaznim stvarima. Kilometraza na motorima nije toliko presudna, pogotovo ne na mladjim. Kakve veze ima jel presao 10,000 ili 15,000? Ko se malo razume, moze da vidi jel masina ok ili nije. Ipak, kada se trguje polovno, postoji rizik ali ga ne nosi toliko kilometraza. Mozes lagano da naletis na masinu koja ima svega 5000 km i koja je kanta u odnosu na neku koja ima 50,000
uu al' su ti mongolci isprali mozak... :mrgreen:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

DrMracni wrote:
kopljas wrote:Kakve uopste veze ima kilometraza na motoru koji j 2007 godiste? Mislim da se malo vodi racuna o nevaznim stvarima. Kilometraza na motorima nije toliko presudna, pogotovo ne na mladjim. Kakve veze ima jel presao 10,000 ili 15,000? Ko se malo razume, moze da vidi jel masina ok ili nije. Ipak, kada se trguje polovno, postoji rizik ali ga ne nosi toliko kilometraza. Mozes lagano da naletis na masinu koja ima svega 5000 km i koja je kanta u odnosu na neku koja ima 50,000
uu al' su ti mongolci isprali mozak... :mrgreen:
Zar ne vidiš da "navrće vodu na svoju vodenicu",kome će On prodati svoju Afriku kad se vrati okolo-naokolo? ;) :lol: :dance:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Salu na stranu ali Kopljas je u pravu. Motori kod nas se smatraju izrabljenim ako imaju 20 000 km i ako lagano prelaze 100 000 pa cak i nabrijani R-ovi uz razumno odrzavanje.
Mislim da je kupovina polovnog motora u CG "isplativ" posao, tesko je napravit vecu kilometrazu na motoru Kuca kafic-kafic kuca :D
Kad kupujes motor obicno se jednom voznjom moze stec utisak kakav:
Provjeris sve dihtunge koji se vide, pogonski lanac ce ti reci jeli motor silovan ili ne, obrati paznju na viljuske prednje, mjenjac kako se saltaju brzine, da li skrece u stranu u voznji, kakvi su kocioni diskovi, obavezno provjeriti felge da nisu krive posto su na R-ovima lagane i lako se deformisu i obavezno obrati paznju na manje ogrebotine po viljuskama i ramu jer i manja ogrebotina moze da znaci da je bio jaci pad a ne kao sto svi kazu "prislono ga o zid ili iskliznuo iz ruke u mjestu" ili pao sam ispred kuce (ali predhodno klizao 100 metara:-) zati pogledaj plastike pri najacem dnevnom svjetlu i nijansu boja ako se nijansa blago razlikuje onda je farban neki dio.

Kad obratis paznju na ovih par sitnica mozes prilicno sigurno da utvrdis da li je motor ok ili ne bez obzira na predjenu kilometrazu. Ostaje mali rizik ali na to uvjek moras biti spreman kad uzimas polovno...
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Bio sam u auto-salonu i servisu BMW-a u Washingtonu,koji je veooooma ozbiljna firma(za razliku od PG dilera-cast izuzetku :lol: ).Sprijateljio sam se sa sefom servisa,takodje motordzija,i uz pricu o motorima proveo me kroz servis...razgledao sam sa vilicom do poda:)...Onda mi je pokazao na cemu trenutno radi:kvar na elektronici kod M6.Uvod se malo oduzi,ali pokusavam docarati da se radi o ozbiljnom majstoru.Elem,covek posjeduje Ducati 996 i Hondu 1100XX.Ducati sa predjenih 20.000 MILJA,Honda sa 50.000 MILJA.kaze da motor prelazi isto koliko auto,pod uslovom da se odrzava i kako treba. Pa kad mi neko kaze da bi kupio motor ali je presao 10 000 km... :lol: :lol: :lol: :lol: ...
14:23
Post Reply