BMW K 1200 R

Sto se sve danas vozi.....
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: BMW K 1200 R

Post by Roki »

Sledgehammer wrote:I to je prosjek... kada sam se malo "zaigrao" sa gasom, onako - nek pukne škrtost i maksimalno izvlačenje svega iz njega - onda je bilo malo zastrašujuće vidjeti da se - nakon tankanja do čepa - rezerva upalila nakon samo 180 kilometara kulturnog divljanja po otvorenim cestama, onako - kol'ko ide, ide... a to je normalno za takvu vožnju, no ipak - što je puno, puno je...

Sledge, pa nije valjda da i to radis.
Mora da si zbog toga bio u Njemackoj jer svugdje drugdje u svijetu postoji ogranicenje maksimalne brzine pa tako i u Hrvatskoj :mrgreen:

Image

@ Sledge:
" ...............Tako je Njemačka jedina europska zemlja koja nema ograničenja brzine na autoputevima, barem ne na velikoj većini njih, jer da to zabrane - tko bi kupovao sve one Mercedese, BMW-e, Porschee, Audije, sportske VW-e itd itd...?? Mnoge te tvrtke došle bi pod bankrot, pogotovo one isključivo sportski nastrojene, pa je taj kompromis na uštrb sigurnosti kompromis politike sa jakim auto-moto-lobijem koji predstavlja daleko najveće platiše poreza i one koji pune državnu kasu. Znači, kada je lova u pitanju - nećemo se zamarati sa sigurnošću, jer - "od nečega ionako moraš umrijeti", zar ne? "

Vidis , ti si to neogranicavanje brzine pripisao autolobiju u Njemackoj a ja ti kazem da su oni to odobrili, na najsigurnijim dionicama autoputeva, upravo zbog onih koji bi ponekad, bas kao i ti , voljeli da "kulturno podivljaju"

Salim se ja, vozi kako hoces (samo pazi da te murija gdje ne uslika :lol: ) a to za potrosnju provjereno vazi za K1200RS , meni je isto tako trosio mada iskreno samo pri konstantnoj voznji vecom brzinom, docim sa ovim K1200R je ta razlika u potrosnji stvarno minimalna
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Re: BMW K 1200 R

Post by Sledgehammer »

Moji navodi za potrošnju nisu se odnosili na K 1200 RS, već na testni K 1200 R Sport.

Moj troši u rasponu od 5,6 do 6,9 litara, i to onda kada i sa njim "kulturno divljam" jedva dosegne tih 6,9, dok je kod K 1200 R Sporta i puno više od toga (i preko 9 litara) vrlo lako moguće... je da ima 33 KS više, ali to ne opravdava potrošnju, no roadsteri i nisu namijenjeni nekakoj pameti, već guštanju... a gušti koštaju, zar ne?
Post Reply