Triumph Tiger 1050

Novosti, komentari novih i starih motora...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Triumph Tiger 1050

Post by bokibd »

GS sa svojom tradicijom od 30 god. je nesumnjivo jako jako dobar motor. I kao sto kazes veliko iskustvo stoji iza cjelokupnog razvoja ovog motocikla i to je jako tesko sustici. Pobjedio je na mnogima testovima, u mnogim recenzijama je naj naj. Ali licno meni ovaj motor se ne svidja sa dizajnerske strane ( kuku mene sad kad me BMW-ovci napadnu :lol: ). Sve stoji sve je super ali.... ovo je moje subjektivno misljenje i neki moj ukus a o ukusima se ne raspravlja...

Inace mnogi BMW modeli mi se jako svidjaju kao na primjer F 800 ST (kojeg nesto mjerkam da kupim), R 1200 RT,K 1300 GT, K 1300 S (kako je mocan motor) in drugi modeli da ne nabrajam sad sve. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Postoje motocikli kojima dizajn nije primarna kategorija, već su to funkcionalnost i još neke bitne kategorije... To je osobito vidljivo u kategoriji velikih putnih endura, jer istima je sve što ne služi funkcionalnosti za daleka putovanja - čisti višak. Kroz mnogobrojna iskustva nebrojenih korisnika, dotjerivan je svaki detalj, i jasno je da se na dizajn ne misli previše... dizajn je u cijelom procesu najvjerojatnije zadnja stavka, kada se postave čvrsti okviri funkcionalnosti - onda se možda kombinira što bi se dizajnerski moglo napraviti, ali da ne kvari funkciju... I GS je obrazac takve filozofije, i onoga tko treba motocikl takvih mogućnosti i kvalitete - njegov dizajn sigurno ne smeta previše. Jer da ga smeta - to nije motocikl koji njemu, u biti, treba...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ja sam siguran da mozda 20% ljudi koji kupe GS-a iskoristi ga za neke exstremne stvari, tipa put u Afriku ili neke druge zabacene destinacije. I naravno tu se ne gleda na dizajn nego na izdrzljivost. A ovih 80 % ide na takve ture gdje mozes poci i sa bilo kojim drugim motociklom. Tako da djabe mu je sve ako mi se barem malo ne svidi ali barem malo... a za Afriku ne planiram da idem. A za Alpe i asfalt mi je dovoljan i neki ljepsi motor. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

jos traziom tog GS da mi neko da da se provozan malo pa da mogu da kazen svoje misljenje. Mada do sada nisam vozio motor koji ima agregat slican Tigeru po svim karakteristikama.Ali to je moje naravno licno misljenje
Pristojan momak, al' lud u mozak
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

ipak je ovdje prica o Tigeru a ne GS....ajmo admini :P
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

jagerbd wrote:ipak je ovdje prica o Tigeru a ne GS....ajmo admini :P
cim je neko poceo da spominje Afriku ja samo zaobisao temu na dva dana
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Kako vrijeme prolazi, i kako moji ukusi postaju, da kazem precizniji, tako i zelja za nekom putnom masinom raste. Naime takozvani maxi enduro segment me vise privljaci od sport turera i da budem bas konkretan ideja od R1200GS-u postaje sve privlacnija i privlacnija. Kako neko ranije navede, ja sam imao slican problem sa GS-om naime motor mi se nikako nije svidjao DOK nisam imao priliku da ga probam. Iz koje god da ste sekte ako to u opste postoji, ja licno vozim Yamahu i jako postujem taj brend i licno volio bih da Yamaha ima motor bolji od GS-a (moj problem sa Super Tenerom je jer je preteska) :), ipak moram da priznam da voznja GS-a je pravo zadovoljstvo i mislim da vrlo malo ljudi moze da kaze drugacije. To navodim upravo zbog onoga sto je Sledge ranije pomenuo, od jednom sve sto je bilo ruzno pada u drugu sliku i sve to pocinje da dobije neki smisao. Valjda zadovoljstvo voznje istog prevazilazi estetske kriterijume jer ipak ovo je radna/putna masina a ne nesto da sjedi u izlogu.

E sada, posto je ovdje rijec o Tigeru a ne GS-u i ja sam malo vise posao u off ali sa razlogom, da se vratim na put. Tiger je trenutno motor na mom drugom mjestu, tacnije za moje zelje je mozda i logicniji izbor od GS-a jer ne namjeravam nikakav off road sa njim. Takodje po meni Tigerov agregat je vrijedan svake hvale, iako Dukati ima snazniju masinu, i GS ekonomicniju. Na zalost, da pricam nesto konkretnije o Tigeru ne mogu iz prostog razloga sto nikad nisam imao priliku da probam ovaj motor, vec sve sto pisem i zakljucujem o njemu je na osnovu testova. Koliko vidim u CG nema ni jedan 1050 model i nisam siguran zasto. Imao sam priliku da sretnem jednog mat crnog TIgera na putu prema Tirani i motor izgleda mnogo dobro. U svakom slucaju za negog ko vozi na malo duze destinacije, asvaltniranim putem a ujedno zeli malo agilniji motor, na osnovu mojih istrazivanja mislim da je Tiger top izbor.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

djodja wrote:E sada, posto je ovdje rijec o Tigeru a ne GS-u i ja sam malo vise posao u off ali sa razlogom, da se vratim na put. Tiger je trenutno motor na mom drugom mjestu, tacnije za moje zelje je mozda i logicniji izbor od GS-a jer ne namjeravam nikakav off road sa njim. Takodje po meni Tigerov agregat je vrijedan svake hvale, iako Dukati ima snazniju masinu, i GS ekonomicniju. Na zalost, da pricam nesto konkretnije o Tigeru ne mogu iz prostog razloga sto nikad nisam imao priliku da probam ovaj motor, vec sve sto pisem i zakljucujem o njemu je na osnovu testova. Koliko vidim u CG nema ni jedan 1050 model i nisam siguran zasto. Imao sam priliku da sretnem jednog mat crnog TIgera na putu prema Tirani i motor izgleda mnogo dobro. U svakom slucaju za negog ko vozi na malo duze destinacije, asvaltniranim putem a ujedno zeli malo agilniji motor, na osnovu mojih istrazivanja mislim da je Tiger top izbor.
Prema testovima, u ubrzanjima do 160 je tiger za desetinku sporiji od multistrade, a u alasticnosti motora je tuce do 160 takodje. (napr 80-140 sto je na nasim putevima upravo ono sto se trazi je skoro sekundu brza). Potrosnja je manja ya skoro 2 litra tako da....TRIPEL RULESSS
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

po americkim moto casopisim a Tiger je daleko od svoje konkurencije po ceni, odrzavanju i problemima .Njima virujen jer su surovi sta se tice pisanja tih tekstova cak su u neku ruku godi i od britanaca.A na ruku im ide to sto imaju veliko ili njavece svjetsko trziste za motore. A sak ko sta voli ipak mislim da je to licna stvar pojedinca
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

sa svakim motorom tezim od 200kg zaboravite bilo kakav ozbiljniji off road, e sad ako je makadam to se moze voziti i tezim motorom i putnim gumama...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply