Potrebna pomoc ili savjet

Post Reply
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Potrebna pomoc ili savjet

Post by Kolasinac »

Trebalo bi da pocetkom septembra dovezem iz Budimpeste motor koji sam dobio na poklon, a koji je registrovan na tipa koji mi ga je dao. Trebalo bi da se ukljucim u neki moto klub, kako bih mogao da drzim motor ovdje, iako je na njegovo ime i registrovan u Madjarskoj. Zanima me kako da najlakse to uradim, u koji klub bih se mogao uclaniti i kako i koliko problema mogu imati zbog toga sto motor nije na moje ime. Do kraja septembra cu poloziti vozacki, jer sam do sada vozio po selima u Vojvodini, posto sam tamo zivio pet godina, tako da me niko nije ni pitao imam li polozeno, a po Crnoj Gori je vec malo drugacije. Molim vas da mi kazete sve sto mi je potrebno, jer nikada nijesam bio registrovan kao bajker, iako se znam sa tipovima iz MK Arhangel i znam neke iz Harley Davidson kluba iz Srbije.
Image
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Potrebna pomoc ili savjet

Post by NikGold »

Čekaj , čekaj , kapiram da se radi o motoru iz tvog potpisa hondi crf što je kros motor i kao takav nema homologaciju i nije legalan za javni saobraćaj. E sad po pravilu bi trebao da odradiš cijelu carinsku proceduru tj da uvezeš motor i da imaš kupoprodajni ugovor-račun i carinsku deklaraciju što bi bila potvrda da je motor tvoj , regularan i dalje slijedi prikolica i vožnja do staze, šume.livade u istoj ;) a ako te uvate u javnom sabraćaju imaš problem . Opcija 2. mnogi , skoro svi kupe taj motor u inostranstvu "prošvercuju " ga u domovinu tj ne plate dažbine jer ne mogu da registruju motor pa im glupo da bacaju pare nego uzmu potvrdu od nekog kluba da su članovu i da im je taj i taj motor sa tim i tim br. šasije takmičarski i da ga koriste za treninge i trke. Pa kad te zaustavi čiko policajac ti mu daš ti papir i kažeš eo malo treniram za 2 dana je trka svjetskog kupa :D .

Može se završit nešto , javljaj kad bude trebalo . poz
+1389+
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

Upravo to je to... :D Tako mi je ovaj tip i objasnio, ali ja nijesam mogao da ponovim. Ta potvrda mi treba, jer ce on da doveze taj motor ovdje, ima papire da moze da ga preveze u toku narednih par nedjelja, jer je prijavio neko takmicenje ili nemam pojma sta, a onda ce da mi ga ostavi i da napisemo kod advokaa da mi ga on ustupa na trajno koriscenje, a onda mi treba ta potvrda od nekog kluba. I, plus pitanje - ako nije regularan za saobracaj, zasto mi treba vozacka za njega?
Image
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Napravite kupoprodajni ugovor u nekoj agenciji ili ga sam napiši i ovjeri u sudu . Za svaki slučaj traži od njega Račun i papire koje on ima za taj motor-vlasnički list, njegovu LK i pasoš . kategorija ti za ovaj motor ne treba ali ti je moj predlog da ipak položiš lijepo je bit regularan motociklista vjeruj mi . Nadam se da sam ti pomogao pa kad stigne mašina zovi da je vidimo ,poz
+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Kolasinac wrote:Upravo to je to... :D I, plus pitanje - ako nije regularan za saobracaj, zasto mi treba vozacka za njega?
NikGold wrote:Čekaj , čekaj , Pa kad te zaustavi čiko policajac ti mu daš ti papir i kažeš eo malo treniram za 2 dana je trka svjetskog kupa :D .
....i jos mu kazes " Evo imam i vozacku ", pomislice odma da si motorista za primjer :whistle:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

Hvala, naravno da cu zvati, pa dako nedje i pojezdimo zajedno ubrzo... Ja cu bezobrazno iskoristiti tvoju dobru volju i iscimati te oko svega sto mi bude trebalo dok to sve sredim. Zapravo mi je, znaci, osim tog ugovora, koji nije nikakav problem, najbitnija potvrda od moto kluba, ako bih da ga vozim u saobracaju... Polagacu svakako, to odavno planiram.
Image
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ako imas jos prijatelja da bi ucinjeli dobar gest tipa te honde, ja se prijavljujem :D
odlican motor!!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply