R1200GS vs Tiger 1050

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

R1200GS vs Tiger 1050 vs BMW R1200R

Poll ended at 14 Apr 2011 16:36

BMW R1200GS
15
47%
Triumph Tiger 1050
12
38%
BMW R1200R
5
16%

Total votes: 32

djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: R1200GS vs Tiger 1050

Post by djodja »

bokibd wrote:Tiger 1050 definitivno,mozes sa njim sve sto i sa GS-om a plus je ljepsi,laksi,bolje lezi u krivine, ima bolja medju ubrzanja, okretniji kroz grad...
Sigurno da si upravu ali volio bih da se licno uvjerim :)
DrMracni wrote:posto si vec probao Gs-a znas koliko ti odgovara.
glas za bmw jer djeluje mnogo ozbiljnije, tj motor da vise ne razmisljas ni o jednom duze, duze vrijeme
Ma sta velissss :) Isto mislim da cinjenica da bi GSa malo lakse umocio u kakvu lokvu na Vucije ima nekoga efekta na tvoj glas :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

bokibd wrote:Tiger 1050 definitivno,mozes sa njim sve sto i sa GS-om a plus je ljepsi,laksi,bolje lezi u krivine, ima bolja medju ubrzanja, okretniji kroz grad...

O Borise, ja misljah da ti je Kawa prva machina, kad ono...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

djodja wrote:
Ma sta velissss :) Isto mislim da cinjenica da bi GSa malo lakse umocio u kakvu lokvu na Vucije ima nekoga efekta na tvoj glas :)

:whistle:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Tattoo wrote:, BMW crnogorska nosnja...
Aoooooo, ovo je najzesce do sad

( dje mogu nabavit jednu ;) )
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Odmah da se izjasnim,nisam glasao(još)!

Vrata servisu su ti otvorena ali vjeruj da će to prije biti kozmetički salon nego Triumph servis jer tu se nema šta dirati,trocilindrici rade kao Doxa! :lol:

Meni nije jasno tvoje uspoređivanje,tj,nije mi jasna činjenica tvog naslova a to je Tiger ili GS? Koliko znam,ti nisi probao ni jedan od ova dva modela,model koji si probao je GS ADV. Po meni ima dosta razlike između GS i GS ADV modela...
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

Galiot wrote:Odmah da se izjasnim,nisam glasao(još)!

Vrata servisu su ti otvorena ali vjeruj da će to prije biti kozmetički salon nego Triumph servis jer tu se nema šta dirati,trocilindrici rade kao Doxa! :lol:

Meni nije jasno tvoje uspoređivanje,tj,nije mi jasna činjenica tvog naslova a to je Tiger ili GS? Koliko znam,ti nisi probao ni jedan od ova dva modela,model koji si probao je GS ADV. Po meni ima dosta razlike između GS i GS ADV modela...
Gs adv se u opste ne pominje ovdje, niti sam ga ikad probao iako sam imao prilike. Vozio sam nazovi manjeg GSa. Da li je sada jasnija uporedba :)
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Gasho wrote:

O Borise, ja misljah da ti je Kawa prva machina, kad ono...
Nije prva a nije valjda ni zadnja. :D Nisam vozio ni jedan od ova dva motora ali ovo sto sam napisao je zakljucak na oznovu procitanih tekstova, recenzija, uporednih testova. Svi ovdje raspravljamo o raznim modelima motora koje nismo vozili, nego donosimo zakljucke na osnovu onoga sta smo procitali o njima. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

djodja wrote:

Gs adv se u opste ne pominje ovdje, niti sam ga ikad probao iako sam imao prilike. Vozio sam nazovi manjeg GSa. Da li je sada jasnija uporedba :)
Izvinjavam se budućem R.A.T. kolegi Djodji na postu kojim uneh pometnju,ali sam mislio da si probao ADV model,iz nekih pređašnjih priča.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Galiot wrote: Izvinjavam se budućem R.A.T. kolegi Djodji na postu kojim uneh pometnju,ali sam mislio da si probao ADV model,iz nekih pređašnjih priča.
Ma nema veze, kolko ga je hvalio i ja sam mislio da je vozio ADV :lol:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by djodja »

Galiot wrote:
djodja wrote:

Izvinjavam se budućem R.A.T. kolegi Djodji na postu kojim uneh pometnju,ali sam mislio da si probao ADV model,iz nekih pređašnjih priča.
Ma da je sto vise brate moj :) Samo nemo Galiot stariji da mi se ljuti :) Sto se servisa Triumpha tice ne brinem se mnogo dok ste vi tu :)
Roki wrote:
Galiot wrote: Izvinjavam se budućem R.A.T. kolegi Djodji na postu kojim uneh pometnju,ali sam mislio da si probao ADV model,iz nekih pređašnjih priča.
Ma nema veze, kolko ga je hvalio i ja sam mislio da je vozio ADV :lol:
Da neces da kazes da je manji GS los :)
Post Reply