Jel neko zna ima l i i gdje kod nas da se kupi ovaj kit za krpljenje guma / gel ?
Jel ok umjesto toga uzeti onaj gel sto se usprica u gumu pa je kao zakrpi?
Negdje sam procitao na forumu nesto o ovim pitanjima ali nemogoh topic naci.
Tire Repair Kit
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Tire Repair Kit
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: Tire Repair Kit
ja sam preko NikGolda dobio set za krpljenje, sa cepovima ampulama itd. nijesam ga jos koristio i nadam se da necu nikad.
ali sam imao priliku da iskoristim sprej koji Kopljas srecom, jednom prilikom imase
i izdrzala je guma sat-dva, taman da dodjes do kuce, jedes, okupas se i odmoris malo 
ali sam imao priliku da iskoristim sprej koji Kopljas srecom, jednom prilikom imase
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ni3ous
- Biker wannabe

- Vozim: Yamaha Tenere XT660Z
Koristili smo ovaj Repair kit na Korziki nekog prolječa, srečom smo uspjeli doči do benzinske, jer one ampule ne bi bile dovoljne. Da si neki gumi majstor, možda uspije u prvo, al mi smo to trebali krpati više puta, da je izdržalo. Pre mjenjave stare gume dobro bi bilo malo za trening probušit staru gumu i isprobati ovaj kit, da se naučiš kako najbolje koristiti. I da kad zatrebaš, da te ne iznjeveri. Jer ampule nisu baš za mnogo zraka na nekim SS cestaku sa 180 gumom. Ja sam došao do toga da je najbolje imat nekoliko zraka u gumi, da dobro zakrpa rupu, al to smo postigli na benzinskoj sa pumpanjem iz njihovog rezervoara konstantno, dok smo krpali, a sa ampulama, to nije možno postiči. Možda je i rupa bila takva, pa je bio naš primjer baš slučajno poseban.
Al sa ovim krpanjem odvozio je ovom gumom još cjelu korziku došao do kuče i istrošio gumu do kraja, dok je nije promjenio.
U romunskoj na Enduromaniji smo koristili Motulov sprej/pjena na BMW u i izdržalo je više dana, zapravo do kraja relija. Sada imam sa sobom uvijek taj sprej i nisam ni siguran, da mi treba ostali alat. Al baš sam nabavio i montirače, da ču imat i flike i malu pumpicu za bicikl. To če mi dobro doči na kojem tjedanskom tripu, kad ti možda zatreba flikanje više puta a treba ti i trajnije rješenje.
A za jedno dnevne tripe, samo da mogu doči do kuče, odgovara mi pjena. Motul je testirano dobar.
To je to:

Al sa ovim krpanjem odvozio je ovom gumom još cjelu korziku došao do kuče i istrošio gumu do kraja, dok je nije promjenio.
U romunskoj na Enduromaniji smo koristili Motulov sprej/pjena na BMW u i izdržalo je više dana, zapravo do kraja relija. Sada imam sa sobom uvijek taj sprej i nisam ni siguran, da mi treba ostali alat. Al baš sam nabavio i montirače, da ču imat i flike i malu pumpicu za bicikl. To če mi dobro doči na kojem tjedanskom tripu, kad ti možda zatreba flikanje više puta a treba ti i trajnije rješenje.
A za jedno dnevne tripe, samo da mogu doči do kuče, odgovara mi pjena. Motul je testirano dobar.
To je to:

- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Ovo napisah i na onom prethodnom topicu:
Ja sam sa starim BMW-om dobio ovaj kit koji je sadržao one čepove koji se guraju kroz rupu na gumi,ampule vazduha kao one za soda-vodu,kao i alat koji se koristi za aplikaciju istih. Imali smo priliku isprobati to jednom,i mogu reći da se dobro pokazalo. Doduše,ne na mom motoru već od drugara ali svejedno. Mislim da je to veoma korisna stvarčica ali mi street raceri to ipak ne nosimo sa sobom( mi gledamo na svaki kg koji operećuje naše mašine
) ali ko god misli malo off-road,ovo je obavezni dio opreme!
Ja sam sa starim BMW-om dobio ovaj kit koji je sadržao one čepove koji se guraju kroz rupu na gumi,ampule vazduha kao one za soda-vodu,kao i alat koji se koristi za aplikaciju istih. Imali smo priliku isprobati to jednom,i mogu reći da se dobro pokazalo. Doduše,ne na mom motoru već od drugara ali svejedno. Mislim da je to veoma korisna stvarčica ali mi street raceri to ipak ne nosimo sa sobom( mi gledamo na svaki kg koji operećuje naše mašine
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Za tubeles Repair kit zavrsava posao- tako bi i vulkanizer zakrpio , sprej je prva pomoc i treba pazit da je ventil na tocku u najvisocijoj tacki , e za za nas sa unutrasnjom je malo zahebanije. Sprej ponekad moze da spasi ali uglavnom bez 2 pajsera , flekica, ljepila i pumpe dalje neces moci. poz i ja sam ove setove za krpljenje prodavao za 15 tak e
+1389+