Pomoc pocetniku oko prvog velikog motocikla
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Re: Pomuoc pocetniku - KTM 950 smr
Po meni bi ti ona Yamaha bila idealna. Ali ti nebi preporucio da je kupujes novu. Jer covjek tek nakon nekog vremena provedenog na motoru shvati sta mu odgovara i sta u stvari hoce od motora. Mozda ti sada taj KTM izgleda kao idealan motor za tebe ali ces mozda nakon pola godne shvatiti da to uopste nije motor kakav ti zelis.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Ma pusti ti ove price, idealan motor za pocetnika. Narocito ako nekoga mrzis, imas nekog neprijatelja, tastu, zenu koja te vara.Slobodno im kupi ovo za prvi motor 
+1389+
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
Amin!NikGold wrote:Ma pusti ti ove price, idealan motor za pocetnika. Narocito ako nekoga mrzis, imas nekog neprijatelja, tastu, zenu koja te vara.Slobodno im kupi ovo za prvi motor
Kupi ako ti se svidja i vozi. Prilagodit ces mu se vrlo lako, samo pomalo gasa u pocetku.
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Previše živ motor,V2 koncepcija ima da te odere. Što se tiče OFF ROAD vožnje,slobodno zaboravi na nju sa R6 kao i sa tim KTM 950 SMR jer upravo ovo SMR znači da je to strogo cestovni model(SuperMotoRacing),znači tvrđi ovjes nego standardni model. Model koji traži iskusnu glavu i lagano doziranje gasa,kao što reče bu2rider prvo jače dodavanje(a to početnicima nije strano) i prednji točak je u vazduhu. Inače motocikl koji se vozi kao bicikl,hoćeš stopalo dolje ili koljeno svejedno,jede krivine,ispucava se iz njih,koči tako da oči ispadaju! XJ6 je pravi motor za početnika,taman dovoljno snage da ne dosadi odmah,da posluži za sve po gradu i do mora,pa čak i na putovanja sa njim ne bi bio problem.
E,sad što kažu Gorilaz:"It´s all in your head"...
E,sad što kažu Gorilaz:"It´s all in your head"...
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Bacchanalian wrote:Hvala svima na brzim odgovorima.
Motor kupujem koliko iz potrebe toliko iz meraka. Dojadile su mi gradske guzve do 4 sata, merak bi mi bio motorom otic na ljetovanje.... Generalno da mogu koji posao dnevni da zavrsim, do grada da ne trazim parkinge, da se vozikam po cg.
Bitno mi je kako motor izgleda. Maxi skutere, vespe, copere,... ne volim.
Prva mi je ideja bila da kupim novi XJ6 Diversion F. Pa su mi apetiti porasli. Druga da kupim neki noviji R6. Pa mi je iskocio ovaj KTM 950 smr iz inostranstva koji nije prosao nikoliko, nema tackice, bio garanzian, i dobijam ga za dobru cijenu. Imam dobru samokontrolu, ali ko zna sto ce bit kad se dohvatim dva tocka.
Sad razmisljam o njemu, ali koliko vidim komentare nije ga jednostavno vozit. Kolika ljudi traze KTM modele kod nas? Ukoliko vidim da nije za mene da li je problem zamijenit ga za neki R6 ili GSX. Sto je isplativije za odrzavanje, kolika je razlika u registraciji...? Koliko su zahvalne R serije za seoske puteve, a koliko ovaj ktm?
Ukoliko vi imate neki konkretan predlog rado cu saslusati, naravno bitan mi je izgled kao sto sam ranije napisao.
Izbombardovah vas pitanjima.
P.S. zaboravih da kazem da mi hvali visine. Visok sam 1.80m i to valjda ima uticaja na izbor.
Eh....svi te ubjedjuju u ovo ili ono, a ti bi svima mogao reci ono sto je rekao jednom Dave Gane iz Depeshe Mode:"try walking in my shoes"...
Tesko je hodati u tvojim cipelama, a svi smo u njih hodali, pa mozda... bolje da nas poslusas.
Par stvari:
- 1000cc je 1000cc.
- 1000cc u 2 cilindra je prica za sebe.
- KTM je jeben izbor i za izuzetno iskusne vozace
- KTM950, model sa karburatorom je jedan od najagresivnijih motora koje je KTM napravio.
- KTM pravi izuzetno agresivne motore
- KTM950 nije precerano pouzdan, prilicno se kvario.
- Koji god motor da kupis kao prvi, vrlo brzo ti se nece svidjati i htjeces drugi, a onda ide prodaja, gubljenje para, itd....
- Ti nemas nikakvog iskustva....
Sam izvuci pouku, a ja cu ti dati par modela koje bih ti savjetovao da pogledas: Kawasaki Versys, BMW F650gs, Yamaha Fazer, Yamaha Diversio, Honda Hornet 600, Yamaha TDM900...
Pozdrav
I kad stojim tesko me pratiti...
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
Aoooooooo, samo vas slusam!
Vi ste kao poslusali savete drugih kad ste kupovali motor
Svi mi za prvi motor kupimo onaj koji nam se najvise svidi
Sve sto smo ti rekli stoji, a moras kupiti neki motor kako bi uopste shvatio sta ti se svidja. Ako ti se desi da ti se prvi motor ne svidi, gubis novac svakako, zato je ovo skup hobi, jbg...
Svi mi za prvi motor kupimo onaj koji nam se najvise svidi
Sve sto smo ti rekli stoji, a moras kupiti neki motor kako bi uopste shvatio sta ti se svidja. Ako ti se desi da ti se prvi motor ne svidi, gubis novac svakako, zato je ovo skup hobi, jbg...
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Imaj na umu i to da je ljubljenje sa asfaltom u 95% slucajeva neizbjezno samo je pitanje vremena a to vrijeme obicno dodje kad mislis da zanas sve a brzo ces mislit
tako da ti je moj predlog motor sa manje grla.
-
Bacchanalian
- Stoper

Hvala svima na savjetima. KTM definitivno otpada kad je takva situacija.
Sad mi treba nova pomoc
. Posto vidim da ih ima dosta na prodaju, dosta forumasa su ih preporucili i savjetovali da prvo kupim polovni motor, sto mislite da je bolje za moje potrebe i sto je bolje za odrzavanje (azurnost i strucnost ovlascenog servisa): Kawasaki z 750, Yamaha fz6n, Yamaha fazer, Xj6 diversion - nisam nigdje naletio polovna da se prodaje, 2006-2007 godiste i da li da trazim model sa abs-om ili bez.
Sad mi treba nova pomoc
- djodja
- Silovatelj krivina

- Vozim: BMW R1200GS 13
Re: Pomoc pocetniku oko prvog velikog motocikla
Sve motore koje si naveo su mnogo dobri i manje vise sto god da uzmes (a da je u pristojnom stanju) bices i vise nego zadovoljan. Iz licnog iskustva mogu samo da hvalim proizvode Yamahe. Ja bih jos tu dodao Suzuki GSRa jer je u istoj klasi i motor je fenomenalan.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
Re: Pomoc pocetniku oko prvog velikog motocikla
djodja brate.....nemoj da se ljutim na tebedjodja wrote:Sve motore koje si naveo su mnogo dobri i manje vise sto god da uzmes (a da je u pristojnom stanju) bices i vise nego zadovoljan. Iz licnog iskustva mogu samo da hvalim proizvode Yamahe. Ja bih jos tu dodao Suzuki GSRa jer je u istoj klasi i motor je fenomenalan.