Honda CBF 600n vs Kawa ER 6n

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Honda CBF 600n vs Kawa ER 6n

Post by In_Utero »

Pozdrav omladino

Vidio sam na internetu slike Honde cbf 600n i motor mi se nevjerovatno dopao...okrugli far, analogni instrumenti..ima onaj retro izgled 70-ih i odmah sam se zaljubio u isti. Elem, posto ga nijesam vidio uzivo, interesuje me ima li neko od vas iskustva s tim motorom, odnosno, sta mogu ocekivati u poredjenju sa, recimo Kawasakijem Er6 n 2008 god., koji sam imao priliku da probam i stekao sam utisak da mi je nekako "mali", pogotovo polozaj nogu mi je nezgodan, ali ima nisko teziste, tako da mi super odgovara sto se upravljanja tice. Visok sam 191 cm, pa me je strah da narucim gore pomenutu Hondu da se nebih razocarao, posto je nemam dje vidjeti uzivo, jedino je mogu naruciti preko uvoznika. Takodje, Honda ima nekih 215 kg, a Er6n iz 2008 ima oko 174 kg, odnosno iz 2009 ravno 200 kg. dok su gabariti u par cm. Naravno, Honda je i skuplja nekih 1000 eurica, sto uopste nije mala suma

unaprijed hvala :)
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Honda CBF 600n vs Kawa ER 6n

Post by Madza »

Brate iskreno mislim da si previsok za ova dva motora.Moj drug je tvoje visine,pa je uzeo FZ6n novi i stoji mu ka kokoski redenik,ka piletu sise :D poklopio ga je!!!
Ako mene pitas motor za tebe je nova Honda Transalp.Ima lijepu masku sa okruglim farom koji opet malo vuce na retro,lijep polozaj voznje,visinu,lijepe boje u ponudi...
Last edited by Madza on 29 Oct 2009 12:54, edited 1 time in total.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

u jednom broju moto pulsa, bilo je predstavljanje honde, uglavnom ocijena je dosadno, jer je tako dobar da nemaju sta o njemu da kazu, vuce linearno, nema iznenadjenja, kao i sve ostale komponente...
e sad najbolje bi bilo kao sto kazes, da je nedje vidis, pitas da sjedes i neka ti neko kaze ili sam vidi koliki je to motor

a ako krenes na enduro stranu onda tu imas, opet izbor transalpa ili verysa
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ja sam visok 191 cm i imam 96 kg ;)

Vozio sam Er6-n (2007 godište) i osjećao sam se skučeno, no, može se podnjeti. Mada opet, kada već izdvajaš popriličnu sumu bolje uzeti nešto sa čim nećeš da se ,,patiš'' (pod znacima navoda jer svako ima drugačija očekivanja od motocikla). Inaće Er6-n mi se učino zanimljivom spravom, čak u nekim domenima (sada ću vjerovatno biti kritikovan) zabavnijim od Z750.

Mi koji ododaramo od standarda (visina) moramo se odreći nekih stvari, ja bi recimo bez razmišljanja uzeo Moto Guzzi V7 Classic :romance-heartbeating:
ali jednostavno nemam mjesta na njemu, tako da ću samo moći da se divim tim klasičnim linijama.

Sa CBF 600 N nemam lično iskustvo, ali ono što sam čitao uglavnom može da se složi sa konstatacijom koju je izrekao DrMracni, što ne mora biti loše, zavisi kakav karakter dvotočkaša tražiš.

Od nakeda na kojima sam imao mjesta za koljena, laktove izdvojio bih Shiver koji je nevjerovatno prostran, no on nema te retro linije. Ne znam kakav je manji Bandit, no na većem (po kubikaži, ne znam po ostalom) takođe nisam imao osjećaj klaustofobije.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Hvala na savjetima.

Sto se tice karaktera motora...trazim nesto sto moze lako doci do 80-90 km\h i da udobno krstarim..a sto me moze prebaciti bilo dje po nasoj lijepoj Crnoj Gori, dje ima "normalnog puta"...pogotovo sjever...posto mi je "iks" puta ljepsi od primorja...bez uvrede primorci :), a opet da se moze lako probijati i kroz gradske guzve...

Inace, ja imam 104 kg, al kako bi rekao jedan moj drugar iz NK...dje nema tu oko 100kg tu nema ni co'eka :D
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Post Reply