Potreban savjet za kupovinu motora

Novosti, komentari novih i starih motora...
Abruzzi
Stoper
Stoper

Potreban savjet za kupovinu motora

Post by Abruzzi »

Zdravo,da li neko moze da mi pomogne oko kupovine motora... Do nekih 1600 eur max. Nesto sam gledao o QINGQI motorima,sta mislite,oni do 250 ccm,slicno nesto,volim vise neki sportski izgled ali moze naravno i neki cruiser ( kao qingqi kinroad 250 ccm ).Kakav je kvalitet tih motora i slicnih,ne bih ga koristio nesto previse,po gradu i slicno. Hvala puno svima,pozdrav !!!

Abruzzi
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Re: Potreban savjet za kupovinu motora

Post by Maki »

Ja ti bas i nisam pobornik tih quinqi varijanti. Bolje ti trazi neki polovni. Ako te bas interesuje varijanta do 250 ccm,
onda ti je yamaha ybr250 idealno rjesenje...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

bice vjerovatno jedan ttr600 da se prodaje, ali to je enduro
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Qingqi, je sam imao jedan od 125 kubika, a kakav je u poređenju sa japanskom konkurencijom možeš pogledati ovdje http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=18&t=236" onclick="window.open(this.href);return false; .

Qingqi Vista 250 i 150 (kruzeri) imaju kontra mjenjače, prva im je gore, a ostale brzine idu ka dolje, nezgodno ako se navikneš tako da šaltaš, pa poslije pređeš na ,,normalni'' motocikl.

Što se kvaliteta tiče nekako generalno važi da su Keeway i Lifan najkvalitetniji, potom slijedi Qingqi, pa dosta praznih mjesta, pa ostali kinezi (mnoge fabrbike proglašavamo kineskim iako to nisu, evo u ovoj temi imaš odakle ko dolazi http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =18&t=2235" onclick="window.open(this.href);return false; , a te fabrike van Kine, pogotovo kKorejske su dosta kvalitetnije od kineskih )

Toliko za sada, ako ima još nekih nedoumica pitaj ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Abruzzi
Stoper
Stoper

Post by Abruzzi »

Meni nije bitna toliko marka ali bih volio da uzmem nov motor,za te pare je vrlo mali izbor ali da li ima nekih drugih slicnih za 1600 e ? I da li mislite da je bolje uzeti tako neki nov ili neki polovni od boljih marki ?
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Polovan brate, 100 puta. Kod nas su cijene polovnih veoma pristupacne, a novi ka i svudje. Pored toga, tek kad pocnes da vozis, znaces sta te zapravo interesuje. Ako ti se ne svidi ona klasa koju si kupio (sto je veoma moguce), na novom gubis mnogo novca, na polonvnom puno manje.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Hogar wrote:Polovan brate, 100 puta. Kod nas su cijene polovnih veoma pristupacne, a novi ka i svudje. Pored toga, tek kad pocnes da vozis, znaces sta te zapravo interesuje. Ako ti se ne svidi ona klasa koju si kupio (sto je veoma moguce), na novom gubis mnogo novca, na polonvnom puno manje.
potpisujem ...
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Abruzzi
Stoper
Stoper

Post by Abruzzi »

Roki wrote:
Hogar wrote:Polovan brate, 100 puta. Kod nas su cijene polovnih veoma pristupacne, a novi ka i svudje. Pored toga, tek kad pocnes da vozis, znaces sta te zapravo interesuje. Ako ti se ne svidi ona klasa koju si kupio (sto je veoma moguce), na novom gubis mnogo novca, na polonvnom puno manje.
potpisujem ...
Pa dosta ljudi me savjetuje da uzmem polovan a i vidio sam da neki i prodaju motore za male pare jer im je frka sa parama... A zna li neko sta sve treba motor da ima da bi se vozio u inostranstvo,na duze vrijeme,postoji li zeleni karton kao za auto ili nesto slicno ? Znam da nije ova tema zapoceta ali me interesuje :)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Zeleni karton je obavezan!(oko 15 e)Takodje ti treba i punomocje,ukoliko se motor ne vodi na tvoje ime.
Za neke drzave je potrebna i medjunarodna dozvola(ne znam cijenu...za sad :) ),evo spisak koje su u pitanju ;)
http://www.registracija-vozila.rs/index ... &Itemid=82" onclick="window.open(this.href);return false;

A slazem se sa kolegama,bolje ti je polovni motor kupit.Ako je cuvan i odrzavan,bolji je od novog :D
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Po nekom pravilu da bi pošao sa motociklom ,,preko grane'' treba ti sledeće:

- zeleni karton - važi do datuma do kojeg važi i obavezno osiguranje, košta 15 eura, i taj ,,papir'' se traži na svakoj granici

- međunarodna vozačka dozvola - ona košta oko 30 eura i važi tri godine ili do važenja postojeće vozačke dozvole ukoliko je važenje manje od tri godine. Vadi se u AMD i osim novca potrebna je važeća vozačka dozvola, dvije slike i važeći pasoš. Procedura traje najviše deset minuta. Ovaj ,,papir'' se vrlo rijetko traži pa se često može čuti da ga ne treba vaditi, al' zna da bude nezgodno ako se potrefi da traže, a nema se ...

- međunarodno ovlaščenje - takođe ,,papir'' koji se formalno mora posjedovati, no, iz mog iskustava i iz iskustva nekih mojih kolega taj ,,papir'' se jedino traži na našoj granici pa se može desiti da nećeš moć izać bez tog ,,papira'' iz zemlje. Na drugim granicama se uglavnom ne traži

- elipsoidna naljepnica MNE na zadnjem djelu vozila (motocikla) - stoji u pravilima i pored oznake MNE koju sada imamo na tablicama. No, dok i nismo imali MNE na tablicama isto se nije puno gledalo na taj ,,detalj'' ali ako se naiđe na granici na nekog ko je baš ... Meni je jedanput to bio problem.

Najćešče na granici traže samo zeleni karton i pasoš i poneki put vozačku dozvolu (običnu) da provjere imaš li A kategoriju. Ipak, ako se desi taj jedan u hiljadu slučajeva da ti traže i ovo ostalo bolje je imati nego da ti se pokvari put.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply