Sta uzeti?

Novosti, komentari novih i starih motora...
David.rr
Stoper
Stoper
Vozim: Kupujem

Sta uzeti?

Post by David.rr »

Par topica nize ima slican topic al da ne bih nekom "ukrao" topic evo novi.

Imam 21 godinu, planiram kupiti motor uskoro. Vozio sam skutere prije, naucio na hondi cbr125, vozio malo xt660r. Toliko o proslosti.
Dugo sam se meracio da uzmem sportski motor, tipa honda 600rr, zx6r i sl. ali sad kada sam krenuo da uzimam nijesam bas siguran. Prije svega meni ce on biti glavno prevozno sredstvo ljeti, kroz grad, do fakulteta, do drugog grada, zavisno od vrste motora mozda cak i malo dalje vani, za ovo poslednje sportski i nije bas favorit. Vecina njih kod nas zavrsi pred kafice je li, a i nemamo bas povoljne uslove za voznju istih pa se zbog toga najvise dvoumim. A i moje iskustvo do sad nije toliko veliko, iako sam siguran da bih ga mogao voziti kako treba i pametno, mozda bolje uzeti nesto drugo pa kasnije cemo vidjeti.

E sad, posto sam toliko planirao sportski motor samo sam se za njih "specijalizirao" pa o drugima slabo znam ista a i situaciju u CG. Ima enduro, super moto, naked i koji jos vec jel, trenutno mi je nudjeno xt660r, versys, xt660z tenere, fazer i jos neki.
Od tih recimo, versys i tenere i fazer(sa plastikama kad je) mi se ne svidjaju po izgledu nikako a i po funkciji vise izgledaju kao putnicki motori dok bih ja volio ipak nesto malo "sportskije"( a ne sportski :D). Xt660r mi je ok motor ali npr u MCN sam procitao neke negativne strane o njemu koje sam i osjetio pri voznji pa ga ne bih uzeo bas, a i primijetio sam da ih ima bas mnogo i svaki se prodaje.

Sto se meni svidja je recimo nesto tipa ducati monster/hypermotard, super moto neki fini(ktm mozda), duke/super duke, kawasaki er6n i tako nesto, da je dobar motor, ima snage(nije bitno da moze 200+ da ide nego da moze fino da povuce i da nije mrcina) i da je lijep, jer iskreno, niko ne zeli ruzni motor(bilo to subjektivno ili objektivno gledano).

Izvinjavam se na malo duzem postu pa evo, pomagajte, sta predlazete, kakva je situacija s takvim motorima, cijene itd..

P.S. Zaboravih najvaznije, budzet. Sto manje to bolje je li :D ali tu negdje do 5-6000 eura.
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Re: Sta uzeti?

Post by bu2rider »

moja preporuka ti je kawasaki versys...za pocetak sasvim odlican motor...a imas kod nas na forumu jedan sasvim povoljno...tako da ti je to best buy ;)
ako to vec neces posto sam vidio da ti se ne svidja, onda uzmi nesto sa 2 ili vise cilindra...
a imam jos jednu vrhunsku preporuku za tebe Honda hornet CB 600 f, idealan motor..lijep vozan, ima snage...udoban....a i prodaje se...taj je bio moj ali sam ga ja prodao momku iz kotora i on ga sada prodaje..ja ti to preporucujem....ako vec neces kawasa :D
David.rr
Stoper
Stoper

Post by David.rr »

Koliko para taj hornet i moze li broj il nesto, koje je godiste itd.
I on mi se svidja, a vidjeh niko-v post na CDM pa onda ovaj drugi o mijenjanju, mislim da mi je ipak bolje ne ici sa RRom :D
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

David.rr wrote:Koliko para taj hornet i moze li broj il nesto, koje je godiste itd.
I on mi se svidja, a vidjeh niko-v post na CDM pa onda ovaj drugi o mijenjanju, mislim da mi je ipak bolje ne ici sa RRom :D
Ako ne umijes da se kontrolises, naravno da je najbolje po tebe da zaboravis RR. ;)

Citiracu ovamo sto i tamo, jer ima ljudi koji nisu na cdm odje pa mozda i pouku neku izvuchu iz ovoga.

"Sto se CBR-a (i motora RR generalno) konkretno tiche, ja sam sve to iskreno napisao i stojim iza svake svoje rijechi.
Moze on zaista da se vozi polako, 4-tom mozes 60 km/h da vozis bez ikakvih problema i sve je to ok,
ako je ko mislio da moze da se kontrolise to sam bio ja i uspijevalo mi je jedan poduzi period,
ali kad si vlasnik istog svakim danom sve vishe i vishe gubish svijest o tome shto je "normalno" a shto "nije",
jer ti svaki dan pomjera granice normale na veci nivo...Upravo to se meni desilo sa ovim mojim.
Dosao sam na nivo kad mi je normala "maksimum" sto se iz motora moze izvuc i sto je najgore od svega bez osjecaja straha
nego apsolutno sigurno i svjesno vozim motor koliko maksimalno moze iz njega da se izvuche.
Ono sto sam ja napisao i sto si ti procitao tamo je prag "ludosti" i krajnji nivo koji mozes da dostignes sa jednom RR masinom.
E sad, ja sam to shvatio kao zadnju shansu u zivotu, kao znak na koji dobro treba da obratim paznju kao na OPREZ
i da je vrijeme da se povuchem dok ne bude kasno svatas i izazovem nekad mnogo vece posledice...
Zato vuchem kochnicu na vrijeme i zahvalan Bogu shto sam taj znak konacho vidio pred ochi.
Tako brate moj, pamet u glavu...nadam se da sam ti otvorio malo poglede."
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
David.rr
Stoper
Stoper

Post by David.rr »

Zbog toga i slicnih razloga bi bolje bilo sad godinu dvije vozit nesto pitomije, jer koliko god se kontrolisao bit ce situaciaj uvjek da das gas ili nekud malo brze prodjes, a i sto se vise upoznajes sa motorom i sposobnosti ti rastu rast ce i brzina.
Tako da ovako nesto ne bi skodilo, mislio sam na model noviji ne totalno novi motor:
Image
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by bu2rider »

David.rr wrote:Zbog toga i slicnih razloga bi bolje bilo sad godinu dvije vozit nesto pitomije, jer koliko god se kontrolisao bit ce situaciaj uvjek da das gas ili nekud malo brze prodjes, a i sto se vise upoznajes sa motorom i sposobnosti ti rastu rast ce i brzina.
Tako da ovako nesto ne bi skodilo, mislio sam na model noviji ne totalno novi motor:
Image
da..to je bas taj model..i ta boja i ima jos devil auspuh....poslacu ti broj na PM
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Bogomi odje ima svega samo nema pitomine, e da ti je znat kako ide ova Honda... :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by bu2rider »

evo nadjoh i neke slike od tog motora ;)
Image
Image
zar nije pitom :D :D
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

ahahahahahha nema on mnogo konja tu oko 100 komaTa hahahahahahha
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Hornet 600 je motor koji nije agresivan ako ne želiš da bude. Lijep položaj sjedenja,opušten,mislim da je to dobra kupovina.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Post Reply