EU vs Japan

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

EU vs Japan

Post by Space Director »

DrMracni wrote:ista stvar je i sa hondom, nista novo nema od 2000 godine (plastike ne brojim u novitete)
konkretno mislim na trasalp isti je agregat bio i 94godine
Zamisli kad vecina japanaca u superbike klasi (cbr, r1, zx10r,gsxr) nema opletena kociona crijeva... Sto kaze Galiot, yx10r sa "spuzvastom" prednjom kocnicom. motor od 200ks kome posle par jakih kocenja prednja kocnica postanje gnjeckava i ne koci nikako...
Onda ova "ekonomik" srednja klasa:
- Fazer600 - mekano i nepodesivo vjesanje
- GSR - gnjeckvava prednja kocnica (da se srediti opletenim crijevima)
- Z750 - vjesanje koma, zadnje je tragicno
- Hornet, on je mozda i najkompletniji, stim sto je jos mrtviji od fazera600 na nizim obrtajima koji je uzasan do 8000obrtaja,

a na drugu stranu Triumph Street triple, full podesivo vjesanje, kocnice bomba, motor bomba, kvalitet bomba. Cijena, malo skuplji od precijenjene Honde.
Dere ih u svim segmentima, kako volis.

Pa MaxiEnduro... Varadero1000, naspram tri reinkarnacije GS/GS ADV-a od 2004 pa naovamo, KTM-a 950 i 990adv-a, Strom1000 se vise ne priozvodi, a i tad je bio jadan. TDM naspram Tigera, Multistrade, KTM SMT-a, MG Stelvia...

Suzuki u Maxi Naked klasi nudi Bandita 1250 teskog 265kg i B-Kinga koji je ogoljena i skracena Hayabusa...

Uglavnom, totalno su bezidejni zadnjih godina... :)
I kad stojim tesko me pratiti...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Novi Suzuki V-Strom 650

Post by bokibd »

A neka si im reka. :lol: :lol:

Ali bez zajebancije u pravu si 100%. Zato ja gleda sledeci motor nesto iz evrope.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Novi Suzuki V-Strom 650

Post by Bosko »

Cinimi se da je razlika u cijeni i odrzavanju mnogo veca kod evropljana a izdrzljivost samog motora kraca pogotovo Italijana koji su po meni samo sminka
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Novi Suzuki V-Strom 650

Post by bokibd »

Predrasude. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Novi Suzuki V-Strom 650

Post by Bosko »

Italijana jos ne vidjeh da je stari vise od 10god a da se vozi,a vecinom proizvode motore koji se ne mogu vozit na duze relacije a kostaju dosta i zbog toga ga neko uzme ne da bi mu rekao dobar je to i izdrzljiv motor nego vozi ducati ima para...a to sto mu m.da utrnuse na njega i sto kad vozi brze kao kobru da drzi to nikoga ne interesuje on je faca ima para:) Sto se mene tice Italijani sto god da proizvode to je vise bazirano na sminku nego kvalitet.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: EU vs Japan

Post by wulfy »

Ajde da otvorimo ovu ,,rizičnu'' temu. Nadam se da će se voditi konstruktivna rasprava. Hvala.

Kada su se već pomenuli talijani ajde i ja da našišem po nešto:

Aprilia - za nju kažu, itaijanski japanac (što, opet, dosta govori o japancima). Mlada kompanija koja nije imala nuspješnih modela. U klasu velikih motocikla ušli tek polovinom devedesetih, a da li se voze ti stari motocikli, voze, na drumovima se još može naći Pegaso 125 koji ide i ide ide i ide, a da ne pominjem razne RS125 koje još uvjek idu a malo koja da nije frizirana.

Ducati - epizoda sa Gilerom ga je koštala po pitanju poverenja u kvalitet tih proizvoda, ali danas su to uglavnom beskompromisne i kvalitetne sportske naprave, i naravno da su neudobne, pa, pravljene su za pistu. No, ima kod Ducati-ja i drugih proizvoda koji nisu samo za pistu. I, da, gledam stare Ducatije koji se još uvjek voze.

Moto Guzzi - sve ono što se čuje o italijanima važilo je za ovu marku, pa možda ček i još gore. Primjerci iz devedesetih ... Moguće da ni kinezi ne sastavljaju tako nekvalitetno sa očajnom završnom obradom. Ipak od 2002 godine stanje se popravlja. Zato će se rijetko vidjet da se neki MG iz devedesetih i druge polovine osamdesetih vozi (vjerovatno su se raspali sami od sebe). Ipak starijih primjeraka ima i, da, i danas se voze bez problema.

Ostali (Bimota, Benelli, Moto Morini, ... ) - to su male manufakture koje nikad nisu i ne mogu da konkurišu velikim fabrikama ni po pitanju kvaliteta ni po pitanju cijene
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Da je Triumph dobar - JA bih ga vozio :)

Ti si lud , potpuno :lol: :lol: :lol: :banana-dance: :banana-blonde: :banana-linedance: :banana-rainbow: :banana-rock:

Yamaha je zakon , i ostajem joj doslijedan , a ne kao neki .... :twisted:
Yamaha... Touching your heart
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

ja nemam predrasuda...volim i japance a volim i evropljane...licno ne volim ducati..ali aprilia tuono v4 recimo, triumph bih uzeo bez razmisljanja i to speed triple, street triple, tiger .....o bmw-u da ne pricam...KTM-a vozim tako da...mozda su japanci malo kvaliteniji tj izdrzljiviji ali i to zavisi od modela do modela......sad uglavnom svi proizvode dosta dobre motore jer je konkurencija ogromna...
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Za prosječnog bajkera nema velike razlike u kvaliteti i voznosti EU ili Japanskih motora. Sjedne,prilagodi se motoru i vozi. Samo da je jeftiniji,možda oku ugodniji i da ne razmišlja o troškovima. Osim,možda samo po predrasudama kvarljivog,Ducatija svi EU motori kao i Japanci zadovoljavaju tako što.

ALI,za nas koji malo zagledamo,pa vidimo da EU motori dođu sa opletenim crijevima,u globalu sa radijalnim kočnicama,podesivim vješanjem,koničnim volanom,itd,itd ipak je Evropa majka jer sve to dođe u seriji,ako se gleda samo na to. Prvi Tuono je pored svega toga imao i tankpad već zalijepljen,jbt,sjedi-vozi,nemaš šta šarafati,sređivati,samo tenkiraj i gas.

Ne kažem da su EU motori bolji (iako na testovima jesu :twisted: ) ali su opremljeniji.

Konkretno,jedina mana Triumph motora je što ga Tatoo ne vozi!! :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Ja sam vozio japance vecinu mog staza i bio super zadovoljan sa njima. S druge strane, scooter Aprilia Rally koji sam kupio 97me se i danas vozi. Japanci rade odlicne motore za pristojne pare, docim dodajte Brembo kocnice, Ollins vjesanje i jos po neku stavku koja dolazi kao standardna na Evropski motor i onda ce vam biti jasno zasto je razlika u cijeni. Na kraju, iako ga Tatto ne vozi, svi znamo dje je R1200GS medju maxi enduro klasom, s1000RR medju R klasom, Street Triple u middle weight naked klasom i td.

Trziste je takvo da vise ni jedna fabrika ne moze da dozvoli da napravi los motor, samo sa manje ili vise opreme za manje ili vece novce. Cak sto vise u moto svijetu je cjenovna razlika mnogo realnija nego u svijetu kola. Recimo pogledajte kolika je razlika izmedju auta koji ubrzava od 0-100 za 10, za 7 i recimo za 5 sec. podrazumijevajuci da pricamo o novim kolima a da ne zalazim u vise detalja...
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Post Reply