moto outlet koji prima i kartice sa nsih prostora

Kupovina motora, djelova i opreme
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: moto outlet koji prima i kartice sa nsih prostora

Post by caesar »

Evo jednog lika za kruzere iz USA odakle sam narucio highwaybars. Skroz su ok i sto je najvaznije salju preko USPS dakle nema troskova spedicije kao kod UPS, DHL, FEdEx, TNT itd.

https://www.cruisercustomizing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ko je zainteresovan za donji ves tzv "base and thermal layer" koji valja i za snowbording onda je 5.11 Tactical pravi brend. Ja vec imam nesto od njih pa sam i ovo narucio sa ovog sajta. Jos cekam isporuku pa javljam utiske.

http://www.gearzoneproducts.com/511tact ... rgear.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo je inace vojni brend ali su dosta jeftiji od NIKE, Adidas i ostalih koji preskupo prodaju ove stvari
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

caesar wrote:Evo jednog lika za kruzere iz USA odakle sam narucio highwaybars. Skroz su ok i sto je najvaznije salju preko USPS dakle nema troskova spedicije kao kod UPS, DHL, FEdEx, TNT itd.

https://www.cruisercustomizing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ko je zainteresovan za donji ves tzv "base and thermal layer" koji valja i za snowbording onda je 5.11 Tactical pravi brend. Ja vec imam nesto od njih pa sam i ovo narucio sa ovog sajta. Jos cekam isporuku pa javljam utiske.

http://www.gearzoneproducts.com/511tact ... rgear.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo je inace vojni brend ali su dosta jeftiji od NIKE, Adidas i ostalih koji preskupo prodaju ove stvari

Oli da narucujes sto ovih pidzama, da o jednom trosku to reg
Hold your horses, man
Freeride
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Evo cekam da mi ovo stigne pa cu onda jos nesto narucivati, pa se javim kad to bude. Negdje u novembru racunam ;)
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

.
Last edited by Bosko on 27 Sep 2012 11:25, edited 1 time in total.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Bosko wrote:Ja sam preko USPS-a dobio .urac,bacih 200 eura a navodno se zagudio paket koji nisam osigurao a carina se mislim ne placa ako je ispod 150e
Vjerujem da se desava ali meni nije do sada, a bas sam svasta narucivao. Mislim da je limit 1000e bez carine i pdv-a za fizicka lica. Za pravna je 400e. To mi rekao carinik na posti na zeljeznickoj. Mne su highway barovi kostali oko 200e ali nista carina i pdv.
AMAT VICTORIA CURAM
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Evo jos jednog linka za snowboard-ere.

http://www.leroysboardshops.com/store/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja sam kupio dasku BATALEON Goliath . Danas je stigla preko USPS-a. Doduse trgovina je isla preko eBay-a i PayPal-a, a ne direktno.

Ima jedna mala mana jer mi je daska crne boje, a narucio sam bijelu jer sam mislio da crne nemau na lageru. Sve je ispalo ok ali ocigledno imaju malo prostora za gresku. Nisam siguran kakvi su u komunikaciji ako se nesto reklamira jer sam overall zadovoljan ali vidim na eBay da im je skor 96% sto nije lose.
AMAT VICTORIA CURAM
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

.
Last edited by Bosko on 27 Sep 2012 11:26, edited 1 time in total.
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Bosko wrote:a carina se mislim ne placa ako je ispod 150e

To bi trebali nekoga speditera pitati, on sigurno zna ... :)
I kad stojim tesko me pratiti...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Space Director wrote:

Ima jedna caka sa tim limitom od 150e koji je vec postao urbana legenda. Vodila se skoro rasprava na CDM oko toga. Svi vele 150e i niko ne naruci preko neta vise no par carapa samo da se limit od 150e ne predje. Nekome đed, baba, tetka, brat ili drug koji rade tamo potvrdiše. Čak sam i Upravi carina pisao i evo sta mi rekose:

http://www.carina.co.me/me/pocetna/onam ... ave-carina" onclick="window.open(this.href);return false;

E, sad ima i drugih sličnih pitanja i odgovora na temu 150e. Međutim posle jedno stotinjak čitanja pažljivi čitalac će primjetiti frazu " roba do 150e je oslobođena carine". Ovo je skroz tačno međutim postoji razlika između termina odlobođen carine i nulta carinska stopa. Isto tako oslobođen poreza nije isto što i oporezovan po nultoj poreskoj stopi. iako sam im postavio konkretno pitanje izbjegli su konkretan odgovor, a naravno čime drugo no tim famoznim limitom od 150e. Naravno, odgovor je generalno tačan. Nisam tehniku naručivao ali kaciga, snowboard, crasbars, ronilačka oprema, garderoba je sve bilo vrijednosti preko 150e i nisam platio centa carine i pdv-a. Lako provjerljivo. Ode se na carinarnicu na autobuskoj i provjeri sa ljudima koji rade taj posao tj. operativa.
AMAT VICTORIA CURAM
Ivan V
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Ivan V »

caesar wrote:
Space Director wrote:

Ima jedna caka sa tim limitom od 150e koji je vec postao urbana legenda. Vodila se skoro rasprava na CDM oko toga. Svi vele 150e i niko ne naruci preko neta vise no par carapa samo da se limit od 150e ne predje. Nekome đed, baba, tetka, brat ili drug koji rade tamo potvrdiše. Čak sam i Upravi carina pisao i evo sta mi rekose:

http://www.carina.co.me/me/pocetna/onam ... ave-carina" onclick="window.open(this.href);return false;

E, sad ima i drugih sličnih pitanja i odgovora na temu 150e. Međutim posle jedno stotinjak čitanja pažljivi čitalac će primjetiti frazu " roba do 150e je oslobođena carine". Ovo je skroz tačno međutim postoji razlika između termina odlobođen carine i nulta carinska stopa. Isto tako oslobođen poreza nije isto što i oporezovan po nultoj poreskoj stopi. iako sam im postavio konkretno pitanje izbjegli su konkretan odgovor, a naravno čime drugo no tim famoznim limitom od 150e. Naravno, odgovor je generalno tačan. Nisam tehniku naručivao ali kaciga, snowboard, crasbars, ronilačka oprema, garderoba je sve bilo vrijednosti preko 150e i nisam platio centa carine i pdv-a. Lako provjerljivo. Ode se na carinarnicu na autobuskoj i provjeri sa ljudima koji rade taj posao tj. operativa.

Meni je jednom prilikom naplaćena carina (5%) i PDV za moto čizme u vrijednosti 130€ + 30€ poštarine tako da je konačna suma na deklaraciji bila 160€.
Carina od 5% je gotovo paušalna i tu vrijednost primjenjuju za sve za šta nisu sigurni. Ovo je bila roba proizvedena u EU na šta, navodno, nema carisnke stope. Tada su mi potvrdili da ukoliko je roba označena sa makar 149e neće biti carinjena. Ovo ću vrlo brzo da provjerim sa jednim paketom.
Naravno, oni imaju “diskreciono pravo“ da sami procijene vrijednost robe ako nisu zadovoljni deklaracijom.
Čin “carinske provjere“ se primjenjuje na velike pakete i one koji im se svide i ta usluga se plaća 4,80E.
Ako prilikom otvaranja u paketu nađu račun ili bilo koji izvještaj sa cijenom većom nego na deklaraciji, naplatiće dažbine po toj cijeni.

Moje iskustvo, za sada, sa glavnom poštom u Podogrici je bilo 100%. Ništa nije izgubljeno, oštećeno ili zakasnilo.
Post Reply