Drugari,
Evo da u nekoliko slika opisem trenutno stanje u voznom parku koleZe Prsana. Posto nisam 100% siguran, ne bih da nagadjam koji su modeli BMW-a u pitanju i koja su im godista (Vukane, brate, pomozi ).
Tacka na I
Toliko za sada, nadam se da ce se moj skromni i povuceni koleZa Prsan javiti i napisati sto je sve radio na reparaciji motora, jer evo kako je jedan od njih izgledao kada je kupljen:
Pozdrav svima.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Dragovi ili ti Pekovi matori BMW R50/5 , BMW R 25/2 i PIAGIO VESPA PX 200. R50 je u fabričkom A1 stanju, kupio ga je prije par mjeseci i kada je vrhovni guru za BMW A.I. dao zeleno svijetlo sve je jasno o kakvom se motoru radi. Na put oko svijeta bez razmišljanja. R 25 je solidno restauriran isto fabričko stanje, Zajednički rad ŽarkaB i Peka. PX je baš u dobrom stanju baš lijepo odrađena.
Gledam ovu Vespu i razmisljam kako bacih jednu bez motora (motor od nje je uzeo svojevremeno neki lik da ga toboze popravi i nezna mu se vise za adresu, bilo to daaaaaavno), koju je svojevremeno moj otac vozio nedje sezdesetih godina. Ali ja tada nisam mnogo mario za motore nita sam ista znao niti ikoga ko se bavi time, a moga sam je dat bilo kome, bar bi mi reka "fala ti", ovako je zavrsila pored kontejnera . A poslije vise od 20 godina lezanja u garazu, nidje je nije bila rdja dofatila. No bi mu ga rabota, sad mogu pricat sto god ocu
NikGold je odgovorio na pitanje, al' ajde da probam da dopunim podatke o motociklima:
Bokser je R50/5 i prestavljen je 1969 godine, a u proizvodnji ostaje tri godine kada seriju /5 mjenja serija /6. Da ovo pripada seriji /5 govori i podatak da se serija /6 nije pravila sa agregatom od 500 kubika. To je prvi BMW koji je kao standard imao 12 V instalaciju. Ovim modelom je raskinuta svaka povezanost sa starim modelima, odnosno ovo je potpuno nova koncepcija kod BMW-a koja se u proizvodnji zadržala nekih 25 godina (uz neizbježne izmjene). Dakle, godište je 1969, 1970 ili 1971.
Jednocilindraš je R25/2, što će reći da je 1951 ili 1952 godište jer je 1953 godine prestavljen R25/3. Zadnji jednocilindraš konstruisan od strane BMW-a. Naslijednik R25/3 je svojevremeno bio najprodavaniji BMW-ov motocikl i oni su dosta česti na ovim prostorima. Ovaj R25/2 je ređi, a samim tim i vredniji.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Vespa nije px200 e nego p200e Razlika je u bravicama(px ima jednu bravu a p ima bravu kod sata a zakljucavanje volana je sastrane .Kopcanje bubrega je izvanka a na px je ispod sjedišta itd