Triumph Speed Triple R

Novosti, komentari novih i starih motora...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Triumph Speed Triple R

Post by NikGold »

To što se koristi na stazi bi bilo besmisleno koristiti u javnom saobraćaju. Sve je to lijepo ali čemu. Tvrdim da recimo kod nas veoma popularna stvar -ugradnja akrapovič yoshimura .. i ostalih auspuha nema veze sem sa estetikom i akustikom . Pa se vlasnicima jer im se dere motor i jer su dali 1000e čini da im motor ide brže. Sa svim mogućim modifikacijama prepravka airboxa, remapiranje dobija se toliko da 99 posto vozača neće osjetiti razliku. ko voli nek izvoli a da je para i ja bi volio moram proznat :D
+1389+
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Nik, nebi se slozio sa tobom. Ako je poso tuninga obavljen kako treba razlika je ocita. Nebo zemlja je izmedju mog serijskog i nakon ugradnje kompletnog kita. Druga je prica kad se ugradi slip on lonac i ocekiva 423konja. ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Uvjek je isti problem oko cijene ili se jos nismo navikli na kapitalizam ili je to ljudska priroda? Kad neko izbaci nesto u prodaju i sta vi mu cjenu na koju se covjek zaprepasti uvjek se neadje gomila ljudi koja se nadje direktno uvrjedjenim jer se naravno takva igracka tesko moze priustit a u sustini ako se neki motor pordaje za 20 000 niko nikog ne tera da ga kupi. Nekome je 20 000 sitnica mnogima je ogorman novac a nekima je to dobra investicija jer i ako samo guta pare ta investicija uzvraca, zadovoljstvo, a to je ono na sta je najljepse trositi pare..... a sta je kome vrijedno to je opet individualna stvar.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Different strokes, for different folks.
U prevodu, razliciti pokreti, za razlicite drkadzije :)

Vedza, to sto felne, kocnice i bjesanje od Triumpha STR-a kosta koliko Yamaha XT660Z nije nikakav argument da je Triumph preskup.
Taj motor bar duplo bolje koci, duplo bolje ide, duplo bolje lezi, itd. itd. E sad, da li tebi vrijedi taj osjecaj toliko, to je subjektivno. Ja recimo, ne bih dao taj novac za taj motor, ali samo zato jer ga nemam :)
I kad stojim tesko me pratiti...
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Ljudi,izgleda da sam pogresno shvacen.ja sam se odmah ogradio da se ne razumijem u ove motore i njihove cijene,zato sam i pitao cemu tolika cijena.Niti sam se iznervirao,niti sam imao namjeru uvrijedit nekog ili motor,jer realno nemam nikakvog interesa za tako nesto :)

Wulfi,hvala na iscrpnom odgovoru i pojasnjenju,a ostalima na razumijevanju

i naravno,ne bih ga kupio,para nema(m) :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Volim motore i divim im se, sjećam se kao juče da je bilo kad je u PG stigao Ducati 996. Sagao sam se i poljubio i pomazio motor. ovome ne bi ni prišao koliko je grdan :mrgreen: . ali o ukusima se ne raspravljaa :D
+1389+
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

uh kad je taj stigao ja sam bijo strasno maji, i onanisao sam na njega, na ovoga sam probao i ne ide ;)
risk,is what makes life worth living.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

NikGold wrote:To što se koristi na stazi bi bilo besmisleno koristiti u javnom saobraćaju. Sve je to lijepo ali čemu. Tvrdim da recimo kod nas veoma popularna stvar -ugradnja akrapovič yoshimura .. i ostalih auspuha nema veze sem sa estetikom i akustikom . Pa se vlasnicima jer im se dere motor i jer su dali 1000e čini da im motor ide brže. Sa svim mogućim modifikacijama prepravka airboxa, remapiranje dobija se toliko da 99 posto vozača neće osjetiti razliku. ko voli nek izvoli a da je para i ja bi volio moram proznat :D
Uglavnom zarad ekskluzive. Mnoge stvari dokazane na pisti nemaju nekog smisla na običnim putevima, počevši od guma punjenih azotom umjesto običnog vazduha, preko radijalno montiranih kočionih klješta, ili preko izokrenute vilice, pa do ... To su sve elementi koje ni profesionalni vozać u uslovima normalnog saobraćaja neće primjetiti ...

Ipak, lijepo je posjedovati višak (bilo da govorimo o snazi motora, silini kočnica, parametrima vješanja, novcu :mrgreen: ... ).

Na pitanje čemu sve to odgovorio bih čuvenom rečenicom iz kultnog filma ,,Ko to tamo peva'': ,,i tata bi sine'' ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Wulfy mala ispravka, sve te pikanterije se osjecaju na motoru cak i dok sjedis u kaficu pored njega i pijes kafu a kamol i kad motor vozis.... jedino sto neka plavusica koju ces eventualno provozat na tom motoru nece pravit razliku izmedju obicnog i r modela heheheh....
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Post Reply