Suzuki je zadnje fiskalne godine (od marta 2008 do marta 2009) prodao 3,28 miliona motocikala. U svjetlu ove ,,pretubancije'' još se ne zna kakva će biti politika VW-a prema motociklima, no sigurno je da će ova finansijska inekcija prijati. No, hoće li se pojaviti i motocikl sa VW logom? Znamo da je jedan VW motor iskorišćen da pogoni motocikl (turbo-dizel iz Lupa za Thunder Star 1200) ...
VW kupio 20% Suzukija - to je to!
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
SuzukiVagen, a možda i bude GSX-R TDI (crveno)
Naime, Volkswagen je postao vlasnikom 19,9% dionica Suzukija. Na taj način su se ove dvije kompanije praktično ujedinile i kreću sa zajedničkim djelovenjem. Na ovaj način postali su veći od Toyote (koja je trenutno broj 1 u svjetu). Volskwagen ovim potezom dobija direkatan pristup tržištima koje je suzuki poodavno osvojio (misli se na Indiju i Kinu prije svega) u segmentu malih vozila, dok se Suzukiju vrata Evrope još više otvaraju. Naravno, tu je i pristup tehnologijama koje su do sada ove kompanije pojedinačno posjedovale. Ovo je odgovor i ne potez konkurencije, naime, dogovor o zajedničkom razvoju novih platformi potpisali su PSA (Peugeot-Citroen) i Mitsubishi, dok je Renault ima sličan aranžman sa kompanijom Nissan. Dobro, a zašto je nas briga za ovo?
Suzuki je zadnje fiskalne godine (od marta 2008 do marta 2009) prodao 3,28 miliona motocikala. U svjetlu ove ,,pretubancije'' još se ne zna kakva će biti politika VW-a prema motociklima, no sigurno je da će ova finansijska inekcija prijati. No, hoće li se pojaviti i motocikl sa VW logom? Znamo da je jedan VW motor iskorišćen da pogoni motocikl (turbo-dizel iz Lupa za Thunder Star 1200) ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
VW kupio 20% Suzukija - to je to!
Nema sta, nego sam pravi vizionar! Imam 201ks na parkingu, a sve iste firme!
Objedinjujemo se!
http://www.motori.hr/vw_kupio_20_suzukija_3914.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Volkswagen, najveći Europski proizvođač automobila, kupio je 20% udjela u Suzuki Motor Corp za 2,5 milijarde USD. VW je, kako se čini, zainteresiran za suradnju sa Suzukijem s ciljem rušenja Toyote s trona.
Iako je vijest više auto-orijentirana, vrijedi ju spomenuti. Suzuki je broj 1 po prodaji u Indiji, koja je veoma veliko tržište, a VW navodno ima namjeru surađivati u razvoju automobila. Kako će to utjecati na Suzuki motocikle, nismo upoznati.
http://www.motori.hr/vw_kupio_20_suzukija_3914.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Volkswagen, najveći Europski proizvođač automobila, kupio je 20% udjela u Suzuki Motor Corp za 2,5 milijarde USD. VW je, kako se čini, zainteresiran za suradnju sa Suzukijem s ciljem rušenja Toyote s trona.
Iako je vijest više auto-orijentirana, vrijedi ju spomenuti. Suzuki je broj 1 po prodaji u Indiji, koja je veoma veliko tržište, a VW navodno ima namjeru surađivati u razvoju automobila. Kako će to utjecati na Suzuki motocikle, nismo upoznati.
I kad stojim tesko me pratiti...
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Re: VW kupio 20% Suzukija - to je to!
primjetio sam da odkad se suzuki bacio na sirenje palete automobila, motori su poceli da postaju sve neinteresantniji, reciklirani stari modeli i slicno, u to ne ubrajam ove rr modele koji su im i dalje super ali ovi banditi b kingovi mi izgledaju bzvz, nista interesantno u klasi super mota i sport turinga sve neki ganci design prezvakan iz ranih 90ih.
meni mnogo prirodnije zvuci vw i yamaha posto su golf i r1 naj zastupljenija vozila.......
ja bih rekao da su napravili ovaj potez radi sirenja auto industrije nista korisno za motore nema u ovom braku, mada mi je drago jer ja ipak navijam za italijane......hihihihihihihihihihihihihihihihi
meni mnogo prirodnije zvuci vw i yamaha posto su golf i r1 naj zastupljenija vozila.......
ja bih rekao da su napravili ovaj potez radi sirenja auto industrije nista korisno za motore nema u ovom braku, mada mi je drago jer ja ipak navijam za italijane......hihihihihihihihihihihihihihihihi
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Radža aj fino priznaj jesi li na trojku stavio znak suzukija ili na gsr ww
+1389+
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
I ja sam istog mišljenja...OBIS wrote:primjetio sam da odkad se suzuki bacio na sirenje palete automobila, motori su poceli da postaju sve neinteresantniji, reciklirani stari modeli i slicno, u to ne ubrajam ove rr modele koji su im i dalje super ali ovi banditi b kingovi mi izgledaju bzvz, nista interesantno u klasi super mota i sport turinga sve neki ganci design prezvakan iz ranih 90ih.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- Gugi
- Silovatelj krivina

Hahahahahaha kakva firma.....
Sada ce jos napraviti Racing Fau Ve Pasat R6 crnoTe-crveno D-crveno I....

Sada ce jos napraviti Racing Fau Ve Pasat R6 crnoTe-crveno D-crveno I....
- wulfy
- NLB Moderator
Dizajner Nils Poschwatta je do skoro radio u VW grupaciji a magazinu Superbike je otkrio da je on bio zadužen da crta skice mogućih Vokswagenovih motocikala. Kaže da je istorija Volkswagen grupacije vezana za istoriju Audija koji je opet nastao na osnovama četri firme (zato četri kruga u znaku) Jedna od tih firmi je DKW, koja je opet vezana za Wanderer, a te dvije firme imaju solidnu istoriju motociklizma. Dakle, sa istorijske tačke gledišta Volkswagen se može vezati za motocikle i to je bila namjera (ili je još uvjek) marketinga u Volkswagenu prilikom lansiranja novih modela motocikala sa znakom VW. Takođe, iako su mislili možda da tehnologiju uzmu od japanaca za prvo vrjeme, radilo se o specifičnim VW motociklima koji bi pružali nešto što ne pružaju ostali motocikli, naročito japanski. naročito bi se vodilo računa o tehnologiji koja bi morala biti naprednija od konkurencije. To bi otprilike bio rezime tog članka koji je pisan iz razgovora sa gorepomenutim dizajnerom. Da bi potkrepio svoju priču Nils Poschwatta je pokazao i njegove skice koje je radio za potrebe VW grupacije.

- wulfy
- NLB Moderator
U Šangaju na sajmu automobila pojavio se dvotočkaš na Folksvagenovom štandu. Bilo je govorkanja da su Suzukijevi ljudi upleteni u ovaj posao. Bilo kako bilo, prvi dvotočkaš koji izlazi iz fabrike VW ima naziv E-Scooter. Težak je 20 kg bez baterija, a za pogon je zadužen električni motor snage 350 vati. Autonomija ovog vozila je oko 65 km uz maksimalnu brzinu nešto manju od 50 km/h. Baterija se inače lako skida sa skutera pa se može ponjeti sa sobom kada se parkira te se na mjestu parkiranja skutera (garaža, parking ili gdje već) ne treba nalaziti utičnica jer se baterija ponese do mjesta gdje se može najednostavnije puniti. Za sada je planirano da se ovaj skuter nađe samo na tržištu Kine. Hoćemo li ga gledati u u Evropi za sada ostaje otvoreno pitanje. Za kraj, evo dvije fotke sa sajma u Šangaju đe je i prikazan ovaj dvotočkaš.

-
Freeman
- Grijač guma

Ako je suditi po njihovim kolima, bice ovo najneudobniji skuter na svijetu 
- wulfy
- NLB Moderator
Izgleda da je gotovo, ništa od onoga GSX-R TDI (crveno)
Evo izjave predsjedajavujućeg Suzukija: ,,Danas je partnerstvo sa Folksvagenom otkazano. Suzuki će da traži povrat akcija koje posjeduje Folksvagen. Razočaran sam što moramo da preuzimamo ovakve mjere ali Folksvagen nam nije ostavio drugi izbor. Nastavili su da odbijaju naše pokušaje za pregovorima i to u više navrata. Ja sam više nego razočaran što rukovanje sa Dr. Vinterkornom prilikom dogovaranja partnerstva nije ispoštovano od strane dotičnog. U nedostatku saradnje i neispunjavanja ogovorenog nema više osnova da se partnerstvo nastavi. Sa prestankom partnerstva prestaje i razlog da VW zadrži akcije Suzukija. Zato ćemo da obnovimo partnerstvo kakvo je bilo i prije kao nezavisnih stranki koje se ne mješaju jedna drugom u poslove. Pozivam Dr. Vinterkona da ovo ispoštuje''
Mislim da je ovo poprilično jasno, još je samo falilo da kaže ,,i automobili koje pravite su očajni''
Evo izjave predsjedajavujućeg Suzukija: ,,Danas je partnerstvo sa Folksvagenom otkazano. Suzuki će da traži povrat akcija koje posjeduje Folksvagen. Razočaran sam što moramo da preuzimamo ovakve mjere ali Folksvagen nam nije ostavio drugi izbor. Nastavili su da odbijaju naše pokušaje za pregovorima i to u više navrata. Ja sam više nego razočaran što rukovanje sa Dr. Vinterkornom prilikom dogovaranja partnerstva nije ispoštovano od strane dotičnog. U nedostatku saradnje i neispunjavanja ogovorenog nema više osnova da se partnerstvo nastavi. Sa prestankom partnerstva prestaje i razlog da VW zadrži akcije Suzukija. Zato ćemo da obnovimo partnerstvo kakvo je bilo i prije kao nezavisnih stranki koje se ne mješaju jedna drugom u poslove. Pozivam Dr. Vinterkona da ovo ispoštuje''
Mislim da je ovo poprilično jasno, još je samo falilo da kaže ,,i automobili koje pravite su očajni''