AKCIJA....predlog

DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: AKCIJA....predlog

Post by DrMracni »

ja mislim da je bolje napraviti akciju pa ucestvovati nego da stvaramo obavezu da se placa svakog mjeseca, jednostavno ne volim obaveze pa makar bilo i 2e :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
tdm93
Grijač guma
Grijač guma

Post by tdm93 »

podržavam mračnog.
Odlućimo koga cemo pomoći i skupimo pare
APARTMANI "LIGHT HOUSE"
BIKER FRENDLY
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

nekako sam saglasan sa svima vama (par zadnjih postova). nikgold ima dobru ideju, ali takodje je tacno da ce to ljudima napravit neku obavezu. a i mislim i da bi vrlo, vrlo malo ljudi placalo. a kad se povede neka akcija onda je mogucnost odaziva monogo veca. posebno ako to nije svaki mjesec. licno cu ucestvovat sto god da dogovorimo, ali mislim da bi posebno sad (janua, februar ... ) bilo bas rano za neku akciju. osim ako je neko hitno davanje krvi itd. tu nedje bi trebalo i da bude moje razumijevanje za ono sto napisa space director. :) i mislim da bi se moglo pricekat sa nekom akcijom do nedje pred pocetak sezone. tako bi najavili neki nas "izlazak" u saobracaj. :think: (ovo mi je nedje luchka pominja ;) ) eto neko moje vidjenje za sad. :ugeek:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

NikGold wrote:Mozda je resenje na ziro racun kuće da se plaća mjesečna (neobavezna) članarina od 5e što nije mnogo ali kad se prikupi para može se ponešto odradit svaki 2-3 mjesec. U najvećem broju slučajeva bitnija je pažnja, ljudki gest,ispružena ruka nego sami novac.
dobar vrlo dobar predlog. zaboravih.
ovo bi moglo da predje u neki PRVI (ako ne grijesim) podgoricki moto klub. :?: smiju li se ovakva pitanja postavljat uopste? prastajte za off. :oops:
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Znate kako, ja bih koristio samo provjerene ,,metode''. S' tim u vezi ovo sa članirom mislim da ne bi funksionisalo (po iskustvu drugih) već su tzv. ad-hoc akcije ,,provjerena stvar''.

Zašto sam u ovom postu pomenuo neku drugu porodicu? Jednostavno, takvih i sličnih porodica u Crnoj Gori je, nažalost, previše i mi tu ne možemo ništa. Ali možemo napraviti pojedinačne, povremene akcije i tako nekome makar malo ublažiti muke a za uzvrat dobijamo ispunjeno srce. Sada ću biti surov, ali nekoj od mnogobrojnih porodica koji teško žive, opet je, pomalo lakše, onima koji su ,,medijski eksplotisani'' (ne bilo nikome tako lako) jer će se javiti da pomogne neko poput nas (zar ne?). Šta je sa onim porodicama koje su u sličnom stanju, a ne zna se za njih? Ja sam slučajno čuo za ovu porodicu. Naime, jednoj mojoj drugarici skoro je preminula majka poslije duge i teške bolesti. Ostalo joj je jedna količina pelena za odrasle i bilo joj je žao da ih baci te je pitala medicisku sestru koja je dolazila kod njih gdje bi ih mogla donirati. Tada joj je medicinska sestra pomenila porodicu Krstićević koja ima teško bolesnu kćerku kojoj su pelene konstantno potrebe. Ta porodica inače živi u teškim uslovima (ko je iz Budve zna za tzv. naselje ,,Palestina'' gdje žive). Ne moraju da budu oni, naravno, za bilo koji drugi predlog sam tu.

Eh, da, nije rano za akciju jer ovakve stavri bi trebalo odraditi tako da najviše 4-5 ljudi u ime svih nas dođe kod njih (kada skupimo za donaciju), i naravno, ne bih zvao medije.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

ja sam da pravimo neke akcije pomoci,ugrozenim ljudima,porodicama...kako god.mislim da mozemo ponesto da odvojimo i pomognemo onima kojima je ta pomoc bas potrebna.na kraju,nebitno koja je to porodica...izaberite i pokrenite akciju.mislim da ima dovoljno volje.kad se pomoc skupi...dali u parama i u robi ili hrani,ili raznoliko,nebitno...dovoljno je da podje neko od administratora i to ponese.uvjek sam bio za to da se izbjegnu mediji,mislim da je to pravilno....mi to sto radimo,radimo srcem a ne da bi nas tamo neko hvalio i prozivao.tako da se u globalu slazem sa wulfijem.po mome misljenju ovakve akcije treba da se pokrecu cesce,pa neka do ko sto moze....sto neko odje napisa,ima po crnoj gori dosta ljudi kojima je pomoc potrebna...nazalost.ajmo ljudi...pokrenite akciju,nemojte da dani prolaze... ;)
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

LION wrote:ja sam da pravimo neke akcije pomoci,ugrozenim ljudima,porodicama...kako god.mislim da mozemo ponesto da odvojimo i pomognemo onima kojima je ta pomoc bas potrebna.na kraju,nebitno koja je to porodica...izaberite i pokrenite akciju.mislim da ima dovoljno volje.kad se pomoc skupi...dali u parama i u robi ili hrani,ili raznoliko,nebitno...dovoljno je da podje neko od administratora i to ponese.uvjek sam bio za to da se izbjegnu mediji,mislim da je to pravilno....mi to sto radimo,radimo srcem a ne da bi nas tamo neko hvalio i prozivao.tako da se u globalu slazem sa wulfijem.po mome misljenju ovakve akcije treba da se pokrecu cesce,pa neka do ko sto moze....sto neko odje napisa,ima po crnoj gori dosta ljudi kojima je pomoc potrebna...nazalost.ajmo ljudi...pokrenite akciju,nemojte da dani prolaze... ;)

Sasa, istina je da ima ljudi kojima treba pomoci, ali je upitno koliko ima ljudi koji MOGU pomoci i pomagati iz mjeseca u mjesec.
Ja jos jednom ukazujem na to da medju nama ima ljudi koji u ovom trenutku zbog lose situacije (smanjenje plata, otkazi, lose ide privatni posao ili ga uopste nema) ne mogu da izdvoje 20e da bi pomogli nekome kome stvarno treba pomoc. Pogotovo ako je to iz mjeseca u mjesec.

Pogledajmo realno situaciju od prije dva mjeseca kad smo skupljali novac za MotoMrazeve. Bajkeri koji su dosli iz recimo Herceg-Novoga, to je najdrasticniji primjer. Ovako je donekle izgledao njihov troskovnik toga dana:
- 20e donacija
- 20e gorivo
- 4-5e trajekt
- 5e Sozina
- 3-4e odijelo Deda-Mraza
- 2-3-5e kafa, caj da se ugriju nedje usput
Ukupno 50-55e, a mozda cak put 60e, a da nisu ni sendvic pojeli, no su se mozda gladni vratili doma za trpezu. A dosta od njih ima veliku familiju, troskove, kredite, onabaveze i sve one muke koje nam zadnje dvije lijepe godine donesose.

I ovako da nastavimo iz mjeseca u mjesec? Mislim da to ne bi islo nikako, zato vas molim budite realni.
Niko nikome ne brani da se organizuje i napravi neku akciju u svojoj reziji, a sa ljudima koji dolaze na forum, ali necemo da se to na forumu namece kao neki imperativ pravljenjem spiskova, da nekome bude neugodno na prvom mjestu PRED SAMIM SOBOM, jer nije ucestvovao.

Sve sto ste napisali o dobrim djelima stoji, to se ne radi ni za reklamu, ni za hvalu, ni za medije, ali treba naci mjeru u svemu.
I kad stojim tesko me pratiti...
RRRRRRRR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Pedale :-)

Post by RRRRRRRR »

E za novljane ne brinite slobodno nece se potrositi! Ako se ne varam(ako grijesim ispravite me),u bijelu su bila cijela trojica a PG jedva dojica!Neznam koliko nas ima na forum al nek nam je na obraz i na dusu! BRUKA! A sto se tice akcija nemora ih biti bas svaki mjisec,ali bilo bi lijepo da ih ima sto vise! I nemora svako dati po 20€,nego koliko ko moze.Nekim mucenicima bi i malo bogatiji obrok ispunio srce i uljepsao dan!E sad sto se tice medija.nama reklama ne treba,ali mislim da bi nam oni vise koristili nego stetili!Jer sto vise ljudi prati nas rad,i sto vise ljudi sazna za nas,lakse cemo u buduce nalaziti sponzore za neke vece akcije! A sa druge strane kad budemo pomagali nekoj porodici za koju niko ne zna, mediji ce opet dobro doci,da i ostali cuju za nju,pa ce se uvijek naci jos ljudi dobre volje da im pomognu,kao u ovom zadnjem slucaju!A bili mediji ili ne bili,bilo bi lijepo da se pod OBAVEZNO svaka akcija snima bilo kakvom kamerom,da bar mi na forumu mozemo da gledamo kako su prosla druzenja i njihova iznenadjena i zadovoljna lica! I takooo... ;)
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Slazem se sa DIREKTOROM...Ne treba precerivati!
Slazem se takodje i sa "RRRRRRR" da treba sto vise akcija praviti ali realno situacija nije svima sjajna u svakom momentu i glupo je da se neko od nas osjeti BIJEDNIM
da zbog "precestih" akcija ne moze da bude ispunjen svojim zalaganjem i doprinosom time sto nece moci ucestvovati, zato treba "DOZIRATI" da bi mogli uvjek
djelovati i biti svi kao jedan u svakoj AKCIJI i time podizati sve veci nivo svijesti kod svih nas sve vise i svih onih koji sa strane gledaju da bi iz godine u godinu bili
sve veci brojcano i jaci u svim buducim humanitarnim akcijama. Za sad smo uspjesni sto smo uopste i postigli ovakav nivo i uspjeli da humanitarne akcije budu dio nas
i da bude nasa OBAVEZA svake godine da se ne preskache...a vjerujem da cemo u buducnosti napraviti samo vise i vise. Polako ali sigurno idemo i nece biti problema. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Ja mislim da su dvije akcije godisnje vise nego dovoljne i da na taj nacin na najbolji nacin pokazujemo nasu zajednicu drustvu. E sad, ja bih malo vise paznje posvetio nama, tj ove registracije te nas .ebu i oni znakovi sto jos stoje po gradu, u smislu da ako treba da skupimo koju paru i posaljemo nekog advokata da nesto cini.
Oprastajte.
Hold your horses, man
Freeride
Post Reply