Moto-klub ... (tri tacke)
- jagerbd
- NLB Moderator
- Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987
Re: Moto-klub ... (tri tacke)
ajde kao pomoc..ja se zanosio istom pricom odavno, statut je spreman i moze se dati bilo kome da ga koristi i ajde ljudi (apelujem najvise na sugradjane...BD)da se vise makar ofarbamo u te klupske boje, a onda cemo se baviti organizacijom
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Vespa PX 200 1987
- Mali
- Stoper

- Vozim: Aprilia SL 750 Shiver
Keeweay 250 ATV ;)
Nisam iz Crne Gore ali cu se rado pridruzit ovoj temi pa makar i malim savjetom jer imam ponesto iskustva sto se tice moto klubova.
Moto klub ima prednost sto drzi ljude na okupu i donekle se redovitije vidjaju i sastaju. Ljudi koji nose boje kluba obicno imaju i postovanje prema tim bojama pa se i u prometu i na susretima ponasaju dosta kulturnije (ako su kolege takvi naravno)
Registracija i papirologija nebi trebali bit neki problem, to se napravi jednom i traje dok traje klub.
Problem svakog kluba je isti (ma koliko to ljudi ne zele priznat): dok troica rade, petorica lade jajca!
To funkcionira dok jednom od ove troice ne pukne film i posalje sve u p.m. e onda klub ostaje mrtvo slovo na papiru.
Odrzavanje kluba trazi dosta vremena i odricanja ma koliko to u startu izgledalo zabavno.
Ovo sve govorim iz osobnog iskustva (iako sam relativno mlad
)
Rekao je jedan moj frend:Necu vise ni u crkveni zbor!!
Sad sam sretni i zadovoljni slobodni jahac
Uvijek spreman dati savjet i pomoc!!
Moto klub ima prednost sto drzi ljude na okupu i donekle se redovitije vidjaju i sastaju. Ljudi koji nose boje kluba obicno imaju i postovanje prema tim bojama pa se i u prometu i na susretima ponasaju dosta kulturnije (ako su kolege takvi naravno)
Registracija i papirologija nebi trebali bit neki problem, to se napravi jednom i traje dok traje klub.
Problem svakog kluba je isti (ma koliko to ljudi ne zele priznat): dok troica rade, petorica lade jajca!
To funkcionira dok jednom od ove troice ne pukne film i posalje sve u p.m. e onda klub ostaje mrtvo slovo na papiru.
Odrzavanje kluba trazi dosta vremena i odricanja ma koliko to u startu izgledalo zabavno.
Ovo sve govorim iz osobnog iskustva (iako sam relativno mlad
Rekao je jedan moj frend:Necu vise ni u crkveni zbor!!
Sad sam sretni i zadovoljni slobodni jahac
Uvijek spreman dati savjet i pomoc!!
Umjetnost je voziti dugo, a ne brzo!
- Laki 086
- Grijač guma

- Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........
Molim te pojasni mi malo ovo o održavanju kluba?Mali wrote:Odrzavanje kluba trazi dosta vremena i odricanja ma koliko to u startu izgledalo zabavno.
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
- Mali
- Stoper

Keeweay 250 ATV ;)
Nakon sto se okupe istomisljenici u jednu organizaciju kao sto je klub i nakon sto splasne entuzijazam i pocetni poletLaki 086 wrote:Molim te pojasni mi malo ovo o održavanju kluba?Mali wrote:Odrzavanje kluba trazi dosta vremena i odricanja ma koliko to u startu izgledalo zabavno.
odredjene obaveze ostaju. Logicni slijed nakon osnivanja kluba je predstavljanje javnosti, tu se obicno ide kroz razne dobrovoljne i humanitarne akcije a sva ta organizacija trazi odredjeno vrijeme.
Ako nakon predstavljanja ne nastavis sa slicnim aktivnostima ljudi te pocnu pitat: postoji li jos onaj klub?
To bi ti bilo odrzavanje u javnosti.
Sto se tice odrzavanja u "moto svijetu" prica je slicna:
Nakon stavljanja boja na ledja pocinjes obilazit susrete, posjecivat druge klubove i sirit krug prijatelja (istina, kad imas boje da te ljudi drugacije gledaju i lakse ti prilaze jer znaju "da igras po pravilima"), zatim dolazi vrijeme da i sami organizirate moto susret. Tu treba ulozit dosta truda i snage, na svakom susretu postujem domacine jer znam kako je to.
Da bi ti party pio sto uspjesniji moras obic dosta susreta, jer se obicno ide po pravilu uzvratnog susreta (kod koga si bio taj ima neku moralnu obavezu doc kod tebe) i nakon nekog vremena fizicki ne mozes pohvatat sve konce.
Klub je jedna lijepa stvar, lijepo druzenje i okupljanje, ali ako hoces da funkcionira 1/1 trazi odredjeni trud.
- Mali
- Stoper

Keeweay 250 ATV ;)
I redovno mazanje lancaTattoo wrote:Klasika...ulje...filteri...![]()
![]()
-
sadiul
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki ER5
Evo tema jeste malo stara ali ne znaci da se ne moze nastaviti.
Posto sam pazljivo citaao ovu temu mislim da je jako bitno osnivanje moto klubova
u Crnoj Gori, normalno registrovanih zvanicno u ministarstvo.
Mi vec dvije godine obilazimo skupove regijonu, i evidentno je da ako na nekom skupu
dodjete sa bojama kluba budete upisani kao posjetioc i od organizatora dobijete zahvalnicu
itd, jednostavno ljudi vas posmatraju kao neku ozbiljniju organizaciju dobijete neki svoj imidz.
Dok kao samostalni bajkeri uvijek ste nekako neprimjeceni (moraju da vam gledaju u tablice
da bi vidjeli odakle ste).
To su po meni neke od prednosti kluba kad su u pitanju moto skupovi.
Mnogi su komentarisali samu papirologiju sto se tice moto kluba, mi smo se prosle godine zvanicno
registrovali kao moto klub u Crnoj Gori, i spremni smo da svima pomognemo ko bude htio da
prijavi moto klub.Ovo kazem iz iskustva jer mi vec imamo jedan auto moto kross klub.
Sto se tice samog vodjenja kluba nema tu neke velike filozofije imate svoj ziro racun pecat itd...
Mislim da je ovo NLB okupljanje na Ivanovim Koritima pokazalo da su ljudi raspolozeni za bajkerska druzenja,
vjerovatno se slazete samnom da kod nas u Crnoj Gori imamo savrsena mjesta za organizovanje moto skupova
od predivnih,plaza,jezera,rijeka i planina pa da i mi budemo pravi domacini i organizujemo uspjesne motorijade
kao i sve zemlje u regijonu.
Posto sam pazljivo citaao ovu temu mislim da je jako bitno osnivanje moto klubova
u Crnoj Gori, normalno registrovanih zvanicno u ministarstvo.
Mi vec dvije godine obilazimo skupove regijonu, i evidentno je da ako na nekom skupu
dodjete sa bojama kluba budete upisani kao posjetioc i od organizatora dobijete zahvalnicu
itd, jednostavno ljudi vas posmatraju kao neku ozbiljniju organizaciju dobijete neki svoj imidz.
Dok kao samostalni bajkeri uvijek ste nekako neprimjeceni (moraju da vam gledaju u tablice
da bi vidjeli odakle ste).
To su po meni neke od prednosti kluba kad su u pitanju moto skupovi.
Mnogi su komentarisali samu papirologiju sto se tice moto kluba, mi smo se prosle godine zvanicno
registrovali kao moto klub u Crnoj Gori, i spremni smo da svima pomognemo ko bude htio da
prijavi moto klub.Ovo kazem iz iskustva jer mi vec imamo jedan auto moto kross klub.
Sto se tice samog vodjenja kluba nema tu neke velike filozofije imate svoj ziro racun pecat itd...
Mislim da je ovo NLB okupljanje na Ivanovim Koritima pokazalo da su ljudi raspolozeni za bajkerska druzenja,
vjerovatno se slazete samnom da kod nas u Crnoj Gori imamo savrsena mjesta za organizovanje moto skupova
od predivnih,plaza,jezera,rijeka i planina pa da i mi budemo pravi domacini i organizujemo uspjesne motorijade
kao i sve zemlje u regijonu.