Desni žmigavac i sirena istovremeno rade
-
Djoni
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki ER 5
Desni žmigavac i sirena istovremeno rade
Ovo se događa ponekad i izluđuje. Kada uključim desni žmigavac uključi se i sirena koja radi u ritmu žmigavca tako da imam svjetlosni i zvučni pokazivač smjera. Ovo se ne javlja kada uključim lijevi žmigavac već samo na desnom. Već san dva puta bio kod dva električara ali ne pomaže izgleda ne da im se zahebavati sa traženjem sitnice. Rasklopio sam i pregledao prekidač za žmigavac i ne daje nikakav spoj sa prekidačem za sirenu, preostaje puno drugih mogućnosti od lošeg kontakta na masu do "probijanja struje" sa žice za žmigavac na žicu za sirenu. Problem je što je to samo ponekad pa se ne može raditi i locirati (kao kada bi to bilo non stop). Ima neko neku ideju????
U demokraciji je zajamčena sloboda govora, samo nitko ne jamči slobodu nakon govora.
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
Re: Desni žmigavac i sirena istovremeno rade
-
Djoni
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki ER 5
Ne bi bilo dobro dosadilo bi brzo i onima kojima takvo što padne na pamet - iako me ne bi čudilo po ovim novim Evropskim mjerilima da bajker mora svjetliti ko novogodišnja jelka.ramaro wrote:Vi ste tek sad ušli u Evropu, ali je tvoj motor izgleda ispred svog vremena i predviđa nove bezbjednosne standarde... Ko zna, možda ćemo uskoro svi morati takvo nešto imati...
Potezao sam malo jače žice od sirene do prekidača - pa je navedeno prestalo sada me puca ideja da negdje na napajanju radi spoj na masi (valjda nađem).
U demokraciji je zajamčena sloboda govora, samo nitko ne jamči slobodu nakon govora.
- mali caca
- Grijač guma

- Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor - Location: Vancouver, BC
polgrdaj da nemas negde slabu masu
Pristojan momak, al' lud u mozak
-
Oliver
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki Bandit 1200
Dobro ti kaze mali caca, vjerovatno ti je slaba masa negdje.