i meni se taj fazon dopada....ali ga je teško izvesti na metalnom rezervoaru i na čepu koji ima bravu na sebi...
a opet posle slavina da dodaješ još jednu T cijevku ,pa da sa nje ide na to crijevo , ne znam kako bi funkcionisalo kad pumpa počne da vuče gorivo
optimizam i besparica part 2, tech talk pomoci oko servisa
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
Re: optimizam i besparica part 2, tech talk pomoci oko servi
ramaro wrote:Zanimljiva ideja, ali sumnjam da se može izvesti na motoru zbog nedostatka prostora. Kakva je šansa da nađeš pogodno mjesto ispod sjedišta na tačno određenoj visini i da prelivno crijevo niđe ne izađe iz nivoa goriva i prekine dotok do bočice. Po meni je najbolja i najjednostavnija budževina tog tipa ono sa jednim providnim crijevom neđe naprijed uz rezervoar. Ja volim jednostavna rješenja koja rade posaoVeDzA wrote:sto se tice rezerve,pade mi sledece na pamet:iskorititi posudu za glicerin sa mjeracem(prekidacem) instaliran na cepu.Bocicu postavit ispod sjedista u odredjenom nivou rezervoara,i sistemom spojenih sudova dobija se i lampica za rezervu...
na brzinu sto sam pogledao mislim da cu joj nac mjesta,a sto se nivoa boce tice,ne mora bit smjestena tanco na reezervu,meni bi odgovaralo i na pola rezervara da se pali sto je opet 13 l mislim...
kako mislis prelivno crijevo izadje iz nivoa?ono ide do nivoa cepa rez. pa kuda god...
Damir'Tattoo wrote:i meni se taj fazon dopada....ali ga je teško izvesti na metalnom rezervoaru i na čepu koji ima bravu na sebi...
a opet posle slavina da dodaješ još jednu T cijevku ,pa da sa nje ide na to crijevo , ne znam kako bi funkcionisalo kad pumpa počne da vuče gorivo
jes da nam tenere trose,ali ne vuku bas toliko
mislim da nece imati nikakvog uticaja na pumpu...
u svakom sl.,koliko glava toliko pameti,davajte predloge-misljenja pa da se sbudzi nesto
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Sistem spojenih sudova ti nece funkcionisati ako je bocica na koju bi stavio cep sa mjeracem hermeticki zatvorena. U tom slucaju nivo u bocici nece moci da prati nivo u rezervoaru. Isto vazi i za providno crijevo koje bi stavio paralelno sa rezervoarom. Ako bi bilo na vrhu zatvoreno ne bi nivo u crijevu mogao da prati nivo u rezervoaru. Jedini nacin da sistem spojenih sudova radi je da povezes, sa jos jednim crijevom, vrh bocice ili vrh providnog crijeva sa vrhom rezervoara kako bi sistem bio otvoren, jedino tako bi mogao da radi.VeDzA wrote:sto se tice rezerve,pade mi sledece na pamet:iskorititi posudu za glicerin sa mjeracem(prekidacem) instaliran na cepu.Bocicu postavit ispod sjedista u odredjenom nivou rezervoara,i sistemom spojenih sudova dobija se i lampica za rezervu...
Po meni previse komplikovano, a mislim da nije ni bezbjedno ovo raditi na motoru, povecavas mogucnost da dodje do prosipanja goriva.
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Restarujete km kad uspete i pratite to je najlakse. Mene nije volja nista drugo ugradjivati dok se ne kupi xtz
Mada podmazivac lanca moram
Sent from my RD02
Sent from my RD02
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- VeDzA
- Test vozač kaskader

jovan wrote:Sistem spojenih sudova ti nece funkcionisati ako je bocica na koju bi stavio cep sa mjeracem hermeticki zatvorena. U tom slucaju nivo u bocici nece moci da prati nivo u rezervoaru. Isto vazi i za providno crijevo koje bi stavio paralelno sa rezervoarom. Ako bi bilo na vrhu zatvoreno ne bi nivo u crijevu mogao da prati nivo u rezervoaru. Jedini nacin da sistem spojenih sudova radi je da povezes, sa jos jednim crijevom, vrh bocice ili vrh providnog crijeva sa vrhom rezervoara kako bi sistem bio otvoren, jedino tako bi mogao da radi.VeDzA wrote:sto se tice rezerve,pade mi sledece na pamet:iskorititi posudu za glicerin sa mjeracem(prekidacem) instaliran na cepu.Bocicu postavit ispod sjedista u odredjenom nivou rezervoara,i sistemom spojenih sudova dobija se i lampica za rezervu...
Po meni previse komplikovano, a mislim da nije ni bezbjedno ovo raditi na motoru, povecavas mogucnost da dodje do prosipanja goriva.
normalno,jedna tanka cijevka ide sa bocice do visine cepa rezervoara...
a sto cu doktore ako se opjanim nedjeDrMracni wrote:Restarujete km kad uspete i pratite to je najlakse. Mene nije volja nista drugo ugradjivati dok se ne kupi xtz
Sent from my RD02
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
Ada jesi lud svu crnu goru ćeš s po rezetvoara proć 
Moja i u teren i na put kad je natežem, sa nas dvoje na nju, nije prelazila 6,5l sa sređenim karbovima. Dok kad sam je uzeo potrošnja je bila 8,4l.
Tvoje je sređena do detalja tako da ti je bitno da znaš malo matematike i đe ima pumpi
Moja i u teren i na put kad je natežem, sa nas dvoje na nju, nije prelazila 6,5l sa sređenim karbovima. Dok kad sam je uzeo potrošnja je bila 8,4l.
Tvoje je sređena do detalja tako da ti je bitno da znaš malo matematike i đe ima pumpi
- VeDzA
- Test vozač kaskader

Par uputa da se ne bi izlagali nepotrebnom trosku kao ja
adapter za senzor pritiska najbolje je ponijeti kod nekog da ga napravi na strug..mnogo je jednostavnije.
mislio sam da nabavim fabricko kuciste za sijalicu,ali zaludna rabota,pa iskoristih led indikatorsku ljampicu kupjenu u quantum
sto se tice senzora pritiska ulja,treba provjerit o kojem tipu prekidaca se radi,jer prodavci veze nemaju.Prekidac u mirno stanje treba da ima spoj,a pod pritiskom ulja da prekine.ZAto fino ponesite multimetar sa sobom i provrjerite da se ne bi zajebali ka ja,pa mi svijetli kad radi motor
i normalno,naci adekvatne vrijednosti za pritisak....mislim da je 0,3-0,6 ali sam ja stavio malo jaci od 0,7

adapter za senzor pritiska najbolje je ponijeti kod nekog da ga napravi na strug..mnogo je jednostavnije.
mislio sam da nabavim fabricko kuciste za sijalicu,ali zaludna rabota,pa iskoristih led indikatorsku ljampicu kupjenu u quantum
sto se tice senzora pritiska ulja,treba provjerit o kojem tipu prekidaca se radi,jer prodavci veze nemaju.Prekidac u mirno stanje treba da ima spoj,a pod pritiskom ulja da prekine.ZAto fino ponesite multimetar sa sobom i provrjerite da se ne bi zajebali ka ja,pa mi svijetli kad radi motor
i normalno,naci adekvatne vrijednosti za pritisak....mislim da je 0,3-0,6 ali sam ja stavio malo jaci od 0,7

- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
Kako si je nabudzio sad jebenti
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Je li ovo senzor pritiska ulja od Golfa? Trebalo bi da je kontakt otvoren kad je motor upaljen, kad ima pritiska ulja. Pritisak ulja otvara kontakt, prekida minus pol i signalna lampica se gasi.
- VeDzA
- Test vozač kaskader

jes na pricu prodavca.nije dosao u kutijicu,nego mi je izvadio ćasu sa 5-6 komada,a ko zna od cega je
moze se prblem rijesit i preko releja,ali vjerovatnije cu uzet drugi senzor...

moze se prblem rijesit i preko releja,ali vjerovatnije cu uzet drugi senzor...
druze zovu iz yamahe,ne vjerujusLowRider wrote:Kako si je nabudzio sad jebenti