Džipijada i ja :)

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Džipijada i ja :)

Post by CAMARO SS »

U nedelju 24.08. se odrzala dzipijada po Orjenu.Ucestvovalo je 13-14 vozila i jedna Honda Dominator (pogodite cija :D ).
Sve sam se nesto razmisljao da li da idem motorom ...bicu jedini,ma rek'o nek ide zivot i eto mene,na kraju se ispostavilo da su jos dvojica razmisljali slicno kao i ja ali odustali jer su i oni mislili da ce biti jedini na motorima.Plan je bio da se okupimo u 7 na Kameno (u kafanu),polazak i pauza na Kameno (u kafanu).Nakon Kamenog sledeca destinacija je Vrbanj (pogadjate opet u kafanu :D ).Poslije pauze od pola sata krenulo se prema zeljenoj destinaciji Orjenska lokva.Iz ovog dijela puta nemam nikakav materijal na zalost.Nakon par kilometara pravi se pauza od pola sata da se sacekaju svi ucesnici da se skupe i da se malo nazdravi kako to dolikuje sa rakijom i sljivom :D Tu pada i prva slika :
Image
Odatle krecemo za Orjensku lokvu :
Image
Image
Image
Slike su vecinom izvadjene iz videa uz pomoc Print screen i Painta tako ne zamjerite na kvalitet istih :D
Nastavak kasnije posto moran ici da nesto zavrsim neplanirano :)
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Džipijada i ja :)

Post by DrMracni »

nastavak obavezno, ovo za sad odlicno izgleda...
ja sam orjen ostavio kad obe nase sjevernije planine postanu previse hladne. mada nikad se ne zna...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Da nastavim sa pisanjem.
Poslije razgledanja okoline i druzenja (sa rakijom i sljivom :D ) nastavio se put prema Orjenu.Cijelim putem je put sa malo vecim kamencicima pa nije pretjerano udobno za voznju.Iz ovog dijela puta imam samo jednu sliku koju sam izvukao a to je pred Orjensku lokvu ..kasnije cu pokusati jos koju dobru da izvucem.
Image
Po dolasku :
Image
Image
Tu se izvadila muzika(na agregat ..malo sam i za ozvucenjem zaludjen pa je bilo 'malo' glasno ) malo da se veseli i prva pauza za dorucak taj dan i hladjenje uz pivo :)
Nase ratne zalihe vitamina E :D
Image
Tu smo se zadrzali jedno sat i 30 min uz druzenje i upoznavanje ljudi koji nisu stigli da se upoznaju u prethodne 3 kafane :D.
Rostilj se nije palio zbog sledece destinacije a to je selo Crkvice tj u jedan fin park u sred sume pored puta.
Sledecih 100m puta je dosta los jer je to alternativna precica austrougarskom putu koji se na tom dijelu obrusio sa obije strane i bilo je rizicno autima da idu tuda a meni glupo da idem sam. :)
Ne obracajte paznju na natpis na retrovizoru ..to je protiv uroka :mrgreen:
Image
prelaz na stari put :
Image
Ovo je bolji dio te precice :D
Image
Nakon nevjerovatnih 10min opet pauza :D
Cekaju se svi ucesnici da se prikljuce koloni.
Sad vidim da mi se neke slike nisu uploadovale pa nastavljam za 20-30 min dok jos imam inspiracije za ovaj iovako sazeti text
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Nakon pauze od 15-20 min i plakanja od smijeha zbog raznih zajebanata opet se krenulo dalje prema Crkvicama.
Nakon par km pauza OPET
Image
Image
Malo zajebancije na suncu uz pivo :D i jadna slika
Image
Nakon nastavka malo se vozilo kroz hladovinu sume u vrlo lijepom ambijentu
Image
Image
Image
Stigli smo u Crkvice ..slika nemam nego 2 sa dolaska i odlaska :)
Image
Image
Tu se vec pravio rostilj ...par rostilja :) dobro druzenje uz muziku i pivo ..kasnije je donesena jagnjetina sa raznja.
Na zalost tu sliku nemam jer su ga vec razbucali dok sam dosao do njega :D
Probao sam dosta specijaliteta ali ovako dobro spremljeno jos nisam. Da li je to zbog vrucine,piva ili neceg treceg ali sam tada probao najbolju jagnjetinu do tada.
Tu smo se zadrzali nekih 3-4 sata po mojoj procjeni i vrijeme je bilo da se ide dalje
Dogovor je bio da se pravi sledeca pauza na Ubaljsku pijacu ..livada pored puta.Punih stomaka krece se dalje
Malo smo se zagubili i krenuli nazad istim putem jer se tu racvaju putevi pa smo pogresno skrenuli :D
nakon malo kruzenja izlazimo na pravi put ..sada je dobar dio asvalt pa i nije toliko zanimljivo :D
U putu smo prosli pored velike austrougarske pekare iz 1907 koja je sluzila za pravljenje hleba za vojsku:
Image
Nakon par km opet na omiljenu podlogu :D
Image
Kamenje po putu je uzelo i svoj prvi danak
Prijatelj odlucuje da bude najbucniji i skida auspuh (od neku cuku na putu ) :mrgreen:
Image
Put postaje sve gori i gori ...dobar dio puta sam vozio stojeci jer mi je nekako lakse bilo voziti tako po tolikim cukama cukama
Dobar dio puta je izgledao ovako :
Image
Napokon dolazimo do sledece stanice Ubaljska pijaca.
Image
Naravno odma se vadi da se jede i pije na kraju su se i gusle oglasile :mrgreen:
Cavrljalo se o svemu,dogovarale razmjene,neki brali cajeve koji su se razumjeli u to a neki se i trijeznili :D
Pauza je trajala nekih sat-dva odakle smo ja i 3 vozila krenuli prema kuci.Par njih je vec otislo a jos 7-8 vozila je ostalo da se jos druze.
Jedna slika sa puta
Image
Krenuli smo putem preko Dugunje i Dizdarice i pravac kuci.
Duzina puta ...nemam pojma posto mi ne radi kilometar sajla ali nisam potrosio vise od 5 litara.
Krenuo sam ujutru u 6 i 30 a dosao kuci popodne oko 7 i 45.
Kasnije cu pokusati da napravim mapu puta ako uspijem tj ako nadjem neki progam i ako budem znao :mrgreen:
Ovo je moj mali doprinos,ako nije nesto nema veze a ako se kome svidja jos bolje :D
Ne zamjerite mnogo ...ovo je prvi put da pisem ovako nesto a i samo sam ja imao kameru i napravio koju sliku telefonom i to kad mi je bilo na pameti.
Planiram opet u skorije vrijeme da odem gore i malo bolje slikam pekaru i tvrdjavu koju sam vidio na brdo u blizini pekare
Last edited by CAMARO SS on 29 Aug 2014 07:41, edited 1 time in total.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ima nesto lijepo u ovom golom krsu :)
a inace sto se hrane tice, poslije takve voznje i svezeg vazduha vjerum mi da sve ima odlican ukus..
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

vala da odete na ovakvu voznju, a da nista ne pojedete, ne razmumijem! :mrgreen:
prelijepo. volio bi i ja da vidim ovu planinu.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

lijepe slike a predjeli
samo se pazite sa tim obiljezjem da ve ko ne napane
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

nece sa ovim nema sanse! mada vjerujem da raznih zivotinja ima po planini! :mrgreen:
Montenegro
Grijač guma
Grijač guma

Post by Montenegro »

Nekad ih je bilo u šumi :)
BalsaNo1
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM adventure 1190,Yamaha XT660X,Yamaha R6

Post by BalsaNo1 »

Uljara legendarna :D
Ne mozes bit star i mudar ako nisi bio mlad i lud!!!!!!!!!
Post Reply