Kupovina polovnog enduro motora

Predstavljanje , sta vozite i nevozite...
Post Reply
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper
Vozim: Početnik...

Re: Kupovina polovnog enduro motora

Post by Dzoni_pocetnik »

Mikan wrote:Dzoni,drugar mi skoro nudio motor od njegovog druga iz NK.Motor je Tomos SE125F to je onaj sa Yamahinim agregatom 125cc koji spominjes.,2012g.registrovan 1100e.Mozda vec znas za taj motor posto si i ti iz NK.A ako ne mogu da ti nadjem kotakt,pozdrav.PS sad se sjetih,vrlo je vazno i koliki si,visina i tezina za ove motore male kubikaze.
Mikane, ako budes kako mogao naci kontakt tel, dobro bi bilo, pa bih se cuo i pogledao motor, kad je vec u NK...Hvala
Za pocetak moze i 125, dok se ustosam i sl, a onda bih gledao nesto vece, ako vidim da mi treba jace i vece :)
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper

Post by Dzoni_pocetnik »

VeDzA wrote:
NikGold wrote:Kloni se enduro motora i enduraša.
Jedini savjet a uz to i besplatan

Objasnio :D
Pa cekaj, NikGOld, ti vozis Hondu xr650r...zar to isto nije enduro motor? :)
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper

Post by Dzoni_pocetnik »

NikGold wrote:Kloni se enduro motora i enduraša.
Jedini savjet a uz to i besplatan
Pa cekaj, NikGold, ti vozis Hondu xr650r...zar to isto nije enduro motor? :)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Dzoni_pocetnik wrote:
Mikan wrote:Dzoni,drugar mi skoro nudio motor od njegovog druga iz NK.Motor je Tomos SE125F to je onaj sa Yamahinim agregatom 125cc koji spominjes.,2012g.registrovan 1100e.Mozda vec znas za taj motor posto si i ti iz NK.A ako ne mogu da ti nadjem kotakt,pozdrav.PS sad se sjetih,vrlo je vazno i koliki si,visina i tezina za ove motore male kubikaze.
Mikane, ako budes kako mogao naci kontakt tel, dobro bi bilo, pa bih se cuo i pogledao motor, kad je vec u NK...Hvala
Za pocetak moze i 125, dok se ustosam i sl, a onda bih gledao nesto vece, ako vidim da mi treba jace i vece :)

Samo ces pare bacit ;)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dzoni_pocetnik wrote:Za pocetak moze i 125, dok se ustosam i sl, a onda bih gledao nesto vece, ako vidim da mi treba jace i vece :)
4T motor od 125 ccm kakav je ovaj Tomos ce ti brzo dosaditi, nema to snage, ja sam imao prilike da ga probam po Trebjesi, na nekim mjestima se ugasi, nema snage za neke uspone. Kupis Tomos 125, ulozis pare, poslije tri voznje, ako si pravi enduras, vidis da nemas motor.
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper

Post by Dzoni_pocetnik »

jovan wrote:
Dzoni_pocetnik wrote:Za pocetak moze i 125, dok se ustosam i sl, a onda bih gledao nesto vece, ako vidim da mi treba jace i vece :)
4T motor od 125 ccm kakav je ovaj Tomos ce ti brzo dosaditi, nema to snage, ja sam imao prilike da ga probam po Trebjesi, na nekim mjestima se ugasi, nema snage za neke uspone. Kupis Tomos 125, ulozis pare, poslije tri voznje, ako si pravi enduras, vidis da nemas motor.
Hvala na infor..Nista onda, idemo dalje, mozemo bolje..trazimo 250cc ;)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Mi se malo salimo za izbjegavanje endura(vise je na racun stanja na CG trziste endura),a ja se iskreno nadam da cemo bit bogatiji za jos jedbnog endurasa,tim prije sto zivis u prijestonicu endura crne gore :P

Tomos o kojem je rijec je preslab za to sto tebi treba...sigurno da ce ti se svidjet kad ga budes probao onako lednog po ravnom asfaltu,ali ako krenes,recimo,put kapetanovog ima s dusom da se dijeli bar 5 puta u pauzama za hladjenje :D

Ti si krenuo u dobrom pravcu,250 + ccm 4T,i ne preko 150 kg.
Pegaz ti je dosta tezak..oko 190 kg,ne mozes ga zadrzat da ne pane i ne bi ti odgovara za off road,ali naravno mozes da probas i vidis..
Losa vijest je da u cg to ne postoji,cak i da imas duplo veci fond!
Zracak nade su ti dva DR-350(jedan se prodaje,za drugi nisam siguran),kod druga Krsta.DR legendarni motor,ima 30 i kusur konja,elek.starter,lak...odlican za pocetnika,a tesko da ti moze dosadit.
Ja da imam "vremena" bi ga uzeo,ali...
Mozes se povezat sa jankom(nikgold),oni imaju neku stazu,pa da probas da li ti odgovara.

Sto se tice uvoza,za te pare tesko...
Racunaj da si se sa uvozom u startu "zaheba",jer na cijenu motora preko grane dodajes troskove puta,papirologiju,carinu,pdv..otprilike 400 e ti dodje(bez registracije),za malo starije motore,takodje racunaj i komplet ulaganje gume,lanac,lancanici...tesko da dodju da valjaju.

Preporucio bih ti da izbjegavas bosnu,osim ako ne ispane neka dobra kombinacija,a da je blizu.To ti pricam iz licnog iskustva.Isao sam do sarajeva da vidim jedan dr 350,i ispade da je motor baraka,a na slike lutka...kasnije se ispostavilo da su slike u oglas stare 2(dvije) godine.Cuo sam se i sa bar desetak prodavaca,i kako dublje ide prica stvari se otkrivaju,pa na kraju od motora u odlicno stanje,dodjemo do rastavljenog bez papira :D
U srbiju je neke jade bolja situacija(mada imam i tamo vanzemaljaca za primjer),ali svakako moras bit oprezan,trazit da ti sve papire slikaju i posalju,a ako se ne razumijes u motore,bolje i da povedes nekog.

Vjerova ili ne,ja sam kod nas trazio(i sad trazim) hard enduro evo ce 3-ca godina,i jos ne nadjoh.
Sad vidis da je bolje uzet skuter,ili nesto da vatas 300,sto ce ti enduro!? :lol:
Dzoni_pocetnik
Stoper
Stoper

Post by Dzoni_pocetnik »

VeDzA wrote:Mi se malo salimo za izbjegavanje endura(vise je na racun stanja na CG trziste endura),a ja se iskreno nadam da cemo bit bogatiji za jos jedbnog endurasa,tim prije sto zivis u prijestonicu endura crne gore :P

Tomos o kojem je rijec je preslab za to sto tebi treba...sigurno da ce ti se svidjet kad ga budes probao onako lednog po ravnom asfaltu,ali ako krenes,recimo,put kapetanovog ima s dusom da se dijeli bar 5 puta u pauzama za hladjenje :D

Ti si krenuo u dobrom pravcu,250 + ccm 4T,i ne preko 150 kg.
Pegaz ti je dosta tezak..oko 190 kg,ne mozes ga zadrzat da ne pane i ne bi ti odgovara za off road,ali naravno mozes da probas i vidis..
Losa vijest je da u cg to ne postoji,cak i da imas duplo veci fond!
Zracak nade su ti dva DR-350(jedan se prodaje,za drugi nisam siguran),kod druga Krsta.DR legendarni motor,ima 30 i kusur konja,elek.starter,lak...odlican za pocetnika,a tesko da ti moze dosadit.
Ja da imam "vremena" bi ga uzeo,ali...
Mozes se povezat sa jankom(nikgold),oni imaju neku stazu,pa da probas da li ti odgovara.

Sto se tice uvoza,za te pare tesko...
Racunaj da si se sa uvozom u startu "zaheba",jer na cijenu motora preko grane dodajes troskove puta,papirologiju,carinu,pdv..otprilike 400 e ti dodje(bez registracije),za malo starije motore,takodje racunaj i komplet ulaganje gume,lanac,lancanici...tesko da dodju da valjaju.

Preporucio bih ti da izbjegavas bosnu,osim ako ne ispane neka dobra kombinacija,a da je blizu.To ti pricam iz licnog iskustva.Isao sam do sarajeva da vidim jedan dr 350,i ispade da je motor baraka,a na slike lutka...kasnije se ispostavilo da su slike u oglas stare 2(dvije) godine.Cuo sam se i sa bar desetak prodavaca,i kako dublje ide prica stvari se otkrivaju,pa na kraju od motora u odlicno stanje,dodjemo do rastavljenog bez papira :D
U srbiju je neke jade bolja situacija(mada imam i tamo vanzemaljaca za primjer),ali svakako moras bit oprezan,trazit da ti sve papire slikaju i posalju,a ako se ne razumijes u motore,bolje i da povedes nekog.

Vjerova ili ne,ja sam kod nas trazio(i sad trazim) hard enduro evo ce 3-ca godina,i jos ne nadjoh.
Sad vidis da je bolje uzet skuter,ili nesto da vatas 300,sto ce ti enduro!? :lol:
Hvala Vedza...ovaj DR-350 mi izgleda kao bas nesto sto trazim :D
Je li ga prodaje Krsto (GoldNK) ili on samo ima stazu :D
Zanimalo bi me kolika mu je cijena, pa da procijenim mogu li se kako rasteci "vremenski" :D

Zaboravih reci, visok sam oko 186-187 cm valjda, tezak oko 85-86 kg.
markobr
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350

Post by markobr »

E Dzoni, ja tražim hard enduro evo skoro pet mjeseci. :D
Moram ti reći da što se tiče Crne Gore vjeruj mi da svaki dan oglase gledam i da još ništa ispalo nije :)
Moj budžet je malo "jači" ali ne puno oko 3k eura i u CG nisam mogao barem do sada da nađem ništa.

Onda sam krenuo da tražim u SRB, HR, ITA, FR, NJEM i našao sam neke motore ali (uvijek ima ALI) onda su nastali problemi, to su problemi oko papira koji su potrebni za izvoz.

U HR nađem motor, pa skoro sam krenuo za HR da ga uzmem, Na kraju vlasnik ne može da mi završi jedan papir koji meni špediter traži, motor ne može bez tog papira da uđe u CG. Motor je zadnji put registrovan 2012. Plus nije imao žmigavce, ventilator i sirenu.

U SRB ista priča, nađem motor kontaktiram vlasnika ni taj ne može vani, kaže da nije platio nešto što je trebalo i sad ne može da dobije neki papir za izvoz.

Jedna stvar sa kojom sam se susreo kod svih vlasnika je ta da mi je svaki od njih rekao da oni uopšte ne registruju motore i da je dovoljan samo papir da je motor u tvom vlasništvu, ostalo ima ne treba. Bitno je samo ne izlaziti sa njim u saobraćaj.

U Italiju sam našao neke motore ali je problem kako ih dovesti ovamo. Ovi ljudi što ih ja poznajem a rade sa tim su ograničeni samo na određene gradove i onda mi se i potraga suzila samo na te gradove u kojima je bilo slabo ovih motora što ja tražim. Mada ih u ITA ima dosta i mislim da ako tamo na kraju ne nađem motor neću ga niđe naći.

Imam druga u FR i njega sam angažovao oko potrage :D Tamo sam naišao na isti problem. Svaki motor koji sam posalo ovom drugu da zove ili da pogleda nema homologaciju, što znači da ga ne može registrovat a ne može ni papire za njega da dobije da bi ga meni poslao.

Još jednom da se ogradim, ja tražim isključivo KTM EXC-F koji mogu da registrujem, znači da mi ima sve što je potrebno za to. Ne želim da mi policija pravi proleme itd. Gledao sam i druge motore ali su skoro svi bili bez ovih stvari za registraciju. Svaki motor što sam našao gledao sam da mi imao ovo što tražim i kada sam kontaktiorao vlasnike prvo sam za ovo pitao. Naravno moram se ograničit i sa budžetom.

U Srbiji sam našao jedan DRZ-400E koji je bio kao nov, ali mi je bio mnogo skup da ga dovedem u CG. Skup mislim da mi je cijena bila dosta preko budžeta a nisam imao para da dodajem.

Moram se zahvaliti i Ivanu (DrMračni) jer sam ga ubijao porukama u tom periodu :D
Ivane, plaćam pivo ;)

Sad sam malo stao sa traženjem, dao pare u druge rabote ali se nadam da ću poslije sezone opet nešto gledati, sad za sad ništa.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

A nama mrzno da vrbujemo endurase :liar: :liar: :liar:
Slobodno sto vise pitanja, i da probas prvo! Marko je probao i evo vidis sta sad radi :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply