Mi se malo salimo za izbjegavanje endura(vise je na racun stanja na CG trziste endura),a ja se iskreno nadam da cemo bit bogatiji za jos jedbnog endurasa,tim prije sto zivis u prijestonicu endura crne gore
Tomos o kojem je rijec je preslab za to sto tebi treba...sigurno da ce ti se svidjet kad ga budes probao onako lednog po ravnom asfaltu,ali ako krenes,recimo,put kapetanovog ima s dusom da se dijeli bar 5 puta u pauzama za hladjenje
Ti si krenuo u dobrom pravcu,250 + ccm 4T,i ne preko 150 kg.
Pegaz ti je dosta tezak..oko 190 kg,ne mozes ga zadrzat da ne pane i ne bi ti odgovara za off road,ali naravno mozes da probas i vidis..
Losa vijest je da u cg to ne postoji,cak i da imas duplo veci fond!
Zracak nade su ti dva DR-350(jedan se prodaje,za drugi nisam siguran),kod druga Krsta.DR legendarni motor,ima 30 i kusur konja,elek.starter,lak...odlican za pocetnika,a tesko da ti moze dosadit.
Ja da imam "vremena" bi ga uzeo,ali...
Mozes se povezat sa jankom(nikgold),oni imaju neku stazu,pa da probas da li ti odgovara.
Sto se tice uvoza,za te pare tesko...
Racunaj da si se sa uvozom u startu "zaheba",jer na cijenu motora preko grane dodajes troskove puta,papirologiju,carinu,pdv..otprilike 400 e ti dodje(bez registracije),za malo starije motore,takodje racunaj i komplet ulaganje gume,lanac,lancanici...tesko da dodju da valjaju.
Preporucio bih ti da izbjegavas bosnu,osim ako ne ispane neka dobra kombinacija,a da je blizu.To ti pricam iz licnog iskustva.Isao sam do sarajeva da vidim jedan dr 350,i ispade da je motor baraka,a na slike lutka...kasnije se ispostavilo da su slike u oglas stare 2(dvije) godine.Cuo sam se i sa bar desetak prodavaca,i kako dublje ide prica stvari se otkrivaju,pa na kraju od motora u odlicno stanje,dodjemo do rastavljenog bez papira

U srbiju je neke jade bolja situacija(mada imam i tamo vanzemaljaca za primjer),ali svakako moras bit oprezan,trazit da ti sve papire slikaju i posalju,a ako se ne razumijes u motore,bolje i da povedes nekog.
Vjerova ili ne,ja sam kod nas trazio(i sad trazim) hard enduro evo ce 3-ca godina,i jos ne nadjoh.
Sad vidis da je bolje uzet skuter,ili nesto da vatas 300,sto ce ti enduro!?