Stari ADV ili Touring, CG-Inostranstvo

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: DR650se

Stari ADV ili Touring, CG-Inostranstvo

Post by Off-road »

Pozdrav svima,
od Nenad Vasica iz Herceg Novog.
Prije dvije godine sam kupovao Dr650 i tada bio u prepisci ovdje na forumi sa ekipom koja vozi u brdima.
Iako redovno pratim forum, slabo se oglasavam. Priroda posla mi je takva da sam rijetko doma i nemam mnogo vremena da vozim, samim tim, niti ista da napisem na forumu.
Medjutim
Razmisljam o kupovini jos jednog motora, necega sto je vise pogodno za asfalt (aprilia caponord, africa twin, super tenera) sve motori starijih godist iz devedesetih i ranih dvehiljaditih, kojih kako vidim i nema kod nas na oglasima.

Ono sto me interesuje je, da li neko zna koja su ogranicenja kod uvoza, to jest preciznije tehnickog pregleda i registracije, na godine, izduvne gasove i slicne stvari? Sta je ono sto me ogranicava i udaljava od odredjenih modela i godista?
Jedino sto sam nasao na internetu je da, od aprila trebala da stupi na snagu euro5 norma za uvoz, ali tu spominju motorna vozila, ne konkretno koja. Tako da nisam uspio da upratim, da li se odnosi na sva motorna vozila ili samo automobile.
Nisam kuci i nemogu da odem do nekog od tehnickih, osigiravajucih drustava i pitam.

Takodje ako neko zna i ima nesto od ovog tipa motora na prodaju, bio bi zainteresovan da pogledam.

Hvala svima, pozdrav.
Last edited by Off-road on 09 Sep 2018 20:17, edited 3 times in total.
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Re: Stari ADV ili Touring, CG-Inostranstvo

Post by ramaro »

Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Off-road »

Pojavljivale su mi se SQL greske pri postavljanju, molim administratore-moderatore, da izbrisu i ostave samo ovu temu, otvorene su tri iste, greskom.

Hvala
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Off-road »

Vidio sam ga na oglasima, svidja mi se, ali dok se nevidi uzivo nista. Pitanje je, da li tako nesto moze da prodje prvi tehnicki kod nas i da se registruje.
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Koliko ja znam, može. Mislim da za motore nema tih ograničenja, još se nijesu sjetili ;-)
Ja sam prošle godine ocarinio jedan stari motor iz 1994 g. Veći je problem naći dobro očuvan primjerak starijeg motora, a da nije preskup pa da na kraju poslije transporta, carine, PDV-a, servisa... bude veća dara nego mjera.
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Off-road »

Jasno, slazem se u potpunosti i najradje bih kad bi mogao naci nesto tako kod nas, medjutim koliko vidim tesko.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Uzmi bilo šta i vozi, sigurno ćeš se pokajati, ali život prolazi...
Polako žuri - Festina lente
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Off-road »

Kesha wrote:Uzmi bilo šta i vozi, sigurno ćeš se pokajati, ali život prolazi...
Tako je, a gledam da uzmem nesto starije jeftinine malo vece, posto sam i ja gabaritan, samo da se vozi, dok nova Yamaha tenera neizadje na trziste. Stvarno mi je nova tenera zapala za oko.
Nego Yamah ko da pravi svemisrki brod a ne motor, Vec dvije i po godine pricaju o motoru i samo pricaju.
Doduse pustise par klipova na youtube u zadnih par mjeseci sa ovog world raida, bez i jedne konkretne informacine o motoru.
Cujem price da ustvari cekaju novu euro normu za izduvne gasove koja treba sad negdje da izadje. Mada neznam koliko je ta prica istinita.
Ja dolazim doma sa mora za mjesec dana i gledam ne bi li nasao ista, jer odmor brzo prodje, a ja sam kao sto rekoh malo gabaritan pa zato i gledam neki od starijih ADV ili turera, mada kako stvari stoje zavrsicu sa nekom Yamahom xt660, koliko vidim toga ima da se kupi.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Zanima li te Honda Transalp? Noviji model,sa ovalnim farom. Drugar će verovatno da ju prodaje pa da vas spojim ako hoćeš.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Off-road »

Interesantan motor, sad sve zavisi od stanja motora i cijene, ali bih voli da vidim sta covjek nudi.
Moj email je nebooder@gmail.com zanima me upravo tako nesto.
Hvala na ponudi Galiote :)
Post Reply