ma znam, zato sam se i javio...cijena ti govori sve... nema bembare za te pareGugi wrote:Roki wrote:Aj, zivota ti, ako nadjes kakvog 1200 GS-adv za 8000 € rezervisi ga za meneGugi wrote:
Vidjeh i ja jednoh u Magnus Moto , prodaju ga polovnog oko 8.000 jeuraAko malkice bolje procitas vidjeces da se moj post odnosi na Caponord, a ne na GS-ADV
BMW R1200GS Adventure VS. Aprilia ETV 1000 Caponord
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Re: BMW R1200GS Adventure VS. Aprilia ETV 1000 Caponord
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- Ichko
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha aerox :)
Dizajn i izgled su svakako na aprilijinoj strani, i tu joj nema ravnoga, ali ipak sve ostalo je prepusteno bmw-u...E sad Sale ti vidji sto bi prije, mada kad je ta klasa motora u pitanju i kada su u pitanju duza putovanja nebi mnogo gledao izgled... 
2003 Yamaha Wr 450F (supermoto) - SOLD
-
areout
- Grijač guma

GS Adventure? Ajde obican GS i nije toliko ali Adventure ima sve sto je potrebno za ozbiljan off...cak i nealuminijske tockoveSpace Director wrote:Kao sto neko rece, realnije je uporedjivati Caponord i Varadera, a sto se BMW-a tice, prije BMW 1200 RT, nego GS-a. Namjena im je ista, putovanja, ali ljudi ipak radije putuju GS-om. Inace, GS je skracenica od Gelände/Straße, German: off-road/road (o ovome bi se dalo raspravljati, koliko je on za neki zahtjevniji offroad)
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Ne mogu se sabirat babe i zabe,niti ETV poredit sa GS-om 
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Mislis da je motor od:areout wrote:GS Adventure? Ajde obican GS i nije toliko ali Adventure ima sve sto je potrebno za ozbiljan off...cak i nealuminijske tockoveSpace Director wrote:Kao sto neko rece, realnije je uporedjivati Caponord i Varadera, a sto se BMW-a tice, prije BMW 1200 RT, nego GS-a. Namjena im je ista, putovanja, ali ljudi ipak radije putuju GS-om. Inace, GS je skracenica od Gelände/Straße, German: off-road/road (o ovome bi se dalo raspravljati, koliko je on za neki zahtjevniji offroad)
Dry weight 223 kg (491.6 pounds)
+
Fuel capacity - reserve 33 l (8.7 gallon US) - 4 l (1.1 gallon US)
+
Ulje (bar 4l),
znaci 259kg bez kofera i prtljaga, motor za ozbiljan offroad?
I kad stojim tesko me pratiti...
- blazo.milic
- NLB Moderator
- Vozim: GS1200 Adventure
Mislim da pricamo o dva motora koja nikako ne mogu da se uporedjuju.
Meni se prije svidjao Capanord ali nesto bio puno para. MIslim da je novi bio ko 11-12 keka.
E sada ako imas para bez razmisljanja BMW ADV, a ako nemas sacekaj da skupis pa onda BMW ADV to je moj savijet.
E da i pitanje je sto planiras sa motorom, hoces li samo asfalt ili ces malo van.
Hoces li da ga bas maltretiras ili da ga mazis.
Hoces li motor ili ne
hahaha ovo zadnje je zajebancija.
Vidi ni ADV nije od celika i on se moze slomiti, medjutim ipak je mnogo bolji.
NikGold je pomenuo Sashu. I ja sam moj motor kupio od njega, a on je odmah poslije kupio novim model.
A kad sam jednom pitao Gasha sta sljedece .... reko je nemam pojma, valjda novi BMW ADV!
Tako da mislim da je to jasna stvar.
Roki je dobro rekao ako nadjes ADV-a za 8000 onda ga odmah uzmi, i ja bi jos jedan
Meni se prije svidjao Capanord ali nesto bio puno para. MIslim da je novi bio ko 11-12 keka.
E sada ako imas para bez razmisljanja BMW ADV, a ako nemas sacekaj da skupis pa onda BMW ADV to je moj savijet.
E da i pitanje je sto planiras sa motorom, hoces li samo asfalt ili ces malo van.
Hoces li da ga bas maltretiras ili da ga mazis.
Hoces li motor ili ne
Vidi ni ADV nije od celika i on se moze slomiti, medjutim ipak je mnogo bolji.
NikGold je pomenuo Sashu. I ja sam moj motor kupio od njega, a on je odmah poslije kupio novim model.
A kad sam jednom pitao Gasha sta sljedece .... reko je nemam pojma, valjda novi BMW ADV!
Tako da mislim da je to jasna stvar.
Roki je dobro rekao ako nadjes ADV-a za 8000 onda ga odmah uzmi, i ja bi jos jedan
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Capanord je prvi takav proizvod iz Aprilije, dok GS ima tradiciju.
Aprilija u svojoj kratkoj istoriji nije uspjela da izbaci neuspješan model (dobro, osom Moto 6.5).
Aprilija u svojoj kratkoj istoriji nije uspjela da izbaci neuspješan model (dobro, osom Moto 6.5).
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva