Koji motor je najbolji za naše puteve?

Novosti, komentari novih i starih motora...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Re: Koji motor je najbolji za naše puteve?

Post by Du-Monster »

Moram vas kritizirat...

Ali putevi su vam ocajni, bar ovo sto sam ja vozio po Cg.. KOd nas su nesto nacinili al je to jos uvjek daleko od dobrih puteva.. Ima lijepih dionica ali...
Uglavnom, kad smo se vozili, umalo sam izletio sa sjedista motora koliko me bilo "ispalilo"... Neravnina.. Plus mi je ovjes bio podosta meksi nego je sada..
Uglavnom, reko bi neki supermoto ili maxi ednuro sa V2 masinom, oliti Gs 1200...
Ali... Opet nebi ja mogo bez ovog feelinga kojeg sad imam.. KAd monstera gonjam 100-140 po uskoj zvojitoj dionici, uz more, bez prometa, pri 20 stupnjeva.. Ahh.....

Da, sve je stvar afiniteta. A koliko sam ja upoznat. Ne znam ko je kupio motor a da mu je prvi kriterij bio da odgovara putovima... :|

Nego...
OFftopic...

Ortak sine crni??

Sta mi ovo pise ispod slike, biker wannabe??? :x :x :) ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Re: Koji motor je najbolji za naše puteve?

Post by OBIS »

Pozdrav cudovistu iz Dubrovnika ;) i ostalima naravno, Isto kao sto si ti realno ocjenio nase puteve tako i ja zelim da pohvalim vase puteve, Imate bas srece, asfalt vam je ko bobona a i krivine su super mada ja nisam preterano nezadovoljan sa nasim putevima jer ipak nedaj boze da zivim negdje u madjarskoj ili slicno.
Zivimo u podrucju gdje 220 dana sija sunce, krivina u izobilju i vremena, jer radimo samo u vecini slucajeva u sezoni, para kako ko ali moze da se zaradi a ljudi stalno kukaju te nevalja ovo te nevalja ono kao da su svi neki princevi i princeze. U Njemackoj ovo u Njemackoj ono ili one recenice ovo nema nidje nasvijet, e pa stvarno nema, vise para i opustenog zivota a sa toliko truda stvarno nema. One svabe se odiru po 10 sati dnevno kad uvate slobodan dan onda im pada kisa pa kakve vajde sto im u garazi stoje parkirani bmw ili neznam nija sta. Ja se gnusam kukanja imam motor koji volim i bas se super vozam rupa tu i tamo ima ali ih nebi mjenjao za sve svabske autobanove:-), (Nek mi oproste svabe sto sam ih ovako uhvatio na zub danas a oprosti i ti direktore sto sirim temu u nezeljenom pravcu)
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Post Reply