Slazem se uglavnom sa svim što kažes, osim sa dijelom o emotivnosti KTM i BMW vlasnika i njihovih ljubimaca. I ne bih tu iskljucio ni druge, vlasnike Hondi, Triumpha, Aprilija....valjda si i na njih mislio....Motor je samo stvar. Alat. Nije zivo biće. Mozes ga trenutno voljeti, uživati u onome što ti pruža....a sjutra već osjećati nesto drugo, i više voljeti neki drugi brand,tip,klasu motora. Ne vidim tu neku posebnu emotivnost prema nekom brendu, već samo emotivnost prema nekoj stvari koju posjedujem, pa makar to bila i Staedler tehnicka olovka iz osnovne škole ili neka sitnica koju mi je neko poklonio prije 30 godina, a ja sam je sačuvao.Volim je, a ne vrijedi ni 1 Euro.Kesha wrote:Sve motore, pa i ove velike - prave za prosječno visoke ljude.
I motori su kao alatke: sa jednim možeš odlično da radiš tu stvar za koju je napravljen-specijalizovan. Za druge svrhe - nategnuto.
Sad su u trendu "all round" motori, kao i tzv. SUV automobili: za sve pomalo, a nizašta baš dobro. Ili za dugačka putovanja na kojima ćete naići na razne vrste puta, staza i bogaza...
Afrika ima veći točak, KTM ima 150 konja... Niti je Afrika za teren, niti he KTM za race!
Honda je napravila marketinški triler od Afrike - pametno. Ali kolko - 20 godina se čeka? Za to vrijeme GS1200 ima 15 evolucija. Afrika je jeftinija, možda ne drastično...
Vlasnici KTMova i BMWa su emotivni kad su u pitanju njihovi "ljubimci". I treba - motor je najčešće stvar emotivna, intimna... Moje mišljenje je da kod ovih brendova veliki značaj ima prestiž, luksuz, šminka. Što ne znači da ne rade mnogo dobro to što rade.
Ja sam emotivan po pitanju onoga što saam napravim.
Mislio sam da jedan motor miže završit posao do penzije. I može, ali bih rado vozao razne motore, zavisno od puta na koji idem. Samo u skladu sa finansijama i da ne gledam TV dnevnik zbog muke svjecke...
A o tvom mišljenju poistovjećivanja....mislim samo da jako volim indijance...od njihovog načina života, odnosa prema prirodi i svojoj okolini...ma svemu što je sa njima povezano. Ipak ni malo nijesam ljut na Džon Vejna koji ih je u nekoliko Fordovih filmova ama baš potamanio. Zar nije takvo poistovjećivanje infantilnost?