Pitanje za sve vas - Africa ili nesto drugo

Novosti, komentari novih i starih motora...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Pitanje za sve vas - Africa ili nesto drugo

Post by kopljas »

Drugari,

Do sada sam vozio BMw F650GS ali zbgo mojih gabarita mi je definitivno potrebno nesto vece.. E sad, ja sam hteo da kupim Africu Twin (koja mi je uzgred decacki san) ali se uvek javlja pitanje dali da kupim Afriku ili za te iste pare recimo da uzmem TDM-a ili Stroma koji su 10 godina mladji.. Meni treba neki enduro ali mi definitivno izbor stvara problem.. Cena je skoro ista a razlika u godinama znacajna...

Cenio bih vase misljenje...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Re: Pitanje za sve vas - Africa ili nesto drugo

Post by goku »

Nije valjda da se jos dvoumis?
Vidi ako uzmes Stroma ili KTM-a stalno ces da se kopkas sto ne uzeh Afriku, u suprotnom ces stalno da se pitas sto ne uzeh nesto novije... To ti je zajebana rabota koju ne mozes izbjeci...
Zato kupi Hondu i batali pricu... (kad ti vec odavno merak na nju, tj. decacki san)
PS. regler u dzep i vooozi Mishko ;)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

jebem li ga, ovo sto kaze Goku je tacno...
ja licno bih prije uzeo Stroma, cini mi se, ipak je sve novije na njemu.
u sustini ima test voznja oba modela od Beograda do Japana, tako da sto se kvaliteta i izdrzljivosti tice sve je receno i ispitano :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Pa nisam, ali Afriku jesam.. Ali naleteo sam na Stroma 650, perla beli, 2005 za 4000 eur, presao 15000
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Pametan si momak , što se razmišljaš , ili ti mošda više preferiraš babe :D
+1389+
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

ja glasam za storma.druze-ipak je novije,novije
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

kopljas wrote:Pa nisam, ali Afriku jesam.. Ali naleteo sam na Stroma 650, perla beli, 2005 za 4000 eur, presao 15000

Pitanje je strucnjake, strucnjaci :D,

zasto je Strom 650 iz 2005 perla bijeli?!?

Srdacno Vas,
sumnjicavi nepovjerljivi i nikad dovoljno oprenzni pesimista
Pozdrav
I kad stojim tesko me pratiti...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ajde, de.
Vidim da se zajebavate i da nema ozbiljne price. Nemojte tako, nije offtopic jedino o cemu mozemo, imamo za to kontejner.

Dakle, da se vratim na temu:
Strom je meni super izbor, i ako se i meni dopada Africa, ali... Africa je preskupa za tako star motor i ako je poznata po tome da je izdrzljiva kao mazga... Ali... zar Strom nije? Ili TDM? To su sve motori koji se ne kvare i prelaze velike kilometraze. To sto Afrika radi sa jednim cilindrom i nece te ostaviti nidje na putu, meni vise djeluje kao mit i neka stvar koja je hm... nepotrebna. Znam da ne planiras put oko svijeta, Pakistan, Kazahstan, Kinu ili Mongoliju, pa da ti to treba.
Nadalje, sem sto je previse para, meni je mana sto ima premalo snage (60ks) i sto nema sestu brzinu.

Sto se tice Perla Bijelog Stroma iz 2005 godine, te godine nije proizvodjen u toj boji, nego tek ove godine. Dakle, Vlado, zasto je bijeli, zasto je farban? Jesu li felne sive ili crne? Pogledaj killerswitch na nekom modelu posle 2007, drugaciji je, da nije mijenjan? Ima jos nekih sitnijih razlika, moze da se nadje po netu.
Inace, meni je to jako dobra trgovina, ako je motor u fabrickom stanju, tj. nije bio polomljen.
I kad stojim tesko me pratiti...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Ukratko cu prepricati pogled na dio ove debate jednog od prijatelja koji je znao po nesto o motorima. TDM je bilo vozilo izbora, iz prostog razloga sto za skoro istu cijenu dobijas motor koji je takodje kvalitetan i povrh svega ima godine i godine proizvodnje za sobom, drugima rijecima, kako je on govorio, Yamaha je imala mnogo godina da izlijeci sve djecije bolesti koje nailaze sa novim modelima kada je TDM u pitanju. Iz toga razloga ja sam uvijek naklonjen TDM-u iako su nesumljivo Strom i Twin odlicni morori. Da pojasnim, u odnosu na Stroma, TDM ima duzi staz, koji koliko ja znam besprekoran, a mladji je od Africe poprilicno. I takodje bi se slozio sa Nickom, pusti babe, ili kako bi prijatelji sa severa rekli, babojeb*c :), kao i sa drugom, clanom, koljegom, bratom mojim, i pored svega dobrijem momkom, prostornim direktorom, ta perla bijela mi nesto ne zvuci kako treba jer je poprilicno ocigledan nagovjestaj da je farban.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Perla bijela kombinacija sa svijetlo sivim tockovima je tek ove godine izbacena za V-Stroma DL650.Strom je strasan motor koji se dobro pokazao svima,kao i u raznim super testovima!TDM je takodje mnogo,mnogo dobar motor koji sam u Grcku vozio godinu dana i mane mu nema,kako snagom,izgledom,tako i polozajem za voznju (povozan).

Slazem se sa momcima da mozes kupiti mnogo moderniji motor sa dosta inovacija koje ti mogu sluziti,ali legenda je legenda!!!Afrika Twin je motor za ljude koji ne mare za izgleda i sminku,a hoce motor do starosti koji safcigera ne zahtijeva.To je rijedak i bezprekoran motor!!!

Ja bih slijedio svoje snove :D mada i ove dvije opcije koje su u igri (Strom i TDM) nisu greska ni u jednom trenutku.Sto god da kupis neces pogrijesit.

P.S.evo kako izgleda Strom 2009 u originalnoj bijeloj boji:

http://www.bikepics.com/suzuki/dl650/09/pics.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Locked