Motoczysz E1 pc

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Motoczysz E1 pc

Post by wulfy »

Motoczysz ima iskustva u pravljenju sportskih motocikala. Njihov model C1 990 koji razvija 220 KS je dokaz koliko iskustvo imaju inžinjeri ove tvornice. Koristeći to znanje odlučili su da naprave električni sportski motocikl. Od preformasi zna se da ubrzava do 200 km/h za 8 sekundi. Za pogon se koriste tri elektromotora koji se napajaju pomoću litijumskih baterija. Sve je još uvjek u fazi razvoja, no imamo fotografije kako izgleda prototip

Image

Image

Image

i šećer na kraju ...

Mnogi znajući da nas u budućnosti čekaju električni motocikli, tvrde kako će to biti motocikli bez karaktera i bez adekvatne zvučne kulise. Ipak E1 pc pokazuje da to ne mora biti tako. I motocikli budučnosti će biti bučni. Evo snimak sa testiranja

i snimci u prolazu gdje se može najbolje osjetiti zvuk

brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Re: Motoczysz E1 pc

Post by sparco »

i ovo im je zvuk?!?!?!

al svidja mi se iz razloga jer lici kao iz filma tron da je izasao, a cio vijek sam se kao klinac palio na te motore i taj film ;op
risk,is what makes life worth living.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Dje mu se mijenjaju baterije?Imaju li u MEX da se kupe te baterije?Oce li dolazit punjac za zid sa njim? :lol: :lol: :lol:
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

Madza wrote:Dje mu se mijenjaju baterije?Imaju li u MEX da se kupe te baterije?Oce li dolazit punjac za zid sa njim? :lol: :lol: :lol:
ako se ne formiraju dobro ne moze uzbrdo nikudj.
ps: stvarno fino izgleda
kako steee, kako ste svi ?!?!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

ima li auto punjac kad smo kod toga?
risk,is what makes life worth living.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

sa strane mi izgleda kao fensi benzinska pumpa :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Pošto još uvjek nije gotov razvoj iz kompanije Motoczysz stiglo je obavještenje da će da prodaju već razvijene djelove koji nekome mogu poslužiti za trke električnih motocikala. Ti razvijeni djelovi su elektromotor, kontrolna jedinica kao i rezervoar (set od 8 baterija).

Image

Šta je poenta prodaje ovih djelova? Kratko: trke. Naime na taj način zainteresovani za učešće na trkama elektro motocikala moći će da kupe gotov pogonski set a svoje kapacitete će posvjetiti razvoju ciklistike i sličnog npr. Takođe, u Motoczysz-u tvrde da će i motocikl opremljen ovim setom moći da učestvuje i na tzv. endurance trkama jer će zadržavanje u pit-stopu zbog punjenja goriva biti kratko. Naime, sistem je projektovan tako da se 4 baterije jednostavnom operacijom izvade i stave se 4 druge pune baterije. Dok se voze trka na novim baterijama stre se pune iz mreže.

Zapravo, meni lično, ovo oko baterija zvuči interesatno. Npr. standardizuje se oblik baterije (ali ne i tehnologija izrade) i na budućim punionicama izvadiš potrošene baterije i staviš pune baterije u isto kučište i doplatiš uslugu punjenja. na taj način svaki put ,,sipaš pun rezervoar'' a cjena bi sigurno bila niža nego da se puni puni rezervoar benzina. takođe, ako želiš neke tehnički naprednije baterije doplatiš razliku u cjeni ... Neko moje ,,naglas'' razmišljanje :think:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Djecice draga, sali te se vi samo, ali prije nego sto mislite bice mi da vozimo ove bezsumne makine, samo neka malo skalaju Haliburton i drugari ili jednostavno nadju nacin da uberu koju milijardu od ovoga i eto ti ga.

@Duka Dujo milo li mi je vidjet tvoje postove ponovo :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
mixa
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Bratov Fazer 400

Post by mixa »

sparco wrote:ima li auto punjac kad smo kod toga?
Muro ne sekiraj se. Par kilometara od kuce je hidroelektrana, izvucemo koji kWh, dok se rostilja. ;)

Interesantna stvarcica, samo nece ovo bas skoro biti za nas obicne smrtnike.
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

pravi mali screamer
Post Reply