Registracija

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
eyronimous
Stoper
Stoper

Registracija

Post by eyronimous »

Ljudi treba mi informacija koliko iznosi registracija za motocikl/skuter od 500 i od 250 kubika, zajedno sa tehnickim pregledom?

Hvala unaprijed
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: Registracija

Post by Space Director »

http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... ?f=52&t=36" onclick="window.open(this.href);return false;
I kad stojim tesko me pratiti...
eyronimous
Stoper
Stoper

Post by eyronimous »

Space Director wrote:http://www.nolimitbikers.com/forum/viewtopic.php?f=52&t=36
Zhvaljujem 8-)
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

ja mislim da su ponovo podigli malo registraciju/dali porez ili osiguranje..neznam :think: /
pesek
Stoper
Stoper
Vozim: peugeot vivacity silversport
moje gume mogu da propadnu samo od starosti...

Post by pesek »

Kad čitam koliki su troškovi za registraciju motora i skutera, diže mi se kosa na glavi. Kakav porez na luksuz, pa prodao sam auto i kupio skuter od 50ccm da uštedim, a ne da se luksuziram, ili je možda luksuz da se čovjek polomi vozeći slalom oko gomile rupa po putevima. Vozim skut već treću godinu na tuđe ime, jer nisam htjeo da plaćam prevod oko 160€ (iz PG u DG), a kako vidim po novom za skutere do 50ccm više ne vrijedi ona "trajna registracija" koju imam. Čitao sam posljednje izmjene i dopune Zakona o saobraćaju i nigdje nisam našao, da oni koji već posjeduju trajnu registraciju, moraju ponovo registrovati svoje mopede i skutere. Ni policija ne pravi problem oko toga pri redovnim kontrolama, a mene interesuje do kad to može da traje :?: Čitam da se i u okruženju praktikuje za sve registracija svake godine. Zna li netko nešto o tome? :confusion-questionmarks: :confusion-questionmarks: :confusion-questionmarks:
Post Reply