Pomoc, pogresno spoih kleme?

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Pomoc, pogresno spoih kleme?

Post by OBIS »

Pozdrav drustvo, evo ustao na lijevu nogu i fino mi poce ova 2010. Imam Kawasaki z750 2007 danas sam uzeo akomulator poslije punjenja da prikljucim na motor malo da radi posto ga nisamo vozio skoro dva mjeseca...
I tako stavim sve prikljucim kako treba kad prsnu varnica pogledam bolje kad ono plus na minusu a minus na plusu.

Nista stavim kleme kako treba po prvi put okrecem kljuc i nista. Provjerim sve osigurace koji su ispod sica i svi su nazalost u redu.

Jel ima neko optimisticno misljenje prije nego ga odvucem u servis. Osiguraci se nalaze ispod vozackog i suvozackog sica svi su ok, jel zna mozda neko za jos neke osigurace na ovom modelu i sta bi moglo bit?
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Re: Pomoc, pogresno spoih kleme?

Post by Ivan Grozni »

Izgooglah ovo
The battery will be Damaged. Possible damage to the Started Relay. Also check the alternator, more specifically the voltage regulator circuit which is built into the alternator.

Sto kaze Tattoo pocni sa akumulatorom, on je vjerovatno jedini stradao.
Last edited by Ivan Grozni on 01 Jan 2010 17:38, edited 1 time in total.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

Kad spojis novi akumulator, probaj da magare ukljucis u "diagnostic mode", da bi vidio da mu nije jos nesto crklo od senzora. Da je Suzana u pitanju znao bih ti pomoci, al za kawasaki pojma nemam kako se radi.

Toliko od mene. Sa srecom rabota.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Na releju od alnasera imas osigurac od 30a On ti je 99% izgorio pa zato nemas nide struje Osigurac ces nac kad iskopcas uticnicu sa 4tanka kabela .Zamjeni njega i pali motor Ne trebas ga stavlajti u diag mod nista se senzorima nije dogodilo
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Hvala ljudi na pomoci sad je mrak pa cu sacekat sutra, potrazicu ovaj osigurac od alansera. Javljam kad budem imao nekih novosti.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
vickodu
Grijač guma
Grijač guma

Post by vickodu »

Debeli kabel od + ti ide na njega a onda sa njega ide na alnaser Ako nista prati kabel od + pa ces ga naci .
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

Uradi li sto?
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

sinoc smo se vidjeli i nasoa je osigurac koji je pregorio...valjda ce poslije sve biti u redu...nema razloga da ne bude
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Pošto je varnica imala neobičan oblik to je predstavljalo veliki problem :think: Pošto su novogodišnji praznici našli smo samo Jašakija Vojomira Petog koji je bio dežuran. Čovjek je bio ljubazan i doletio je čim je čuo za problem. Međutim pošto ni Bojan ni ja ne spikamo japanski morali smo zvati maru jovovu koja je studirala ikebanu. Uglavnom, prvo smo po preporuci starog majstora, a po rijecim prevodioca skinuli svjecice što nije bilo nimalo jednostavno jer se mora skidat rezervoar ...

U stvari nije bilo tako, samo se Obisu u početku učinjelo komplikovano. zamjenjen je osigurač od 30A, onda smo spojili kablovima sa akumulatora sa automobila da vidimo rad li Z750 kako treba. pošto je upalio i radio kako treba mašina je ugašena, montiran je akumulator ... Upravo ostavih čovjeka dok je Z750 brujao u dvorištu.

Sve je dobro, jedina šteta je osigurač :clap:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
vickodu
Grijač guma
Grijač guma

Post by vickodu »

Neznam zasto nisam iznenaden da je upalio nakon sto je promijenjen glavni osigurac :mrgreen: Btw nije pametno palit notor preko kablova ako na njemu nema akumulatora ;)
Post Reply