Kazna za parkiranje

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Bev250
Stoper
Stoper
Vozim: Beverly 250

Kazna za parkiranje

Post by Bev250 »

Danas su komunalci napisali prijave za nepropisno parkirane motore na prostoru za pjesake, u centru grada preko puta Dialoga i Trendija i to 55 e.Na moje pitanje gdje da se parkiramo odgovorise da nemaju pojma i da se obratimo policiji ili opstini, nije njihova nadleznost.Rekose da ce pisati prijave za sve motore parkirane na povrsinama za pjesake...Ok nije na mjestu da se parkiramo na trotoaru gdje smetamo pjesacima da normalno mogu proci ali po njihovom tumacenju "povrsine za pjesake" mi se nemamo gdje parkirati???
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Kazna za parkiranje

Post by Bosko »

Cujes nije njihova nadleznost pa sto onda pisu kazne ako nije to njihova nadleznost?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

I ja čuh isto , mislim da svuđe u svijetu tolerišu parkiranje motora na trotoarima ali pod uslovom da nisu bezobrazno parkirani već normalno , kulturno uz ivicu ka kolovozu i da ne smetaju prolazu pješaka . Mislim da je neki minimum 1,5m za normalno kretanje pješaka treba provjeriti . poz
+1389+
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

To kažnjavanje nije zakonski utemeljeno. Ti lešinari rade što im padne na pamet, ponašaju se kao da je cijela Podgorica njihovo privatno vlasništvo.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Aj nek neko ko se razumije u zakon da misljenje ili odgovor? Ali prost covjek dodje do zakljucaka da samo saobracajna policija ima pravo da pise kazne. Za sta su oni napisali kaznu za "ulaz u posjed" javnog prostora? jel ima tu negdje znak da je zabranjeno parkiranje? Kad sam ja polagao testove bilo je da vozilo moze da se parkira na trotoaru pod uslovom da ima 1 m prostora slobodnog za prolaz pjesaka ili da moze na pola da se parkira preko trotoara ako je trotoar iscrtan za parkiranje! Zna li ko jel se nesto promjenilo?
Kakav dokaz imaju da si se pogresno parkirao na osnovu kog clana zakona pisu kaznu. Vjerovatno vataju u mutno pa ko se upeca!

PS. Jel tu negdje ima znak da je zabranjen saobracaj za sva motorna vozila odnosno jel ima znak da je to iskljucivo pjesacka zona?
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

kralju moj, sad ću da slikam fino SVA ONA KOLA pred skupštinu što se parkiraju kad gospoda zasijadaju a onda u novine do da pošaljem. jel tamo nije pješačka zona? za ta vozila ne postoji pauk koji ih smije dić?
ovo je prevršilo svaku mjeru, definitivno ću da zovem nekog advokata da se pozabavi svim ovim pitanjima vezanih za moto zajednicu u CG.
Plaćamo poreze koji su nenormalni, plaćamo putarine kao svi drugi učesnici u saobraćaj mnogo većih gabarita, kažnjavaju nas ako izađemo iz trake i probijamo se kroz kolonu... ok, ako treba ići ćemo za svim vozilima jedno po jedno pa će tek onda viđet kolika će se gužva napravit... , sad su počeli i da kažnjavaju što parkiramo na trotoar a pješaci imaju prostora da prođu?? pa napravite nam brate parkinge za motore kao svuđe u svijet pa ćemo tamo parkirat...
ovoga lopovluka majko mila....
molim vas, ja ću zvat nekog advokata, ali ako iko ima nekog ko je voljan da se zauzme za ove naše probleme a da se razumije u zakon i ustav neka se javi pa da radimo nešto
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Treba fino zauset jednim motorom jedno parking mjesto koje je predvidjeno za automobil. Pa kad se nacicka 50 motora i zauzme citavi parking, a svi bi mogli stat na manje od pola, mozda se neko sjeti da o tome razmisli. A nekog pravnika svakako treba pitati, na osnovu kojeg zakona komunalci pisu kazen za saobracajni prekrsaj.

P.S. A ovi sto preticu kolone neka povedu racuna....moze ih neko rgnut s motora pa eto belaja :whistle: JE li tako ICE :roll:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Treba se fino parkirat na parking koji se placa i regularno proc kroz rampu i zauzet cijelo mjesto a kad se krene preko trotoara i zavrsen posao! :D
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Banana.. Oliti prevedeno, drzava nema solada..

Kod nas se danas u cijeloj drzavi organizira testiranje motora na buku (100 eur kazne. oduzimanje tablice na mjestu. Odlazak na izvaredni tehnicki (ponovno placanje istog) i ako prodjes, vracaju tablicu), plus pregled jel nosite kacigu (150eur)....
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Da i ja recem "dvije" po ovom pitanju.
Zivim u Njemackoj vec puno godina i ne znam kakvih se sve kazni nijesam naplacao i ko mi sve nije prijave pisao.
Parkirali smo 2 motora na parkingu za 1, platili tiket za jedan parking ( po nasemu) i kad smo se vratili na drugom motoru je vec bila kazna od 5 eura. U Njemackoj komunalci ( Ordnungsamt ) pise kazne za nepropisno parkiranje a policija samo u slucaju da je ko pozove ili slucajno naidju pa im zapadne za oko. Za parkiranje na mjesta predvidjena za pjesane, staze za bicikliste, prolaz za vatrogasce ili kola hitne pomoci itd itd, kazne su enormne.
ALI ...............
Svugdje su oznacena mjesta dje se smije a dje ne smije parkirati.
I jos nesto,
mislim da CG ima vise policajaca od Njemacke i zato ste misljenja da samo policajci smiju pisat kazne za pogresno parkiranje ( mada je to posao komunalaca )
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Post Reply