Evo ljudji potrgovah neki gps, dadose ovi kisni dani da se covjek pomuci malo. Poslije visednevnih potraga po netu, sto je dobro a sto nije, sto je jeftino a sto skupo, sto se moze piratizirat a sto ne (bez zveka), dodjoh do jeftinog uredjaja po imenu Vivax viaGPS 350.
Na ovaj potez se odlucih iz razloga slijedecih:
1. jeftin, ne moze jeftinije od 70EUR
2. lak za mijenjanje software-a (lako se otkljucava)
3. moguca instalacija igo navigacionog software-a (koji je po meni a i po mnogima najbolji sto se tice izgleda a i azuriranja mapa), naravno poslije tacke 2.
Mane mu nisu neke koje se ne mogu prevazic, npr
1.ne dodje punjac za uticnicu u standardnom pakovanju, vec samo za upaljac
2.ne moze se punit na usb..
3.tolko za sad
Ukoliko nekog zanima ovaj dio opreme postoji izuzetan CRO sajt na ovu temu gps4us.org, dje se moze dosta toga nauciti o GPSu.
Pozdrav!
Navigacioni uredjaji
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
Navigacioni uredjaji
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- vuk
- Silovatelj krivina

- Vozim: Karivolicu
Re: Navigacioni uredjaji
Uzdravlje ga razdira' & boljim zamijenio! 
Naručio si ga preko neta ili negdje ovdje pazario? Može li da pamti rutu i posle da je prebaci u neki program, koliko da vidiš kuda si sve išao?
Naručio si ga preko neta ili negdje ovdje pazario? Može li da pamti rutu i posle da je prebaci u neki program, koliko da vidiš kuda si sve išao?
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Ako je to model koji sam koristio a provjericu posto je cijena slicna po nekad zna da pobrka malo ali za te pare mislim da nama bolje nista a igo se moze skinut na iphone za iste pare potpuno legalno preko itunes i radi extra!
- sLowRider
- Test vozač kaskader

znam za to, al ga upali u roming sine majcinBosko wrote:Ako je to model koji sam koristio a provjericu posto je cijena slicna po nekad zna da pobrka malo ali za te pare mislim da nama bolje nista a igo se moze skinut na iphone za iste pare potpuno legalno preko itunes i radi extra!
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- sLowRider
- Test vozač kaskader

pamti rutu, al nisam probao da prebacam nedje drugo..vuk wrote:Uzdravlje ga razdira' & boljim zamijenio!
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- vuk
- Silovatelj krivina

- Vozim: Karivolicu
Hvala
Ne reče đe si ga kupio, u PG ili preko neta ili ...?
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
ima vivaxa u pg, a imate ako vas zanima oko 100 eura blueberry 4ikusur incha full, imate predstavnistvo bekera, pa ce vrlo brzo ako koga zanima a i jeftino biti neki moto krokodili od navigacija
)))
cheeeeers
cheeeeers
risk,is what makes life worth living.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
- sLowRider
- Test vozač kaskader

Kupih ga u HR, ovdje je u maloprodaji oko 100e vidjeh, sa njim dodje mireo black ed 3.1 sa mapama SFRJvuk wrote:HvalaNe reče đe si ga kupio, u PG ili preko neta ili ...?
vazda bilo, no kat seljaka nema valja se pozicioniratNikGold wrote:ipak mapu čitaj seljaka pitaj
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r