Yamaha XT600

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
djbato86
Stoper
Stoper

Yamaha XT600

Post by djbato86 »

postovane kolege bajkeri

odavno se nisam javljao ali doslo vrijeme da me malo pomognete sa vasim pametnim glavama
nekad davno sam ovdje vidjeo komplet objasnjenje kako pravilno upaliti Yamahau xt600 sa kick start
i smijao sam se iskreno receno
naime sad sam ja dosao u tu situaciju da se smijem sam sebi jer ne umijem da upalim svoj motor

u pitanju je stara Yamaha XT600 iz 1986 godine koja je u ispravnom stanju i sprema se za voznje po putevima Los Angelesa i okoline
kao sto neke kolege to znaju (DrMracni) ja nisam vise u cg pa se ne mogu vozati sa vama

ako bi neko mogao da mi pomogne oko ovog pitanja mnogo bi mi znacilo jer na internetu nisam uspio da nadjem nista o tome

P.S. ne zamjerite ako sam topic postavio u pogresan dio stranice
ipak sam zaboravio gdje sta ide jer nisam odavno bio tu

Veliki pozdrav iz LA
Bato
:D :D :D
8-) 8-) 8-)
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Yamaha XT600

Post by NikGold »

Bato kupi dooobar štitnik za cjevanicu i to je to :D :D :D
pitanje je da li ti je dekompresor spojen na kurblu il ti moraš sam da ga stisneš i u datom trenu pustiš.
+1389+
djbato86
Stoper
Stoper

Post by djbato86 »

Dekompresor ide direktno na kurblu. Problem je sto ja nikad niam imao priliku da palim takvu vrstu motora
djbato86
Stoper
Stoper

Post by djbato86 »

Dobra vijest nadam se
danas smo ustanovili da je sauh na karburatoru bio zaglavljen citavo vrijeme i ocistili i sredili taj problem
pa cemo sjutra vidjeti rezultat ulozenog truda kad pokusamo da upalimo ludu masinu
djbato86
Stoper
Stoper

Yamaha XT600

Post by djbato86 »

Dobra vijest se isplatila
ipak je problem sa paljenjem bio u karburatoru i sauhu koji je bio zaglavljen i nije otvarao klapnu
motor je danas upaljen zvanicno po svim pravilima
i radi i ide mnogo dobro
hvala nekim od kolega na korisnim savjetima
pajko87
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS

Post by pajko87 »

jebes motor ako se ne pali na kurblu :) hehehhehe moj se pali i sjebo sam nogu ,cotao sam prva tri dana dok nisam naviko :) :roll: ali sad ga palim kao zmaj :dance:
Hasta Siempre, Comandante
djbato86
Stoper
Stoper

Post by djbato86 »

moj motor pali sad normalno
srecom nisam sjebao nogu
hvala bogu da sam kao bik i da imam snage da ga upalim da me ne lansira preko volana
kompletan problem je bio u sauhu koji je bio zaglavljen jer motor nije paljen punih godinu dana
Post Reply