Ako zelite, mozete ih i slikom potkrjepit.
Evo mojih.
Ne postoji prvi i peti na listi, sve jednako zelim al moram ih poredat nekim redom, na zalost...
1. Ducati Monster S2R 1000
Znate kako izgleda, a vec sam i slike stavio. Tipicni primjerak stare Ducatijeve skole, provjeren dizajn sa 1000cc zracnjakom i suhim kuplungom. Pravi talijanski caffe racer. Zasto on a ne S4R ili S4RS? Mislim da je ovaj tocno pogodjen sto se tice same osnove tezina-snaga-voznost. Nacin na koji razvija snagu je idealno pogodjen za divljanje po okolnim cestama, dok su ove mrcine sa vodenim hladjenjem, vise za "hladni rat", oliti zastrasivanje, jer idu ko sotona, a i sami hladnjaci vode narusavaju uzak i skladan dizajn..
S2R 1000 se proizvodio samo 2 god, i sad mu je dosla zamjena, koja bas i nije docekana sa prevelikim odusevljenjem u Ducati krugovima, tesko je zamjenit motor koji se od 93 skoro nepromjenjen proizvodio. Po mojim procjenama, proizvedeno ih je nedje oko 10 000.
2. Mv Agusta Brutale
O ovom sexu na kotacima je suvisno trositi rijeci.. Najljepsi, najbrutalniji, sve naj naked ikad proizveden. Tocka...

3. Ducati 916 SPS 97-98god
Znamo sto je taj model predstavljao za Ducati. Monster je bio komericjali hit koji je donosio novce, a 916 "potvrdu" sportskih gena i napredne tehnologije. O dizajnu je takodje suvisno trositi rijeci.. Dovoljno ga je usporediti sa tadasnjom konkurencijom, i uzeti u obzir da je dizajn u sustini nepromjenjen bio od 1994 do 2003 godine!!!aaaa
916 SPS iz razloga jer se na njemu dokazao i proslavio najbolji superbike vozac u povjesti, King Carl Fogarty.

3. NOrton Commando 961
Ovaj motor je savrsenstvo i prava mjera sto se caffe racera iz sedamdesetih tice. Predivan dizajn, ovjes kojeg bi se posramilo 95% danasnje 600ccm klase.
Izuzetan motor.

4. Moto Guzzi 1200 sport 8v
Jos jedan predstavnik talijana, krasan motor, posebog duha i karizme, prelijepog izgleda. Motor za sva vremena, na njege ne djeluju, klase, trendovi, elektronika i ostale pizdarije

5. Ducati supermono
Posto mi je strojarstvo struka, i volim moto pikanterije, eto jos jednog Ducatija, o kojem bi se mogla otvoriti zasebna tema.
Jednocilindras od 550ccm koji je razvijao cirka 80ks na 10 000 okretaja. Totalni promasaj sto se tice komercijalnog dijela, al odskocna daska za buduce superbike modele. MAterijale i tehnologiju koja je zastupljena na ovome modelu (govorimo o 1988 godini!) mozemo viditi u seriji 916, 999 i ostalih superbike modela.
Izgled je takodje bio na nivou...