Pomoc..

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Pomoc..

Post by Lavlje-Srce »

Imam jedan problemcic koji hitno moram da rijesim.
Dakle, radi se o ruchki, gas-ruchki koja mi proklizava, znaci ona guma mi se odlijepila od plastike i kad "zavrnem" da dam gas,
ona mi prokliza odprilike jedan centimetar i tek onda ufati gas, probao sam da je skinem i da je zalijepim opet za onu plastiku na sto ona dolazi i rijesio sam problem na nekih 2 sata voznje i onda je opet pocela da proklizava.
Sto mi je najbolje da uradim? Dajte savjet kako da rijesim problem sa tom ruckom.
Moram li nove ruchke kupit ili mogu sredit to nekako?
Ne mogu ovako da vozim, ovo je uzas.

Ima onaj aparat za pranje auta kod Montenegro pumpe na zabjelo dje ubacis 1 euro i sam peres auto toplom vodom i pjenom, pa voskiras,
pa ispiras lednom vodom. Poveo sam motor tamo da ga isprskam i iscistim fino pa sumnjam da mi je od tog pritiska prilikom prelazenja preko ruchki ta guma popustila tj. odlijepila se...

Dajte neki savjet sto mi je najbolje da cinim...
Unaprijed hvala.
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Re: Pomoc..

Post by Hogar »

Kada sam na motor ugradjivao grijane rucke, imao sam isti problem. Rijesen je tako sto sam uzeo siroki providni selotejp, ufatio nekoliko krugova oko plastike (da povecam precnik) i onda "natukao" rucke. Drzalo je kao zavareno, cak i pored grijanja.
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Hogar wrote:Kada sam na motor ugradjivao grijane rucke, imao sam isti problem. Rijesen je tako sto sam uzeo siroki providni selotejp, ufatio nekoliko krugova oko plastike (da povecam precnik) i onda "natukao" rucke. Drzalo je kao zavareno, cak i pored grijanja.
Ja sam sad pokusao sa sintelan ljepilom i ostavicu do sjutra da vidim kako drzi. Ako ne bude drzalo to cu da uradim. Hvala!
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

N-i-k-O wrote:
Hogar wrote:Kada sam na motor ugradjivao grijane rucke, imao sam isti problem. Rijesen je tako sto sam uzeo siroki providni selotejp, ufatio nekoliko krugova oko plastike (da povecam precnik) i onda "natukao" rucke. Drzalo je kao zavareno, cak i pored grijanja.
Ja sam sad pokusao sa sintelan ljepilom i ostavicu do sjutra da vidim kako drzi. Ako ne bude drzalo to cu da uradim. Hvala!
Meni Sintelan nije htio da drzi... mada mozda ga nisam dovoljno dugo ostavio da se susi.
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Ne vjerujem da ce ti Sintelan drzat obzirom da rucka treba da se zalijepi za metal? Mislim da ti je bolja varijanta sto ti je Hogar predlozio... sila boga ne moli ;)
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Sintelan to neće uhvatiti kako treba na ovoj vrućini u Podgorici, pogotovo što se spajaju strukturno različiti materijali. Najbliže pravom rješenju bio je Hogar, s tim što bih ti prporučio umjesto slotejp trake da zalijepiš dva kruga izolir trake i dobro je zategneš prilikom obavijanja i potom lagano prikucaš ručku. Problem će biti trajno riješen.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

ice wrote:Ne vjerujem da ce ti Sintelan drzat obzirom da rucka treba da se zalijepi za metal? Mislim da ti je bolja varijanta sto ti je Hogar predlozio... sila boga ne moli ;)
Nije za metal brate no za plastiku i to bogomi vrlo jaku i "glatku" sve joj ebem...
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Danilo wrote:Sintelan to neće uhvatiti kako treba na ovoj vrućini u Podgorici, pogotovo što se spajaju strukturno različiti materijali. Najbliže pravom rješenju bio je Hogar, s tim što bih ti prporučio umjesto slotejp trake da zalijepiš dva kruga izolir trake i dobro je zategneš prilikom obavijanja i potom lagano prikucaš ručku. Problem će biti trajno riješen.
Hvala brate, tako cu uradit bez obzira oce li sintelan drzat ili ne. Da pocinem ;)
veleGR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsx-r 1000

Post by veleGR »

A isprsi se za nove rucke! :)
Samo polako, puni gas.
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

veleGR wrote:A isprsi se za nove rucke! :)
za 30-40 eura mogu tonu izolir trake kupit, sintelana i da mi pretekne za rezervoar goriva :p :D
Post Reply