Kako lakirati kofere od ABS plastike?

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Kako lakirati kofere od ABS plastike?

Post by Sledgehammer »

Imam desni oštećen kofer kod oba nosača. Kofer je od ABS plastike, model BMW Touring. Sada ću ga popraviti da ga konačno jednom i koristim (dobio sam set sa softcaseom uz motocikl), jer su te nove stvarčice malo preskupe za moj ukus. Popravak ću odraditi sam, izrezat ću dvije ploče od čeličnog lima u poseban oblik koji mi odgovara, jednu iznutra i drugu izvana, a kada to bude fiksirano zajedno - onda bih sve prelakirao (u crno ili u boju motocikla).

Ima li netko kakav koristan savjet za cijeli posao, posebice to lakiranje - kakva obrada materijala, kakva podloga, kakav lak?? Na što posebno paziti??

:?: :?:
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Re: Kako lakirati kofere od ABS plastike?

Post by Freeman »

Znam da kod farbanja plastike prvo moras nanijeti podlogu za farbu, tj. prajmer, jer ce se u suprotnom farba skidati sa plastike.
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Imam ja :mrgreen: Oderjesi kesu i daj nekome da to uradi biti ce puno jeftinije nego da sam to ides raditi .Ukratko treba ti cistac za plastiku ,primer i iza toga jos raznih gluposti o kojima ti nemas apsolutno nikakve veze Plati Macu ili Iviceku da to odradi jer ce nakon tvoga rada biti jos teze i skuplje :D
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Vicko zvani Britva :D
I kad stojim tesko me pratiti...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Devedesete, ja klinac vozim juga kojeg sam uspio da čuknem, a jugo dobar (iamo je one spojlere, a i oznaku 65, ih, šta je bila mašina 1.3 :mrgreen: ). I tada sam sam nešto majstorisao i ofarbao krilo (očajno) al mi se nisu svidjeli branici koji su promjenili boju (malo se prosulo bijele farbe od krila) a i nešto su izbleđeli. Tada bi pada ,,genijalna'' ideja na pamet jer boje za plastiku nema nigdje da se kupi, uzimam brener i onako lagano po spojerima. I zaista, dobili su opet pravu crnu boju, doduše ponegdje su malo izmjenili oblik, ali boja im je bila kao nova.

Znam da nije rješenje, ali to je moje jedino iskustvo sa vraćanjem sjaja plastičnih djelova nekog vozila :oops:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

:angry-tappingfoot:
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Post Reply